Stopover Dohassa: 12 yleisintä kysymystä ja vastausta – tiedä ainakin nämä

7 joulukuun, 2019

*Matka Dohaan toteutettu kaupallisena yhteistyönä Qatar Airwaysin kanssa. Postaus sisältää affiliate-linkkejä, joten tehdessäsi varauksen tämän postauksen kautta ansaitsen pienen komission mikä ei vaikuta maksamaasi hintaan.

Qatarin pääkaupunki Doha kasvattaa suosiotaan suomalaisten keskuudessa jatkuvasti Qatar Airwaysin lisätessä lentoyhteyksiä Helsingin kautta kaukomaille. Stopover Dohassa on erinomainen tapa tutustua kaupunkiin, mutta siellä kannattaa myös viipyä joskus useampi päivä. Yhdenkin päivän Stopover Dohassa on silti hyvä tapa saada kurkistus Qatarin pääkaupunkiin.

Oneworld -allianssiin kuuluva Qatar Airways lentää Helsingistä Dohaan kahdesti päivässä ympäri vuoden. Lentoaika Helsingistä Dohaan on n. 6 tuntia. Lentoyhtiö on tunnettu huippuluokkaisesta palvelustaan sekä sen Business-luokka on äänestetty useasti maailman parhaaksi. Olen itse lentänyt yhtiön siivillä lähemmäs 20 kertaa molemmissa luokissa.

Lue lentoyhtiöarvosteluni Qatar Airwaysistä täältä.

Varaa Qatar Airwaysin lennot täältä.

stopover dohassa

Mitä tehdä päivän Stopoverilla Dohassa?

Jos olet ensimmäisen kerran Stopoverilla Dohassa ja vietät kohteessa päivän lentojen välillä, suosittelen tekemään perinteisen kaupunkikierroksen, jossa saat muutamassa tunnissa käsityksen siitä mitä kaupunki tarjoaa. Kaupunkikierroksen voi periaatteessa tehdä toki myös ihan omatoimisesti, mutta suosittelen joko lähtemään järjestetylle kierrokselle tai varaamaan muutamaksi tunniksi oman kuljettajan käyttöösi.

  • Lähde mukaan kaupunkikierrokselle:

Kaupunkikierrosta ei tarvitse varata etukäteen, vaan voit varata sen tiskiltä saapuessasi Dohan lentokentälle. Kaupunkikierroksen aikana pysähdytään kaupungin tärkeimmillä nähtävyyksillä; Katara, The Pearl, Museum of Islamic Art sekä Souq Waqif.

  • Yksityinen kaupunkikierros:

Ensimmäisellä Stopoverillani Dohassa varasin neljäksi tunniksi autokuljettajan käyttööni, jonka kanssa kävin kiertämässä samat nähtävyydet mitä tavallisesti kaupunkikierroksella käydään ryhmässä – näin sain enemmän aikaa esimerkiksi Souq Waqifissa ja sain tutustua kohteeseen omassa rauhassa, mutta samalla helposti. Oman kuljetukseni varasin lentokentältä tiskiltä.

Voit varata yksityisen päiväretken suoraan täältä.

Lue täältä miten vietin ensimmäisen Stopoverini Dohassa ja nappaa vinkit.

Tätäkin enemmän suosittelen uutta stopover.qa:ta, jonka kautta olen kahdella Dohan matkalla varannut käyttööni yksityisen kuskin ja räätälöidyn ohjelman. Yritys on vielä melko uusi, joten palveluja tulee jatkuvasti lisää. Jos et löydä sopivaa tuotetta, löydät sivuilta yrityksen sähköpostiosoitteen.

Oletko Dohassa vasta illalla? Varaa täältä yksityinen iltakierros kaupunkiin.

Varaa tästä muita opastettuja kierroksia Dohaan:

museum of islamic art doha
doha souq waqif

12 x kysymystä Dohasta – tiedä ainakin nämä:

Sain Instagram -seuraajiltani kysymyksiä liittyen Dohassa matkustamiseen ja keräsin tähän niistä yleisimmät ja vastasin omien kokemuksieni perustella kolmen Qatarin matkan perusteella.

