Muistan kun ensimmäisen kerran osallistuin kansainväliseen matkablogikonferenssiin. Tunsin sydämessä pienen kateuden piston kaikkien esittelessä itsensä ympäri maailmaa matkaavana diginomadina. Kunpa minäkin voisin. Olihan minulla unelmieni työpaikka, jonka ansiosta sain matkustaa ympäri maailmaa. Päähäni kuitenkin iskeytyi kaupunki nimeltä Chiang Mai, unelmani diginomadiudesta ikäänkuin kulminoitui tuohon pohjoisthaimaalaiseen pieneen kaupunkiin. Ehkä vielä jonain päivänä.

IMG_2061.jpgIMG_2074.jpg

Alkuvuodesta hyppäsin täysipäiväisen yrittäjän saappaisiin kauhusta kankeana ilman yhdenkään euron säästöjä. Minulla oli sivutoimisen bloggaamisen ansiosta toiminimi, joten homma oli jo puoliksi tuttua. Omalla kohdallani asiakkaiden saaminen alkuun oli itseasiassa jopa helppoa. Oma laaja verkostoni matkailualalla niin Suomessa kuin ulkomailla oli valtava etu siihen, että en ole vielä joutunut jännittämään mistä töitä tulisi. Työllistän itseni tällä hetkellä siis tämän blogin lisäksi enimmäkseen somekonsultoinnilla, kirjoittamisella ja Instagramilla.

Yleensä uutta työtä tai opiskelupaikkaa juhlitaan lasillisella kuohuvaa, mutta en ole uskaltanut juhlita omaa saavutustani vielä millään tavalla. Jotenkin koko elämä tuntuu edelleen epätodelliselta ja alitajuisesti olen pelännyt, että tämä kaikki vaan katoaa johonkin. Oikeastaan vasta eilen tehtyäni hieman kirjanpitoa tuleville kuukausille, uskalsin ensimmäisen kerran pysähtyä miettimään että tätä mä nyt ihan oikeesti teen. Mä saan tehdä työkseni juuri niitä asioita mitä rakastan ja juuri niiden ihmisten kanssa kenen haluan.

Yritän nyt oppia rohkeasti iloitsemaan, että juuri nyt saan elää näin. Elämässä kaikki muukin kuin yrittäminen on epävarmaa. En osaa sanoa missä olen vuoden päästä, mutta tänään nostan itselleni sen lasillisen kuohuvaa.

IMG_2064.jpgIMG_2044.jpg

Jatkan kohta tavaroiden pakkaamista, sillä irtisanoin asuntoni voidakseni matkustaa ainakin loppuvuoden. Voidakseni toteuttaa sitä haavetta diginomadiudesta. Sunnuntaina suljen viimeistä kertaa Töölön kämpän oven omaisuus matkalaukussa. Ensimmäisenä suuntaan Tukholmaan, sieltä vielä Suomeen ystävän häihin ja Vietnamiin. Vietnamin jälkeen teen pari viikkoa töitä Suomessa ja suuntaan Maltalle ja sen jälkeen Italiaan. Näiden reissujen jälkeen hyppään Qatarin siivin kohti sitä Chiang Maita. Viime viikot on menneet kaikkien järjestelyjen kanssa, mutta blogi tulee päivittymään aktiivisemmin tuolta maailmalta!

Chiang Maissa olen jouluun saakka ja tulen Matkamessuiksi Suomeen. Matkamessujen jälkeen joko hankin asunnon Helsingistä tai lähden takaisin Chiang Maihin. Tai Balille. Nobody knows yet. 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Todella mahtavaa reissua sulle! On hienoa, että ihmiset pystyvät heittäytymään ja tekemään juuri sitä mitä haluavat. Innolla odotan sun reissua. 🙂

Tartut just nyt unelmasi, se ei voi koskaan mennä pieleen. Kun lähtee seikkailuun avoimin mielin, saattaa päätyä ihan minne vain. Upeaa, että lähdet selvittämään, onko diginomadius juttusi vai ei! 🙂

Kiitos Laura <3 Aika jännää tämä kieltämättä on 😀

Kyllä olet kuules Veeraseni kuohuvasi ansainnut – on tää vaan niin siisti juttu! Elää nyt unelmaansa! Kukapa ei sellaista haluaisi… Oon super onnellinen sun puolesta ja toivottavasti nähdään jossain maailman turuilla ja toreilla <3

Voi kiitos Sannaseni <3 Onhan tä aika siistiä, välillä vähän pelottavaa, mutta en vaihtaisi just nyt mihinkään 🙂

jos saan suositella jotain kohdetta niin Sardinia on aika kiva kohde, tosin ehkä vähän hankala päästä mutta lentoja on Italiasta suoraan ja myös esim. Genovasta menee yhden yön laivoja Sardiniaan. Tosin sopii autoilijoille, muuten voi olla hankala liikkua paikasta toiseen. Kun taas Sisiliassa menee junalautta, eli siltä osin liikkuminen on helpompaa

Sardiniasta olen itseasiassa haaveillut jo pidempään, toivotaan että ensi vuonna voisin tehdä vaikka juuri tuollaisen reissun! Autolla tosin en itse pääse kulkemaan, mutta jos saisi sopivan matkaseuran!

vai oletko varannut jo kaikki valmiiksi? löysitkö loma-asuntoja tms? 🙂

Kaikki on jo varattu, mutta en itseaiassa tiedä vielä mitään majoituksesta 😀

Hyvältä kuulostaa! hieno ratkaisu. Mihin päin Italiaa lähdet? Pohjois-Italiassa on kalliimpaa kuin etelässä, joten jos kiinnostaa edullisemman majoituksen löytäminen niin syksyllä menee just ohi sesonkiaika ja majoitusten pitäisi olla edullisempia

Lähden Gardajärvelle blogikampanjan merkeissä, joten majoitukset yms on jo hoidettu 🙂 Kiitos vinkistä, eiköhän Italiaan tule matkustettua taas uudelleen!

