Södermalmin trendikkäin aamiainen

24 heinäkuun, 2016

Oi Tukholma. Tukholma on sellainen kaupunki johon haluaisin muuttaa takaisin, vaikka heti tänään. Jos ollaan ihan rehellisiä niin Tukholma on kuitenkin myös sellainen houkutusten kapunki jossa asuminen olisi mukavinta vähän tavallista varakkaampana. Kaupungista löytyy aivan liian monta ihanaa kahvilaa, terveellistä ruokaa tarjoavaa ravintolaa ja smoothiebaaria (kyllä, viikossa testasin 18 vihersmoothieta). Itse ainakin saan siis Tukholmassa rahaa palamaan vähän tavallista enemmän, joten siellä on vaarallista olla pidempään. Harkitsen kuitenkin vakavasti muuttavani Tukholmaan maisteriopintojen perässä lähivuosina. Let’s see.

Söderlmalm on Tukholman hipsterikeskittymä, sellainen Helsingin Kallion (sori Kallio) parempi versio. Södermalm sijaitsee muutaman metropysäkin päässä keskustasta. Kaupunginosa on huomattavasti keskustaa edullisempi, mutta tarjonta shoppailujen ja ruokailujen puolesta on paljon monipuolisempaa ja laadukkaampaa. Södermalm on täynnä ihania kahviloita, joista saa viikon jokaisena päivänä terveellistä aamiaista. Vierailin viikon aikana niin monessa kuin vain oli suinkin mahdollista – joista Cafe Pom & Flora oli ehdoton suosikkini!

södermalm cafeacai bowl tukholma

Cafe Pom & Flora on niin hipsterimäisen trendikäs, että nettisivuilta ohjataan suoraan Instagramiin lukemaan lisätietoja aukioloajoista ja muista kommervenkeistä. Kahvilan oma Instagram-tili ei tosin valitettavasti tuo mestaa oikeuksiinsa.

Kävin Cafe Pom & Florassa nappaamassa aamiaista kahden paikallisen ystäväni kanssa jotka olivat juuri lentäneet Iranista takaisin kotiin Tukholmaan. Itse olin tapani mukaan vähän myöhässä ja soittelin ystäville että varaisivat kahvilan valoisimman marmoripöydän – onneksi ystäväni tuntevat minut jo tässä vaiheessa, joten pyyntöni ei herätä enää kysymyksiä 😀

Parasta Tukholmassa on se miten helppoa terveellisesti syöminen ulkona on! Olen hieman laiska kokki, mutta rakastan terveellistä ruokaa above all. Voi kunpa meilläkin olisi Helsingissä yhtä hyviä kahviloita, salaatti- ja smoothiepaikkoja – kaikki vinkit moisista otetaan vastaan kommenttiboksissa!

IMG_3948.jpg

Vegaaniystävällinen Cafe Pom & Flora tarjoilee kaikkea smoothiekulhoista avokadoleipiin ja chia puddingeista tuorepuristettuihin vihannesmehuihin. Itse nautin aamiaiseksi kauramaitoon tehdyn cappuccinon ja acaikulhon mehiläisen siitepölyllä ja banaaneilla. Hello foodie heaven. Kotimatkalle nappasin vielä tuorepuristetun vihermehun!

Suosittelen kokeilemaan Cafe Pom & Floraa aamaisen tai kahvittelun merkeissä enemmän kuin lämpimästi!

Kahvila- ja smoothiebaaripostauksia on tulossa lisää lähiviikkoina enemmänkin. Meanwhile, katso blogista myös muita vinkkejä Tukholmaan!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

[…] Södermalmin trendikkäin aamiainen […]

ADD A COMMENT