1. Tarvitsenko viisumin Stopoverille Dohaan?

Suomalainen ei tarvitse viisumia Dohaan matkustusajan ollessa alle 90 päivää. Passin on oltava voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen ja maahan saavuttaessa on oltava paluu- tai jatkolippu.

Onko sinulla jonkun toisen maan passi? Lue täältä millä passeilla Stopoverille Dohaan pääsee ilman viisumia.

2. Miten pukeutua Dohassa?

Doha on vielä esimerkiksi Dubaita huomattavasti konservatiivisempi ja on kohteliasta pukeutua polvet ja olkapäät peittäviin vaatteisiin, vaikka kaduilla voi monenlaista turistia bongatakin eikä kukaan yleensä katso pahasti. Matkailijan tulisi kuitenkin aina pukeutua kunnioittavasti ja Dohassa esimerkiksi pitkä kesämekko on naisella sopiva tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kannattaa vältellä shortseja, läpinäkyviä ja todella kireitä vaatteita sekä olkapäät paljastavia toppeja.

3. Onko Doha turvallinen kohde yksin matkustavalle naiselle?

Doha on ehdottomasti helppo ja turvallinen kohde, jossa myös suuri osa ihmisistä puhuu englantia. Dohassa saa kävellä täysin rauhassa kaduilla ja souqin kujilla niin päivisin kuin iltaisinkin. Kaupungissa on myös vain vähän rikollisuutta eikä siellä juuri käytetä alkoholia.

Naisten ja miesten välinen tasa-arvo on muutenkin Qatarissa korkeampi mitä keskimäärin Arabimaissa. Yleisillä paikoilla ja miehet ja naiset pysyttäytyvät melko erillään ja esimerkiksi Souq Waqifin edustalla on erikseen naisille tarkoitettu ‘female waiting area’.

stopover dohassa tiedä ainakin nämä

4. Millainen on Dohan hintataso?

Hintataso on Dohassa hyvin vaihteleva, paikallisissa ravintoloissa ruoka on useimmiten huomattavasti Suomea edullisempaa. Taksit ovat myös edullisia. Jos kuitenkin illallistat esimerkiksi hotellien ravintoloissa tai muissa turisteille täysin suunnatuissa ravintoloissa, saattaa hinnat olla Suomeakin kalliimmat.

Kävimme myös yhtenä iltana drinkeillä hotellin kattobaarissa ja yhden kuohuviinilasillisen hinta oli n. 20 euroa.

5. Kuinka pitkän Stopoverin tarvitsen?

Voidaksesi poistua lentokentältä ja osallistua järjestettyyn kaupunkikierrokseen, on lentojesi välillä oltava vähintään 5 tuntia. Itse olen tehnyt yhden n. 6 tunnin ja yhden n. 8 tunnin pysähdyksen sekä viimeisimmällä matkalla neljän päivän.

6. Miten Stopover varataan?

Stopover varataan Qatar Airwaysin lentojen varaamisen yhteydessä. Jos haluat varmistaa, että lentojesi välillä on tarpeeksi aikaa Dohassa pysähtymiseen, valitse lentoyhtiön nettisivuilta meno-paluun sijaan ‘multi-city’.

Omat 6-8 tunnin stopoverit on valittu perinteisen meno-paluun kautta ja olen vaan varannut lennot niin, että niiden välillä jää aikaa – näin säästät yleensä rahaa jos lentoaikataulut natsaavat.

Jos Stopoverisi sisältää yön ja viivyt kaupungissa yli 12 tuntia, tarjotaan sinulle todella edullinen hotellimajoitus 4-5 tähden hotellissa. Majoituksen hinnat lähtevät 20 eurosta, eli maksat vain pienen varausmaksun.

Tarkemmat ohjeet varaukseen majoituksen kanssa näet täältä.

stopover dohassa souq waqif
souq waqif kamelit
doha kameliaitaus
stopover dohassa kamelit

7. Voiko Stopover olla useamman päivän?

Suomalainen voi olla Dohassa ilman viisumia 90 päivää. Stopover -hotellitarjouksen voit saada neljälle peräkkäiselle yölle. Doha on kooltaan melko pieni, joten ehdit saada siitä hyvän käsityksen päivässä. Qatar on kuitenkin maana hyvin mielenkiintoinen ja tarjoaa koettavaa myös pääkaupungin ulkopuolella – meidän neljän päivän matkana ei loppunut tekeminen tai kokeminen kesken.

