Raya Divers: päiväretki Phi Phi -saarille

18 helmikuun, 2018

Terveisiä Thaimaan auringon alta, Krabin Ao Nangilta. Lennähdin tänne muutama päivä sitten ‘lomalle’ – tosin loma muuttui aika nopeasti etätyöviikoksi katsastettuani 39 kohdan to do -listaani. Ystäväni Lisa on talvikauden töissä snorkkelioppaana suomalaisella Raya Diversilla, jonka yksi toimipisteistä on täällä Krabin Ao Nangilla.

Hassuahan on se, että olen kutsunut Thaimaata muutaman kuukauden ajan jopa kodikseni, mutta vasta tällä viikolla näin täällä meren ensimmäistä kertaa. Suurin osa matkustaa tänne juuri näiden paratiisirantojen ja -saarten vuoksi, mutta itsehän olen palloillut kuukaudet nimenomaan Chiang Maissa ja vieraillut useamman kertaa Bangkokissa. Joten olipa about time to make it to the BEACH!

IMG_0146.jpgIMG_0136.jpgIMG_0131.jpg

Kotimainen Raya Divers

Raya Divers on suomalaisen Janne Miikkulaisen perustama PADIn viiden tähden sukellus – ja snorkalausretkifirma, jolla on viisi kohdetta täällä Thaimaassa; Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Lanta ja Raya Yai Island. Retkiä järjestetään kaiken tasoisille snorklaajille ja sukeltajille ja sukeltamista pääsee myös kokeilemaan oppaan kanssa ensimmäistä kertaa jos siitä snorklauksen lomassa vaikka innostuu.

Matkailuopintovuosinani aika moni teki työharjoittelun täällä Raya Diversin eri toimipisteissä ja yritys tulikin sitä kautta tutuksi ja kävihän tuollainen työharjoittelu joskus itsellänikin mielessä. Rakastan viettää aikaa merellä ja veden alla kaikenlaisten kalakaverien kanssa. Nemot for life.

IMG_0129.jpgIMG_0165.jpgIMG_0161.jpg

Koko päivän snorklausretki

Osallistuin eilen täällä Krabilla Raya Diversin The Beach -päiväretkelle (kävimme The Beach -elokuvan kuvauspaikalla, #leonardodicaprio4ever). Retki alkoi aamusta jo seitsemän aikaan hotellinoudolla ja jatkui koko päivän merellä. Päämääränämme oli Phi Phi:n saari ja matkan aikana pysähdyimme kahdesti snorklaamaan ja sukeltamaan.

Retkelle osallistui lähinnä muita suomalaisia ja laivan henkilökunta kapteenia ja laivapoikia lukuunottamatta oli suomalaisia.

Retkeen kuului päivän aikana myös aamiainen, lounas ja välipala joten nälästä ei todellakaan tarvinnut kärsiä!

Itse osallistuin retkelle snorklaamalla, koska korvani ei Denguen jälkeen enää kestä sukeltamisesta koituvaa painetta ollenkaan – ei siinä että mikään sukeltaja sen enempää olisin, mutta onhan se nyt toisinaan varsin hauska harrastus.

Epäilen että olin edellisessä elämässäni kala, koska en viihdy missään yhtä hyvin kuin veden alla. En juuri jaksa loikoilla rannoilla, mutta ei ole mitään parempaa kuin rentoutua snorkkeli naamalla värikkäiden kalojen keskellä milloin missäkin päin maailmaa. Täällä Krabilla merellinen elämä oli positiivinen yllätys. Vastaan tuli värikkäitä kaloja, mureena, riuttahaita ja hyvällä tuurilla saataisi spotata myös kilpikonnan. Jossakin päin täällä Thaimaata voi spotata myös valashaita.

IMG_0169.jpgP2170175.jpgP2170195.jpgP2170196.jpgIMG_0179.jpgIMG_0185.jpgP2170205.jpgP2170209.jpg

Reppureissaajan paratiisi Phi Phi Islands

Päiväretkemme määränpää oli Phi Phi Islands. Saapuessamme saarelle meren turkoosi sävy ja niin palmujen kuin backpackereidenkin määrä hämmensi. Phi Phi Islands on juuri sellainen täydellisen kaunis paratiisisaari valkoisine hiekkarantoineen, mutta omaan makuun ainakin tämän viikon lauantaina backpackereita riitti saarella vähän turhankin paljon.

Phi Phi Islandilla tuntui tulevaan vastaan ainoastaan komeita ruskettuneita australialaisia ja joka kadun kulmassa oli baaria baarin perään – but if that’s what you into, this is your paradise. Sesongin ulkopuolella uskon että rakastaisin itsekin Phi Phiä, koska siellä on paljon ihania kahviloita ja vaan ihan hävyttömän kaunista.

