Suomalainen Kaisa pelastaa kulkukoiria Filippiineillä – tule mukaan auttamaan

11 syyskuun, 2019

Kaisa on Filippiineillä asuva suomalainen nainen, joka kasvoi lapsuuden kodissaan Rekku-nimisen labradorinnoutajan kanssa. Kaisa on ehtinyt asua ympäri maailmaa, eikä ole siksi voinut hankkia omaa koiraa – ennen kuin löysi kodin Filippiineiltä, jossa hänellä on nyt seitsemän omaa rescuekoiraa ja Puppy Puddle Siargao -hyväntekeväisyysorganisaatio yhdessä puolalaisen perustajan Alexin kanssa.

Puppy Puddle Siargao on toiminut yli puolitoista vuotta ja toiminta kehittyy jatkuvasti. Kaisa on tiimeineen järjestänyt jo 8 Animal Health Day -tapahtumaa Filippiineillä. Tapahtumien tuloksena on kastroitu jo noin 1000 koiraa. Puppy Puddle Siargao hoitaa katukoiria viikottain ruokkimalla ja rokottamalla ja shelterissä voidaan kuntouttaa koiria jatkuvasti enemmän vapaaehtoistoimin.

Animal Health Day on tapahtuma, jossa kastroidaan/steriloidaan koiria ja kissoja ilmaiseksi, sekä rokotetaan niitä raivotautia eli rabiesta vastaan. Kohteena on katukoirat sekä varattomien paikallisten omat lemmikkieläimet. Seuraava tapahtuma järjestetään lokakuussa ja me voimme kaikki auttaa lahjoittamalla edes pienen summan. Lahjoittamalla 20 euroa, saat postissa säänkestävän Puppy Puddle -tarran sekä nimesi lahjoituslistaan järjestön Facebook -sivulle.

Lahjoituksen voit tehdä täältä.

Katukoira on Filippiineillä tuttu näky

Katukoira on tuttu näky ympäri Aasiaa ja näin on myös Filippiineillä. Valitettavan monet koirat ovat huonokuntoisia ja kärsivät monenlaisista sairauksista, kuten kapi, penikkatauti, parvovirus sekä rabies – joista jälkimmäinen on myös vaaraksi ihmiselle. Suurin osa katukoirista on itseasiassa jonkun omistuksessa, mutta valitettavasti köyhyyden ja tiedon puute vaikuttaa lemmikin huolenpitoon. Koiran ruoka maksaa melkein kaksi kertaa riisikiloa enemmän ja rokotukset maksavat kolmasosan kuukausipalkasta.

Koiria on harvoin kastroitu, joten ne lisääntyvät rajoituksetta ja katukoiraongelma kasvaa. Koiria ruokitaan monesti pelkästään ylijäämä riisillä, joten puutostilat ovat yleisiä. Monesti sairastunut koira hylätään kokonaan ja pentueet nääntyvät nälkään.

Lomailijan surffiunelmia ja auringon paahdetta Siargaon saarella

Siargao on monenkin mielestä parasta mitä Filippiineillä on tarjota – täydelliset valkoiset hiekkarannat surffailumahdollisuuksineen palmujen alla, the perfect holiday destination. Lue lisää matkavinkkejä Siargaon saarelle Seikkailijattaret -sivustolta.

Siargao oli pitkään hiljainen saari, mutta sen suosio turistien keskuudessa kasvaa valtavaa vauhtia. Rento tunnelma, ihanat kuppilat ja joogaretriitit kutsuvat matkailijaa – matkailun nopea kasvu tuo myös haasteita vastuullisuusnäkökulmasta. Toivottavasti kasvava matkailu voidaan käyttää hyödyksi esimerkiksi juuri katukoiraongelmaan.

Jos matkustat Siargaolle, harkitse myös vapaaehtoistyötä katukoirien parissa. Lue lisää täältä.

Jo 600 raivotatutia vastaan rokotettua koiraa

Kuten alussa mainitsin, on Kaisan ja hänen yhteistyökumppaninsa Alexin perustama Puppy Puddle Siargao toiminut Filippiineillä jo yli puolitoista vuotta. Puolentoista vuoden aikana ollaan ehditty rokottaa 600 koiraa raivotautia vastaan ja kastroida tuhat. Kastraatio on yksi parhaita tapoja katukoiraongelman hallitsemiseksi köyhissä maissa.