Näinpä siis itse suosittelen useamman päivän stopoveria tai matkaa ihan vain Dohaan.

8. Voiko Dohassa juoda alkoholia?

Qatar on muslimimaa ja siellä ei yleisesti tarjoilla ravintoloissa alkoholia, esimerkiksi Souq Waqifin alueelta alkoholi on kokonaan kielletty vaikka siellä iltaisin onkin ravintoloissa menoa ja meinikiä. Alkoholia tarjoillaan lähinnä kansainvälisten hotelliketjujen ravintoloissa ja baareissa ja se on kallista.

Me kävimme viimeksi muutamilla drinkeillä M Galleryn uudessa Infinity -rooftop-baarissa, josta on upeat näkymät kaupunkiin ja se myös sijaitsee ihan kivenheiton päässä Souq Waqifin alueelta.

mitä tehdä stopoverilla dohassa
stopover doha west bay

9. Mihin aikaan vuodesta Dohaan kannattaa matkustaa?

Dohaan voi periaatteessa matkustaa ympäri vuoden, mutta siellä on kesäisin tuskaisen kuuma. Lämpötila voi kesällä nousta 40-50 asteen välille. Kylmimmillään talvella asteet tippuvat öisin 10 asteeseen. Nyt marraskuussa Dohassa ollessa helli meitä joka päivä +28 astetta ja aurinko.

10. Miten tämän hetken poliittinen tilanne vaikuttaa turvallisuuteen?

Qatar on yleisesti turvallinen matkailukohde. Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat, Egypti ja Bahrain katkaisivat suhteensa Qatariin kesäkuussa 2017. Kaikki liikenneyhteydet näiden maiden ja Qatarin välillä ovat poikki. Tämä poliittinen tilanne ei ole kuitenkaan vaikuttanut mitenkään kohteen turvallisuuteen.

stopover doha qatar
ruoka doha

11. Saako Dohasta kasvisruokaa?

Qatarilainen ruoka on hyvin samanlaista mitä mm. Marokossa, Libanonissa tai vaikka Israelissa, joten kasvisruokailijalle kohde pitäisi olla melko helppo. Toki paikalliseen ruokaan kuuluu myös liha, mutta hummukset, leivät, salaatit ja pavut tekevät kasvissyömisestä helppoa. Moni on kehunut Evergreen Organics -ravintolaa Dohassa vegaaneille, mutta itse en ole ehtinyt siellä käymään.

12. Viihtyykö Dohassa helposti viikonkin vai mikä on sopiva aika? Jos vrt. Dohaa ja Dubaita, kummassa viihtyy paremmin?

Itse viihdyin Dohassa hyvin kolme ja puoli päivää ja olisin oikeastaan kaivannyt vielä yhtä päivää retkelle maan eteläosien hiekkadyyneille. Dohan ehtii kuitenkin nähdä myös yhdessä päivässä pääosilta. Sanoisin että 3-5 päivää Dohassa on täydellinen.

Jos Dohaa vertaa Dubaihin, tarjoaa molemmat kohteet luksushotelleja, aavikkoseikkailuja, shoppailua ja arabialaista kulttuuria herkullisine ruokineen. Doha on huomattavasti rauhallisempi ja hieman konservatiivisempi matkakohde ja Dubai tuntuu ehkä jopa aavistuksen amerikkalaistuneelta Dohaan verrattaessa. Molemmissa on puolensa, mutta itse viihdyn paremmin Dohassa. Yöelämää ja loputonta viihdettä kaipaavalle sopii kuitenkin Dubai.

Lue kaikki postaukseni Qatarista täältä.

Varaa Qatar Airwaysin lennot Dohaan tai kauemmas täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Me teimme päiväpysähdyksen risteilyn kautta Dohaan ja voin lämpimästi suositella aavikkosafaria! Se oli aivan huikea kokemus ja mitä hullumpi kuski, sen hauskempaa 🙂 Aikaa siihen kannattaa varata vähintään kuutisen tuntia.