Hei, onnittelut myös täältä! Chiang Mai on Thaimaan niitä mestoja missä on kiva olla ja asustella pidempäänkin. Ja onhan se Ubudkin houkutteleva 😉

Itsekin nyt reilun vuoden tätä vapauden mahdollistavaa elämäntapaa rakennellut ja nyt kans ihan virallisesti läppäriyrittäjyyteen hyppäämässä kuun vaihteessa, vaikka jonkin sortin diginomadi sitä on ollutkin jo vuoden pari. Parin vuoden takaista irtisanoutumista en kadu kyllä hetkeäkään. Paras ratkaisu ever!

Rohkaisevia esimerkkejä alkaa olla koko ajan enemmän, että kyllä tämä kantaa! Ja sulla on tosi hyvät pohjat, että eikun siivet vaan yhä isommalleen auki. Onnen ja onnistumisen hetkiä matkoillesi!

Näin mä myös oletan, en ole Thaimaassa itseasiassa käynyt kuin Bangkokissa 😀 Ubud ehkä sitten seuraavaksi 😉

Hienoa kuulla, että säkin oot ryhtynyt läppäriyrittäjäksi! Olisi kiva kuulla mitä kaikkea teet 🙂

Nähdään maailmalla – ehkä siellä Ubudissa 😉

Chaing Mai on nousemassa yhdeksi paikaksi meidän joulureissulla. Edellinen reissu sinne oli nimittäin melkoisen jees kokemus. Saattaapa olla, että voidaan treffata siellä : D

Mitä tulee näihin irtiottoihin, niin ollaan sitä tässä hiljalleen tehty. Tehtiin sitä jo ennen Tepon sairastumista, mutta nyt vieläkin selkeämmin. Hinaillaan kuluja kotimaassa minimiin, ja koitetaan reissata edullisesti paikkoihin, jotka kiinnostavat kumpaakin.

Ei vaan jaksa kauheasti hehkuttaa, koska ihmiset on sairaita. Kun minä kerron sitä, miten keuhkosyöpää sairastava mieheni on voinut matkustaa kivoihin paikkoihin, niin puolet (roskakoriin joutuneista) kommentoijista vinkuu, kuinka vitun väärin on se, että meillä on rahaa matkustaa. Tekis mieli sanoa, että OK, ota nämä rahat…. ja se keuhkosyöpä!

Mutta joo… Näkyillään maailmalla <3

Oi, tervetuloa vaan! 🙂 Treffataan ihmeessä jos olette mestoilla!

Voi ymmärrän miten turhauttavalta tuollainen tuntuu… Rahalla ei saa terveyttä, ja terveys nyt lopulta on varmasti jokaiselle se kaikkein arvokkain. On kuitenkin hienoa, että ette anna tilanteen lannistaa ( tai varmasti lannistaa, mutta you know what I mean) ja matkustatte ja jatkatte elämää – mitäpä sitä muutakaan voisi tehdä <3

Halaus <3

Voi miten ihana oli lukea nämä rivit! Oon niiiin ylpeä susta! Oot nyt se rock-tähti, jonka sanat jää jonku muun mieleen. Ja jonain päivänä se joku muu tekee kans omista unelmistaan totta.

Meidän pitää nähdä Roasbergissa vielä tällä viikolla, jooohan?

Voi kiitos ihana <3 Sulla on maailman paras asenne <3 MWAH xx

Hurjasti tsemppiä matkaan maailmalle! 🙂 Innolla jään seuraamaan tätä seikkailua!

Oh, mieletöntä! Sä olet heittäytynyt sitten yrittäjäksi samaan aikaan kun mä. Olin myös varma, että rahat loppuvat viimeistään juhannuksena, mutta kummasti yhden oven kautta aukeaa aina toinen ovi ja jotenkin pääsee luovimaan eteenpäin. Se kyllä vähän harmittaa, että matkablogiani en ole vielä onnistunut sovittamaan tähän yrittäjyyspalettiin niin hyvin kuin toivoisin, mutta ehkä senkin aika vielä tulee. Tsemppiä valmisteluihin ja onnea matkaan!

Hienoa, onnea yrittäjyydestä myös sinne! Ja joo tiedän niin tunteen, itsekin ihmettelen joka kuukausi että miten tässä vieläkin mennään taas reippaasta eteenpäin ja miten ovet avaavat aina uusia!

Matkablogi ei ole minulelkaan päätulo, mutta ehkä 1/3 osaa, vähän vaihdellen.

Kiitos! Tsemppiä sinne myös yrittäjyyteen – eiköhän se matkablogi löydä siitä paletista vielä oman paikkansa 🙂

ADD A COMMENT