Se sunnuntain parempi hotelliaamiainen

13 helmikuun, 2018

*Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotels

Sunnuntai pitäisi aina aloittaa täydellisellä hotelliaamiaisella hyvässä seurassa, olit sitten maailmalla tai ihan omassa kotikaupungissa. Kukapa ei rakastaisi hotelliaamiaisia? Olen aiemmin puhunut blogissa staycationeiden puolesta, mutta nyt haluaisin myös muistuttaa että hotelleissa voi käydä myös milloin tahansa ihan vaan aamiaisella. Monien ravintoloiden viikonloppubrunssien hinnat hipovat pilvissä, mutta aamiainen esimerkiksi täällä Sokos Hotel Albertissa on ulkopuolisille vain 12 euroa.

Hotelliaamiaishimotus päissämme päätimme bloggaajaystäväni Jenniferin kanssa startata sunnuntain Sokos Hotel Albertin aamiaisella Helsingin Punavuoressa. Jennifer oli juuri palannut takaisin blogikollektiivimme NordicTB:n matkalta Tukholmasta ja Riikasta, joten meillä oli paljon puhuttavaa ja myönnettäköön istuimme aamiaisella vahingossa reippaasti yli sulkemisajan. Hupsis hei.

P2110617.jpgP2110614.jpg

Paljon muutakin kuin munakokkelia

Minusta on viimeisen parin vuoden aikana tullut oikeastaan hotelliaamiaisnatsi ja välillä ihan hävettää miten ennen hyvänä pitämäni hotelliaamiainen tuntuu jollain matkoilla niin tylsältä että jätän ne jopa suosiolla väliin. Sokos Hotelleissa on aiemmin ollut mielestäni hyvin keskinkertaiset ja tavalliset aamiaistarjoilut; karjalanpiirakkaa, munakokkelia, leipiä, leikkeleitä ja kaurapuuroa.

Itse suosin ruokavaliossani etenkin aamiaisella mahdollisimman terveellisiä valintoja. Valitsen mielummin vegaanisia tuotteita lihan ja maitotuotteiden sijaan. Jätän myös väliin turhat valkoiset hiilarit ja joskus valitsen mielummin gluteenittomia vaihtoehtoja. Aiemmin lukeutuessani 100% vegaaniksi ruokavaliossani, oli hotelliaamiaiset tuskaa.

Nykyään yhä useampi meistä on tarkempi ruokavalinnoissaan ja hyvä niin. Sokos Hotellit ovat onneksi vastanneet erikoisruokavalioiden kasvavaan suosioon. Sokos Hotellit ovat tammikuusta lähtien uudistaneet aamiaisensa ja tarjoavat nyt erikoisruokavaliota noudattaville entistä parempia vaihtoehtoja. Uudistettu aamiainen on syntynyt asiakkaiden ja hotellihenkilökunnan yhteisen ideoinnin pohjalta ja nyt buffetpöydästä löytyy niin gluteenittomia, vegaanisia, maidottomia kuin kananmunattomiakin vaihtoehtoja.

Sokos Hotellit ovat tammikuusta lähtien uudistaneet aamiaisensa ja tarjoavat nyt erikoisruokavaliota noudattaville entistä parempia vaihtoehtoja.

P2110424.jpgP2110428.jpg

Raaka-aineita ihan tästä läheltä

Hotelliaamiaisella arvostan erityisesti paikallisia luomuraaka-aineita, jotka ovat selvästi lisänneet suosiotaan ainakin Albertin aamiaispöydässä. Soijajogurttini joukkoon löytyi hotellin home-made granolaa, joka oli taivaallista hunajan kanssa makeutettuna. Aamukahvikin oli Kaffa Roasterylta, joka on monille tuttu suomalainen pienpaahtimo.

Kaipaan aamiaisellani myös terveellistä proteiinitankkausta ja oli ihanaa että Sokos Hotel Albertissa ei tarvinnut tyytyä siihen ällöttävän hyllyvään munakokkeliin, sillä keittiön nurkasta sai tilata suoraan omeletin juuri haluamallaan tavalla. Kokki pyöräytti lautaselleni nopeasti toivomani omeletin juustolla, sienillä, chilillä ja rucolalla.

Omat hotelliaamiaissuosikkini ovatkin aina kasviksilla täytetty munakas, jogurtti granolalla ja hyvä kuppi kahvia tai vihreää teetä. Teestäkin muuten pointsit, sillä tarjolla oli laadukkaita Clipperin pussiteitä monessa eri maussa.

