Somekonsultti ja bloggaaja: tällainen on tavallinen työpäiväni

24 marraskuun, 2017

*Kaupallinen yhteistyö: DNA Oy

Kirjoitin muutama viikko sitten teille tavallisesta työviikostani Helsingissä ja sain aiheen tiimoilta paljon kysymyksiä. Pyöritän täysipäiväisesti yhden naisen yritystä toiminimellä ja pääsääntöisesti ammattini koostuu tästä blogista ja somekonsultoimisesta. Työpäiväni ja työviikkoni saattaa vaihdella välillä radikaalistikin ja vietän keskimäärin 1/3 osaa vuodesta matkoilla työni puolesta. Välillä taas saattaa olla työpäiviä, jotka vietän kokonaan perinteisesti ysistä viiteen asiakkaan toimistolla.

Huom! Kaikki postauksen kuvat joissa ei ole puhelinta, on napattu Huawei Mate 10 Pro:lla!

Anyway, millainen on se kaikista tyypillisin työpäivä somekonsulttina ja bloggaajana? Let me tell you!

6-7: Rakkaudesta aamuihin

Tällä hetkellä kärsin vielä jet lagistä ja heräilin vasta 8 jälkeen, sillä lensin toissapäivänä Floridasta kotiin ja tuo USA:sta palaaminen Eurooppaan verottaa aina kaikista eniten.

Olen opettanut itseni rakastamaan aikaisia rauhallisia aamuja. Herääminen tuntuu paljon rennommalta kun tietää muun maailman vielä nukkuvan ja voi itse aloittaa päivän askareet kaikessa rauhassa. Uudessa Huawei Mate 10 Pro:ssa on myös herätysäänenä ihanan motivoiva Dream Impossible, mikä edesauttaa heräämistä lyhyeksikin jääneiden yöunien jälkeen.

Herätessäni pyrin siihen, että en heti selailisi kaikkia somekanavia läpi vaan istun sängylleni meditoimaan 5-10 minuutksi ennen kuin nousen ylös ja hyppään suihkuun. Meditoimiseen käytän Youtubesta aina mitä lyhyitä gratitude-meditaatiopätkiä milloinkin.

Aamujen ollessa suosikkihetkeni päivästä, rakastan myös aamiaisia. Tavallisesti syön kotona aamiaiseksi avokadoleivän kananmunalla tai vihersmoothiebowlin. Aamiaisen aikana nappaan puhelimen kouraan ja alan selailla somekanavia.

7-10: Aamupäivä töitä kotisohvalla

Aamiaisen jälkeen keitän itselleni kupin cappuccinoa kauramaidolla ja istun koneelle. Aiemmin minulla oli kunnon työpöytä kotona, mutta nykyään työnteko sujuu tässä sohvalla pehmoisen päiväpeiton alla. Katson ensimmäisenä läpi sähköpostit ja pyrin vastaamaan mahdollisimman moniin ennen kuin siirryin muiden töiden pariin. Meiliasiat hoidan yleensä tietokoneella, mutta jos olen menossa heti aamusta niin vastailen meileihin puhelimellani sporassa, metrossa tai taksissa. Huawei Mate 10 Pro:ssa on jotenkin juuri sopivan iso ruutu työntekoon.

Meilien jälkeen siirryn tarkistamaan asiakkaitteni somekalenterit. Käytän työkaluna Asanaa, jossa jokaisella asiakkaallani on sisältökalenteri jonka pohjalta sisältöä tulee tuotettua kaikkiin kanaviin. Maanantaisin pyrin ajastamaan asiakkaiden Facebook-päivityksiä tulevalle viikolle, mutta monesti työtä tulee tehtyä myös hyvinkin realiajassa.

Meilien ja kalenterien jälkeen tarraudun puhelimeeni ja alan päivittämään niin omaa kuin asiakkaidenikin Instagramia seuraavaksi tunniksi.

10-12: Asiakastapaamisia ympäri kaupunkia

Tyypilliseen työpäivään mahtuu yleensä yksi tai kaksi asiakastapaamista jossain päin Helsinkiä tai Vantaata. Monesti jätän lähtemisen niin viimetippaan vaikka puhelimeni muistuttaa minua aina 30 minuuttia ennen kokousta, että on aika hypätä taksiin. Taksissa ehtii tehdä vielä puhelimella töitä ja vastailla aamupäivän aikana tulleisiin meilihin.

Asiakastapaamisissa käydään tavallisesti läpi menneitä onnistumisia somessa ja suunnitellaan tulevaa. Osa tapaamisista voi myös liittyä tuleviin blogikampanjoihin tai -matkoihin.

12-18: Lounasta bloggaajaystävien kanssa ja töitä kahvilassa

Lounasta tulee useimmiten syötyä kaupungilla joko asiakastaapamisen merkeissä tai toisen bloggaajaystävän kanssa joka tekee samantyylistä duunia missä milloinkin. Lounastamme vähän turhankin usein keskustassa Roasbergin salaattien äärellä ja käymme läpi päivän työjuttuja ja tulevia reissusuunnitelmia.