Puppy Puddle Siargao ei toimi yksin, vaan tärkeimpiä kumppaneita ovat Philippine Pet Birth Control Center Foundation Manilasta, sekä paikallinen eläinlääkäriasema Siargao Pet Doctors. Vapaaehtoistyöntekijät ovat myös merkittävässä roolissa hyväntekeväisyysjärjestön toiminnassa.

Kaisa auttaa paljon myös yksilötasolla ja saakin päivittäin niin matkailijoilta kuin paikallisiltakin ilmoituksia huonokuntoisista eläimistä, joille pyritään saamaan apu.

Tule mukaan lahjoittamaan – seuraava kastraatio- ja rokotustapahtuma Filippiineillä lokakuussa

Kaisa on luonut suomenkielisen keräyssivuston Mesenaatiin jota kautta pääset helposti lahjoittamaan. Kampanjalla kerätään rahoitusta lokakuussa 2019 järjestettävää Animal Health Daytä varten. Tapahtuma järjestetään kolmen eri kylän alueilla ja tavoitteena on kastroida/steriloida 300 koiraa sekä antaa 120 rabies-rokotusta ja lääkitä kapista ja aliravitsemuksesta kärsiviä kissoja ja koiria.

Rahaa on toistaiseksi kerätty 1850 euroa, mutta tavoitteesta uupuu vielä päälle 1600 euroa. Lääkärilennot Manilasta kustantavat 540 euroa kolmelle lääkärille, kastraatio maksaa 9 euroa per koira ja rokotukset 1,80 euroa per koira. Kuluja tulee myös lääkeruiskuista ja muista lääkkeistä sekä koiranruoasta.

Jos 3000 euroa saadaan täyteen, tapahtuma voidaan järjestää kolmipäiväisenä. Jos rahaa jää yli, käytetään se viikottaisten operaatioiden rahoittamiseen, sekä taas seuraavan Animal Health Dayn järjestämiseen.

20 euroa on pieni raha, jolla voit tehdä paljon. Lahjoittamaan pääset täältä.

Tuletko mukaan auttamaan Kaisaa auttamaan fiippiiniläisiä katukoiria ja tukemaan Siargaon unelmien lomasaarta?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kuinka sydäntäsärkeviä kuvia! Jos ikinä ulkomaille vapaaehtoistyöhön lähden, on se ehdottomasti juuri eläinten pariin. Näiden koirien ja kissojen tarinat on niin surullisia, että tekee mieli vaan auttaa. Itsellä kaksi suomalaista pelastuskissaa kotona (metsään syntyneet ilmeisesti) ja senkin takia aihe on jotenkin extraläheinen. Ihanaa, että jaoit tän tarinan ja linkin avunantoa varten <3

Muistan Aasian matkaltani kuinka koirat liikkuivat yksin rannoilla.
Hienoa, että kastroidaan ja ei tule lisää yksinäisiä koiria ja muutenkin hoidetaan.

Tiedän ainakin pari tuttavaa, jotka ovat adoptoineet koiran ulkomailta.
Hienoa, että otetaan huomaan! <3

https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

Hitsit kun olisin tiennyt tästä paikasta alkuvuonna, oltais ehdottomasti voitu tulla pariksi päiväksi auttamaan. Pitää laittaa lahjoitusta tulemaan. Aasiassa kulkukoirat on ihan mun heikkous, mulla tuntuu niin monta kertaa pahalle niiden puolesta. Sri Lankassa kuljetin ravintolasta mun ruuat kulkukoirille, kun matkalla sinne löysin ojasta 6 pientä koiranpentua. 😭

Filippiineillä ollessa meillä oli yhden majoituksen pitäjä ranskalainen tyyppi, joka oli pelastanut itselleen 4 koiraa ihan henkihieveristä ja nyt ne oli oikein hyvinvoivia ja mukavan pullakoita. Tärkeää työtä eläimien puolesta. 💕

En tiennytkään, että kastraatio ja rokotukset ovatkin loppupeleissä noin halpoja! Tämä oli mulle aivan uutta tietoa. Pitää laittaa 20 € tulemaan. 🙂 Näemmä nyt jo kerätty about 2000 €, mahtavaa!

On todella hienoa, että ihmiset omistavat aikaansa ja varojaan tämänkaltaiseen vapaaehtoistyöhön. Nostan valtavasti hattua kaikille, jotka ovat mukana auttamassa kodittomia tai kaltoinkohdeltuja eläimiä.

Hienoa työtä! Itse parhaillaan Vietnamissa ja Filippiinit listalla…

ADD A COMMENT