P2170217.jpgP2170222.jpgIMG_0188.jpgIMG_0191.jpgP2170242.jpgP2170236.jpg

Elämää merellä ja Thaimaan auringonlaskut

Paluumatkan istuimme laivan etukannella Lisan ja hänen työkavereiden kanssa. Täällä jokainen ihminen jonka tapaa on aika hyvin omistautunut reissuelämälle – jokaisella on suunnitelmaissa reppureissata Kaakkois-Aasian halki tavalla tai toisella. Lisan työkaverit päivittelivät miten ei voisi enää palata toimistoduuniin tämän jälkeen, vaan lähinnä halusivat tulla Suomeen kesäksi keräämään rahaa jotta voisi lähteä taas uudelle seikkailulle. Enkä ihmettele, travel life grows on you.

On hassua huomata että ei ole enää itse ollenkaan sellainen reppureissaaja – rakastan matkustamista ja sitä vapautta jonka työni mahdollistaa, mutta jotenkin en enää näe itseäni rinkka selässä Air Asian halpojen lentojen kyydissä explooraamassa kaikkea Laosin ja Thaimaan välillä. Nautin siitä, että minulla on koti Helsingissä ja työ joka mahdollistaa matkustamisen näinkin usein. Lisäksi minulle on tärkeää se mahdollisuus, että voin silloin tällöin viettää vaikka muutaman kuukauden talvesta etätöissä Thaimaassa. Viihdyn kuitenkin paremmin samassa paikassa pidempään kuin tien päällä.

Merimatkan aikana juttelimme auringon laskiessa myös allaolevien kuvien laivapojalle Siamille. Hänen heikko englanti, mutta positiivinen elämänasenne oli oikeastaan molemmat melko tarttuvaa. Siam kertoi minulle lyhyen, mutta opettavaisen tarinan; “When the big tsunami came I lost my home, but hey, I built a new home and start again and it is good.” Elämässä sattuu ja tapahtuu ikäviä asioita, but all we can do is learn and move on.

“When the big tsunami came I lost my home, but hey, I built a new home and start again and it is good.”

P2170347.jpgP2170348.jpgP2170345.jpg

That is all! <3 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Täällä yksi myös edellisessä elämässä ollut kala, moi! <3
Mä niin näkisin itseni tuolla viettämässä kaikki talvet snorkliohjaajana, mutta toisaalta voisin mieluusti tehdä siellä vaikka ihan digihommiakin 😉 Phi Phi on mulle taas ollut rakkautta ensisilmäyksellä ja olen palannut sinne useasti uudelleen. Ja joo, onhan se aika bilepaikan maineessa, mutta kun sieltä löytyy paljon muutakin, eikä ne bileet tule väkisin oven läpi sun huoneeseen vaan siellä voi oikeasti nauttia paratiisin rauhastakin mm. Long Beachillä. Phi Phi (ja Leo) 4ever <3 :)))

Kala moi! <3 Ehkä oltiin yhdessä jotain pieniä Nemoja joskus! 🙂 Ja musta ei yhtään huono idea että olis osan talvesta digihommissa tai jopa snorkelliohjaajan tms hommissa tuolla puolen maailmaa – ei näitä talvia kestä hullukaan kokonan! 😀

Ihana kuulla että Phi Philtä löytyy vielä rauhallisempia paikkoja, eihän tuossa parissa tunnissa ehtinytkään saada saaresta kuin pintaraapaisun!

Ensinnäkin, ihan mielettömiä kuvia – ja mikä laatu! Ei ihan vastaa niitä kuvia Englannista, joita itse just käsittelin…. Toki ne piti ottaa kännykällä, koska joskus kamera ei vaan mahdu reppuun. 😀 Thaimaassa tuntuu moni kaveri nyt käyvän kääntymässä, mutta itselle ei ole vielä tullut sopivaa väliä. Vielä enemmän kutkuttaisi kyllä Kiina ja Japani, jos Aasiaan asti pääsen!

Voi kiitos kauniista sanoista Helli! <3 Oon ihan varma että sun kuvat Englannista on aivan loistavia, joskus puhelimellakin saa yllättävän hyviä!

Japanissa ja Kiinassa on niin paljon nähtävää, palaan molempiin aina varsin mielelläni! <3 Shanghaita ja Tokiota ei voita mikään!

Mä kävin sukelluskurssin extempore Sulawesillä vuonna 2011 ja se oli kyllä kokemusten kärkikastia Himalajalla trekkailun ohella. Sen jälkeen en olekaan pukenut happipulloja selkääni, vaikka mieli tekisi. Ehkä joskus, vaikka onhan se niin pirullisen pelottava ja kalliskin harrastus. Thaimaassa sukeltelu anyway kiinnostelee ihan todella paljon!

Wow, kuulostaa upealta! Mäkin kävin sukeltamassa Australian Great Barrier Reefillä jo 10 vuotta sitten, joten pitäisi varmaan sitäkin kokeilla uudestaan snorlaamisen lisäksi – nyt korvat on niin denguekuumeen tuhoamat, että tuskin kestävät sitä painetta!