Lounaan jälkeen jäämme yleensä läppäreiden ja cappuccinojen äärelle kahvilaan tekemään lisää töitä. Yleensä tässä vaiheessa on kirjoitettavan blogipostaus tai editoitavana liuta kuvia reissulta tai asiakkaan fotoshooteista.

Työpäivät turhan harvoin loppuvat tähän, vaan sporassa matkalla kotiin yleensä jatkan vielä puhelimella Instagramin ja välillä sähköpostienkin parissa.

Tärkeimmät työvälineeni

Läppäri ja puhelin ovat ehdottomasti tärkeimmät työvälineeni ja nykyään tuntuu, että puhelin on jopa se kaikista tärkein. Sain DNA:lta testiin uuden Huawei Mate 10 Pro:n ja kuten aiemmissakin postauksissa olen maininnut, on puhelimesta tullut virallinen assarini. Puhelin on sopivan isokokoinen töiden tekemiseen ja sen akku kestää todella paljon entistä iPhoneani pidempään, joten voin huoletta käyttää sitä aamusta yöhön lataamatta akkuja.

Puhelimessa tärkeimpiä asioita somesovellusten lisäksi on ehdottomasti Google Calendar ja Notes, jotka pitävät työasiat järjestyksessä. Kalenteri myös muistuttaa kaikista päivän hoidettavista asioista.

Lisäksi käytän kakkospuhelimena Huawei Mate 10 Liteä, jonka sain myös DNA testiin. Kakkospuhelimella hoidan parin asiakkaan Instagram-tilejä. Huawei Mate 10 Litessäkin akku kestää pitkään ja kaikki toimii kuten pitääkin. Kuvalaatu on ihan riittävä harrastelijalle, mutta omassa työssäni Mate 10 Pro:n Leica-kamera makes a difference. Mate 10 Lite on kuitenkin hinnaltaan puolet edullisempi.

Mate 10 Liteä, koska minulla on tällä hetkellä useampi päivitettävä Instagram-tili ja se hoituu kätevimmin kahdella puhelimella. Huawei Mate 10 Lite on Pro:ta edullisempi versio ja varmasti moneen käyttöön yksinään sopiva. Kuvalaatu on ihan hyvää luonnonvalossa ja akkukin kestää pitkään.

Macbookissa en käytä juuri erillisiä ohjelmia, vaan pidän kaikki mahdolliset asiat pilvessä ja hoidan kaikki työasiat selaimella. Ah, paitsi Lightroom! Lightroomia käytän kuvien editoimiseen ja se onkin oikeastaan tietokoneessani kaikista tärkein!

Ehditkö muuten jo lukea 10 vinkkiä parempiin Instagram-kuviin ja puhelimella kuvaamiseen? Voit lukea jutun täältä.


Huawei Mate 10 Pro:n saat vain DNA:n nettikaupasta jopa 36 kuukauden korottomalla ja kuluttomalla DNA Maksuajalla. Puhelin ennakkotilattavissa täältä. Toimitukset 27.11. lähtien.

Huawei Mate 10 Lite:n saat sekä DNA:n nettikaupasta että myymälöistä, mukaan myös 3 vuoden pidennetty DNA Takuu. Puhelin tilattavissa täältä tai etsi lähin DNA-myymäläsi täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kiitos kivasta kirjoituksesta, on mukavaa lukea mitä eri ammattilaisten arki pitää sisällään. Tytärtäni myös kiinnostaa konsultointi sosiaalisen median parissa täällä Helsingissä. Kuulostaa kivalta, että arki ja aamut ovat niin joustavia ja työskentely hoituu kotoa käsin.

Ihana postaus ja mikä unelmaduuni sulla! ❤️

Kiinnostava lukea näitä behind the scenes tyyppisiä postauksia kun somessa näkee usein vain sen yhden puolen 🙂

Kiva että juttu oli mielenkiintoinen, yritän tehdä tällaisia tulevaisuudessa lisää! 🙂

Kännykkä on mullakin tärkeä työ- ja bloggausväline. Nytkin olen ollut kaksi päivää reissussa ja kantanut läppäriä turhaan mukana koko ajan. Tärkeimmät jutut saa talteen, kalenteriin ja someen kuitenkin puhelimella.

No sepä juuri! Itsekin välillä ihan turhaan availen läppäriä kun puhelimella voi hoitaa melkein kaiken ja etenkin reissussa se on monesti kaikista kätevintä! 🙂

Voi ihana aamu ja ihana päivä! Vapaat työaikataulut on kyllä parasta :).

<3 Hane

Ootsä kyllä uskomaton mimmi. Kävin kurkkaamassa sun instan, sähän osaat laulaa ja ilmeisesti soitatkin jotain sähkövempainta. Ihmekös sulla on niin miellyttävä ääni mainoksessa. Ja koti on kuin ruotsalaisesta sisustuslehdestä. Erotut kyllä eduksesi monin eri tavoin.

Voi kiitos todella mieltä lämmittävistä sanoistasi! <3 🙂 Tästä tuli todella hyvä mieli!

Ihanaa talven jatkoa sinulle!

ADD A COMMENT