P2110525.jpgP2110450.jpgP2110487.jpg

Erikoisruokavalio on uusi normaali

Kaikkiruokainen ihminen tuntuu olevan nykyään harvinaisuus, ainakin jos puhutaan kolmekymppisistä pääkaupunkiseudulla asuvista naisista. Omassa kaveripiirissä puolet on vegaaneja, kolmasosa gluteenittomia ja loput noudattaa milloin mitäkin ruokavaliota paleosta ja raakaruokaan. Maidosta tuntuu olevan luopunut lähes kaikki.

Itse olin aiemmin ehdoton ruokavalioni suhteen ja vältin kaikkia eläintuotteita sataprosenttisesti. Parin vuoden aikana turhauduinkin juuri hotelliaamiaisilla ja pressimatkoilla siihen, että muiden mättäessä pihvejä ja kermakastikkeita löytyi omalta lautaseltani jäävuorisalaattia ja porkkana. Vegaaniruokavalio voi olla hyvin ravitseva ja monipuolinen.

Tuntuu että viimeisen vuoden aikana moni muukin on siirtynyt ehdottomuudesta nimenomaan parempiin valintoihin. Tukholmassakin on ihan oma termi ‘Stockholm vegetarian’ tai flexetarian, jolla viitataan ihmisiin jotka syövät enimmäkseen vegaanista tai kasvisruokaa, mutta nauttii esimerkiksi lauantai-iltana hyvän luomupihvin ravintolassaVegaaniruokavalion suosio onkin kasvanut nimenomaan sillä, että nekin jotka ei ole 100% vegaaneja ymmärtävät liiallisen eläintuotteiden mättämisen ongelmat ympäristön ja oman terveyden suhteen. Näin yhä useampi toivoo myös hotelliaamiaiselta niitä lihattomia vaihtoehtoja.

Sokos Hotel Alberista löytyi oma nurkkauksensa gluteenittomalle ja vegaaniselle tarjoilulle. Monesti hotelleilla ei ole edes esillä kaikki erikoisruokavaliohin sopivat ruoat. Esimerkiksi viimeksi nauttiessani aamiaista Sokos Hotel Vaakunassa koin että tarjolla ei ollut tarpeeksi vegaanisia vaihtoehtoja, joten kysäisin asiasta henkilökunnalta. Viittä minuuttia myöhemmin oma aamiaispöytäni notkui vegaanisista leikkeleistä, soijajogurtista ja -nakeista. Monesti tarjolla on siis vielä paljon muutakin, joten kannattaa aina rohkeasti kysyä jos ei pöydästä löydy valmiiksi sopivia tuotteita!

P2110431.jpgP2110437.jpg

Hotelliaamiainen on uusi brunssi

Jos 12 eurolla saa nauttia pöydän täydeltä ravintorikasta lähiruokaa – why would anyone say no? 

Kuten jo ylempänä mainitsin, on hotelliaamiainen kotikaupungissa viikonloppuna kuin mikä tahansa ravintolabrunssi. Helsingissä brunssit ovat niin suosittuja, että moneen paikkaan on varattava pöytä jo monta päivää aikaisemmin. Tulimmekin ystäväni Jenniferin kanssa siihen tulokseen, että sunnuntait pitäisi useamminkin aloittaa hotelliaamisella ihan täällä omassa kotikaupungissa. Jos 12 eurolla saa nauttia pöydän täydeltä ravintorikasta lähiruokaa – why would anyone say no? 

Ehkä otammekin tavoitteeksi testata vuoden aikana Helsingin kaikki hotelliaamiaiset. Tässä on vielä aika monta sunnuntaita aikaa. Uskon että lähiruoka- ja erikoisruokavaliotrendit valtaavat alaa tällä hetkellä hotelliketju kerrallaan.

P2110479.jpgP2110520.jpg

Loppuviikosta saankin nauttia hotelliaamiasta Thaimaan palmujen alla. Tropiikissa aamiaislautaseni täyttyy aivan erilaisista raaka-aineista kuin täällä pohjolassa. Lautaseni täyttyy aina paikallisista tuoreista hedelmistä – mielestäni neljä mangoa ja kokonainen papaija on varsin ruokaympyrän mukainen aamiainen.

Ja juuri nyt nautin kotitoimistolla suklaaproteiinivanukasta työpäytäni äärellä herkullisen hotelliaamiaisen sijaan tässä kiireen keskellä.