Oma tukikohta tuntuu täälläkin hyvältä ratkaisulta ja on ihanaa, kun pääsee välillä seikkailemaan maailmalle. Thaimaa on vielä kokematta ja ehkä joskus tie vielä vie sinne, Muut Aasian maat vetävät tällä hetkellä hieman enemmän puoleensa. Mukavaa lukea, että ihmiset ovat päässeet jaloilleen rankan kokemuksen jälkeen. Raya Divers on noussut usein esiin eri yhteyksissä ja pelkästään positiivisella kulmalla. Hienoa duunia siellä!

Sepä juuri! 🙂 Kiva seurata teidän NY-reissua muuten! Suosittelen jossain vaiheessa suuntaamaan myös Thaimaahan, omat suosikit on edelleen siellä pohjoisemmassa mutta onhan tuossa maassa upeita rantakohteita! <3

Ihania fiilistelykuvia! Jotenkin osui niin tuo kommenttisi reppureissaamisesta ja halpojen Air Asian lentojen metsästyksestä. Itsellä on välillä niin keski-ikäistynyt olo, kun ajatus täysin vapaasta reppureissaajaelämästä lähinnä kauhistuttaa 😀 Mutta ehkä se sitten alkaa taas kiinnostaa, kun tulee joku viidenkympin villitys.

Hahaha! Mä kaipaan edelleen tota täysin vapaata reissuelämää, mutta mielummin Thai Airwaysin bisnesluokassa, hahah! 😀 .

Phi Phi on kyllä kaunis saari, mutta niin hirveän turistinen. Kävin siellä ensimmäistä kertaa vuonna 2006 ja silloin sitä vasta rakennettiin uudelleen. Ja vauhdilla rakennettiinkin, sillä vain reilua vuotta myöhemmin en enää meinannut tunnistaa paikkaa samaksi. Viimeksi kävin siellä vuonna 2010 ja nyt enää edes halua mennä. Tuskinpa siellä on enää jäljellä sitä Phi Phitä, johon aikoinaan ihastuin.

Voin kuvitella miten upea paikka Phi Phi on ollut aikanaan! <3 Ehkä sieltä vieläkin löytyy jostain rauhallisempia paikkoja, tuossa parissa tunnissa ei ehtinyt kauheasti poiketa reitiltä! 🙂

Luin just jostain, että Phi Phin Maya Bay suljetaan turisteilta osaksi vuotta, koska turismi tuhoaa sen. Mielestäni turismia olisi pitänyt rajoittaa siellä jo ajat sitten, ja päästää vain muutama botski kerrallaan. Onhan se upea, mutta itsellä ainakin meni maku koko paikasta kun rannalla ei nähnyt edes hiekkaa sen ihmismeren alta. Phi Phi oli varmasti paratiisi joskus aikoja sitten, mutta itselleni se ei sitä enää ole. Ja kävin siellä 10 vuotta sitten, joten voin vaan kuvitella minkälainen meininki siellä on nyt…

No ihan hyvä että otettu konkreettista actionia tähän, koska saari on itsessään täynnä niin kaunista luontoa! <3 Nyt onneksi rannan näki kyllä hyvin ihmisiltä vaikka niitä paljon olikin! 🙂 Kaduilla enimmäkseen tuntui että tuli vähän liian villiä backpackeriä välillä vastaan! 😀

Hitsi. Olis kyllä ihan kreisi ajatus että iso aalto vaan pyyhkäisi kodin yli ja hävittäisi kaiken. Ei kai siinä mu auttaisi kuin aloittaa alusta. Olisihan sekin yksi mahdollisuus tehdä kaikesta juuri sellaista kuin haluaisi. Mutta toivon silti että oma elämänmuutosprosessini olisi lempeämpi. Ainakin tästä eteenpäin, koska melkoista hyökyaallon alle jäämistä se on ollutkin välillä…

Ihanaa reissua sulle! ♡ Ja hei muuten, olipa kiva törmätä tiistaina 🙂

No sanoppa… Thaimaassa tapaa ihmisiä usein joilla on niin ihanan positiivinen elämän asenne! <3 Toivotaan että sun hyökyaallot helpottaa! <3

Oli kiva nähdä <3

Mulla on Phi Phistä ihan samat kokemukset jo yhdeksän vuoden takaa. Lisäksi ranta oli ihan täynnä roskaa, kun siinä rannassa pyörii kokoajan kaikenlaista venettä. Muuten nuo Thaimaan saaret (etenkin ne hiljaisemmat) on ihania! Mulla ei ole sinne varsinaisesti mitään hinkua takaisin (kolme kertaa olen käynyt), mutta ymmärrän miksi niin monet Thaimaasta tykkäävät. Enköhän itsekin sinne vielä jossain välissä matkusta. 🙂

Nyt ei onneksi roskaa näkynyt rannassa, eli niitä varmaan siivotaan nykyään hieman paremmin! 🙂 Varmaan Phi Philtäkin löytyisi jotain rauhallisempia paikkoja, I hope so, koska paikka on kuitenkin niin kaunis!

ADD A COMMENT