Souq Wagifin markkinapäivä oli lopuillaan, kun ehdimme sinne, joten saimme kokea vain ripauksen Rolex-myyjien innokasta tyrkytystä. Muutaman korttelin päästä löytyi ihan tavallinen supermarketti ja myös rosoisempaa katukuvaa Dohasta. Seuraavalla kerralla täytyy käydä jossain noista pilvenpiirtäjistä myös 🙂

Haha, mahtavaa! Tämä oli varmaan siellä etelässä? Itseltäni vielä kokematta, koska nyt valikoitui pohjoiseen tutustuminen reissulle! 🙂

Itse en ole koskaan kokenut Souqissa tyrkytystä Dohassa, mutta varmaan sillekin on aikansa ja paikkansa! 😀

Stopover Dohassa olisi kyllä mielenkiintoinen kokemus. Lennän usein Qatarilla ja usempaan otteeseen olen yrittänyt bongata ‘tarpeeksi pitkiä’ vaihtoja Dohassa, jotta stopoveriin olisi mielestäni järkeä lähteä. Vielä ei oo itselle sopivia lentoja löytynyt, mutta aivan varppina pitää joskus tämä toteuttaa.

Toivotaan, että jollain kertaa saat sopivan pitkän välin lentoihin ja pääset tutustumaan Dohaan! 🙂

Mäkin olen välillä kattonut stop-overeita tänne. Matkustaisin Dohaan kyllä mieluummin kans kun Dubaihin. Millasta souqissa on kuljeskella? Onko paljon tyrkyttämistä vai voiko myytäviä tuotteita katsella rauhassa?

Yksi ehdottomia plussia on se, että itse en ole kokenut oikeastaan yhtään tuollaista tyrkyttämistä Dohassa souqissa tai muuallakaan, vaan on saanut olla ihan todella rauhassa! 🙂

On ollut kyllä suunnitelmissa käväistä Dohassa, tuskin kuitenkaan montaa päivää viihdyn. Sen sijaan pidän Qatar Airwaysta, se on osoittautunut miellyttäväksi yhtiöksi.

Itse viihdyin hyvin viitisenkin päivää, mutta päivässäkin ehtii jo kokea tosi paljon kaupungista – kannattaa pysähtyä katsastamaan! 🙂

Niin inspiroiva postaus kuvineen ja vinkkeineen, että huomasin selailevani taas lentoja Aasiaan ja stop-over-mahdollisuuksilla Dohaan… Dubai ei ole koskaan oikein innostanut, Doha vaikuttaa kiehtovammalta ja vähän rosoisemmalta vaihtoehdolta, mutta kuitenkin sopivalta sooloreissaamisen.

Ehkäpä joku päivä, siis… 🙂

Haha, mahtava kuulla! 😀 Doha on varmasti vähän samaa mitä Dubai oli joskus vuosia sitten, itse olen löytänyt molemmista paljon mielenkiintoista, mutta Doha jotenkin vetää kuitenkin ykköseksi!

Kävin kerran Dohassa stop-overilla, ja tällöin kaikki oli “ilmaista”. Sinällään stop-over on hyvä, mutta mielestäni paljoakaan (alkuperäistä) nähtävää Dohassa ei ollut. Myös se soaq alue täysin rakennettu “teemapuistoksi”. Minulle riitti yksi päivä. Qatar Airwaysilla on toki mukava matkustaa – ja matkustan jatkossakin ja heillä on erinomaiset jatkoyhteydet ja lentokoneet käytössä.

Itse viihdyin erittäin hyvin viitisen päivää ja jo muutaman reissun verran! Jos päädyt vielä kaupunkiin ja koet noin, kannattaa lähteä ehdottomasti Dohaa kauemmas vaikka pohjoiseen! 🙂

Doha on mennyt jo vähän pilalle stop-over matkailun vuoksi. Onneksi tuli käytyä monta kertaa jo melkein 10 vuotta sitten.

Itse en ole käynyt siellä kuin ensimmäisen kerran 2016, joten vaikea verrata noin kauas. Itse kuitenkin pidän Dohasta kovasti! 🙂

ADD A COMMENT