Switzerland calling – joulumarkkinoita ja lumikenkäilyä

9 joulukuun, 2019

Maanantai-aamu näyttä synkältä ja sateiselta täältä Mannerheimintien makuuhuoneen ikkunastani cappuccinon äärellä. Tänään olisi ohjelmassa yhdet henkilökuvaukset, salitreeni ja sähköpostit, jonka jälkeen pitäisi purkaa nuo matkalaukut Qatarin reissulta ja pakata huomista Sveitsiä varten.

Lähden ruotsalaisen matkabloggaajaystäväni Ranian kanssa muutamaksi päiväksi Luzerniin ja Engelbergiin yhteistyössä Sveitsin turismin kanssa. Olenkin tehnyt Sveitsin kanssa paljonkin yhteistyötä kesän 2017 jälkeen ja itseasiassa myös tutustunut matkaseuraani Raniaan Zermatissa kesällä 2017. Nyt useamman reissun myötä olen täysin ihastunut tuohon ihmeelliseen maahan ja etenkin sen vuoriin.

Lue kaikki postaukseni Sveitsistä täältä.

Sveitsi ja etenkin sen Alpit ovat monelle nimenomaan talvikohde ja minähän olen käynyt maassa ainoastaan keskellä kesää joka kerta, joten onkin jännittävää päästä katsomaan miltä Engelbergissä näyttää tähän aikaan vuodesta.

Molemmilla sekä Engelbergillä että Luzernilla on erityinen paikka tämän matkailijan sydämessä. Engelbergissä viime vuonna kävimme vaeltamassa ja huonokuntoisena jännitti miten selviän moisesta koettelumuksesta, kunnes kummasti huomasin nauttivani vuorilla vaeltamisesta vaikka kömminkin hitaammin muiden perässä (ehkä siksi että pysähdyin kuvaamaan lehmiä vähintään vartin välein). Lue postaukseni Engelbergistä täältä.

Kesällä pidimme Saran kanssa bloggaajille suunnatun koulutuksen Genevessä, jonka jälkeen jatkoimme matkaa vielä Luzerniin ja totesinkin sen olevan mahdollisesti Euroopan kaunein kaupunki. Luzern oli todella kaunis alkusyksystä, mutta voin vain kuvitella miten suloinen kohde on juuri joulumarkkinoille ja miltä lumiset vuoret näyttävät horisontissa jos sää vaan sallii. Lue syksyn kokemuksestani jokiristeilyllä Luzernissa täältä.

P9230564.jpg

Lennämme huomenna aamusta ensin Zürichiin ja jään itse lentokentälle odottelemaan Tukholmasta saapuvaa ystävääni pariksi tunniksi, josta jatkamme matkaa junalla sitten kohti Luzernia. Onneksemme saamme myös majoittua tälläkin kertaa yhdessä maailman suosikkihotelleistani; Hotel Des Balances. Majoituimme samassa hotellissa syksyllä Luzernissa ja ikkunan näkymät tekivät niin suuren vaikutuksen, että esitin toiveeksi saman majoituksen. Yleensä matkoillani pyrin majoittumaan mahdollisimman monissa eri hotelleissa ihan siksi, että voin kirjoittaa kattavamman matkaoppaan, mutta tämä hotelli nyt vaan vie voiton ainakin tällä kertaa.

Luzernissa ollessa lähdemme myös päiväksi Mt. Rigille, jossa en ole aiemmin käynyt sillä valitsen aina Pilatuksen jos Luzernista lähdetään vuorille. Lue juttuni Pilatus-vuorelta täältä. Luzernissa on myös tarkoitus vierailla joulumarkkinoilla ja sainkin äidiltäni tehtäväksi tuoda juustoa joulupöytään.

Luzernista jatkamme junalla ylempänä mainittuun Engelbergiin, jossa ohjelmassa on ainakin lumikenkäilyä mitä en olekaan koskaan elämässäni vielä kokeillut. En juuri pidä talvesta jos ollaan ihan rehellisiä ja vaikka joskus teininä harrastinkin laskettelua, olen onnistunut välttämään moisia talvilajeja. Tykkään kuitenkin haastaa itseäni ja kokeilla uusia juttuja, koska joskus itsekin yllätyn mistä pidän, haha! Seuratkaa siis Instagram Storiesien puolella miten onnistun tarpomaan hangessa vuorilla.

Onko teillä vielä reissusuunnitelmia joulukuulle?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Tuli reissattua koko loppukesä ja syksy, niin joulukuussa ja itse asiassa vielä aivan alkuvuonnakin on tarkoitus (ainakin vielä) pysyä kerrankin Suomessa. En olekaan ikinä käynyt Sveitsissä, mutta kiinnostaisi kyllä kovasti ja varsinkin Engelberg on varmasti todella upea.

ADD A COMMENT