Tässähän tulee nälkä…

P2110559.jpg

Mitä te syötte hotelliaamiaisella?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kunnon ähky pekonia, nakkeja, munakokkelia ja munia. Perään pari kuppia tiukkaa mustaa kahvia ja aamurööki niin lähtee päivä tukevasti käyntiin.

Ihanaa! Mä oon suosinut jo jonkin aikaa hotelliaamiaisia, kun CityShopparilla saa edullisesti kaks aamiaista yhden hinnalla tiettyihin hotelleihin. Se on tosi kiva aloitus aamulle ja samalla pääsee mukavaan hotellitunnelmaan, jos ei ole vähään aikaan reissannut. Täytyypä käydä kokeilemassa myös tämä, todella hyvä hinta kyllä. Kiitti vinkistä!

Aa ovelaa! Ja on kyllä kiva aloitus päivään ihan arkenakin! 🙂 Ja käy ihmeessä kokeilemassa, toivottavasti tykkäät!

Tosi hyvä vinkki perinteisten brunssipaikkojen rinnalle! Ja 12 euroa on musta kyllä tosi hyvä hinta tuollaisesta aamiaisesta.

No eikö, 12 euron kattava aamiainen on aika killeri kalliiden brunssien sijaan! 🙂

Toi on kyllä vallan kohtuullinen hinta ja huippua kuulla, että vaihtoehtoja eri ruokavalioille löytyy noin paljon! Ja heh, tuo Stockholm Vegetarian oli ihan uusi termi, pitääkin ottaa se käyttöön, kuvaa hyvin juuri esimerkiksi mun ruokavaliota, kotona turha liha jauhelihoineen ja kanasuikaleineen on korvattu vegevaihtoehdoilla ja tavallisena arkipäivänä usein päädyn kasvisruokaan, mutta erikoistilanteissa vaikkapa juuri se erityisen hyvä pihvi kyllä maistuu, mutta ei arkena.

No eikö olekin! Ja olen sun kanssa samoilla linjoilla ja välillä oman ruokavalion selittäminen tuntuu hankalalta vaikka se onkin varsin tavallinen – jokaisen meistä pitäisi olla ainakin enimmäkseen kasvissyöjä, mutta itsekin saatan nauttia silloin tällöin hyvän pihvin tai riistaa. Lisäksi vältän mieluusti maitotuotteita joten on kiva että hotellin vegaanivaihtoehdot ovat niin laajat! 🙂 Ainakin Vaakunasta sai myös pyytämällä soijanakkeja yms!

Onpas herkullinen ja edullinen hotelliaamiainen! Mie oon ollut siinä luulossa jotenkin, että ne on jossain parinkympin hujakoilla. 12 euroa on kyllä todellakin erittäin hyvä kilpailija brunsseille!

No eikö! Sunnuntaisen brunssin sijaan tämä oli aika oiva vaihtoehto! 🙂 Sokos Hotellien aamiaisten hinnat vaihtelee hieman hotelleittain, mutta eipä ne taida juuri yli 20 euron mennä! 🙂

Mun mielestä on ihanaa, että hotelleihin pääsee ulkopuolisetkin aamiaiselle! Etenkin arkena hotelliaamiainen on ihana vaihtoehto, kun brunsseja ei ole tarjolla ja kivaa päivänaloitusta tekisi mieli 🙂 Täällä Turussa noita aamiaisravintoloita ei ainakaan liiaksi ole, joten onneksi on hotellit.

No sepä juuri! Arkiaamu pitäisi useamminkin aloittaa hotelliaamiaisella! Turussakin on monta herkullista hotelliaamiaista, noms!

Olen ollut siinä luulossa, että Sokos-hotellit, jotka eivät ole Soloja, tarjoavat kaikki samaa perussettiä aamiaiseksi. Vai onko peräti kaikissa Sokos-hotelleissa uudistettu aamiaista kuvaamasi kaltaiseksi? Iso parannus jo tuo hyvä kahvi puhumattakaan kokin paistamasta munakkaasta.

Soloissa on yleensä hieman spessummat aamiaiset se on totta ja näin on varmaan osaksi jatkossakin. Tämä uudistus koskee kuitenkin kaikkia Sokos-hotelleita! <3 Voit lukea täältä lisää: https://www.sokoshotels.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/sokos-hotellien-uusittu-aamiainen/014290046_419607

ADD A COMMENT