Sydneyn parhaat brunssit

26 toukokuun, 2017

Sydney,tai no oikeastaan lähes kaikki Australian kaupungit, ovat sellaisia foodien unelmakohteita. Tällä kertaa reissuni oli melko lyhyt, mutta ehdin testata muutaman erinomaisen uuden brunssimestan. Haaveilen edelleen reissusta Melbournen supertrendikkäiden kahviloiden ja ravintoloiden mekkaan, mutta Sydney on tässä kisassa erinomainen kakkonen!

P5030799.jpg

1.The Tiny Giant Petersham

Hyppäsin junaan Townhallilta kohti Petershamia tapaamaan paikallista ystävääni brunssin merkeissä. Bongasin The Tiny Giant Petershamin Instagramista aiemmin ja se oli juuri niin herkullinen mitä kuvat antoivat ymmärtää. The Tiny Giant Petersham tarjoilee aamiaista, erikoiskahveja, brunssia ja lounasta. Ystäväni nautti kuvassa näkyvän purilaisen ja minä tietysti tapani mukaan avokadoleivän uppomunalla + lisäksi ravintolan lippulaivatuotteen hattaraleivän (healthy as f*ck). Terveellisyydestä puheenollen tilasimme jaettavaksi nutellalla täytetyn suklaacronutin.

The Tiny Giant Petersham on hyvin pieni, mutta hyvällä säällä kannattaakin istua ulkona! Me ehdimme istua ulkoa sen aikaa että sain ruoista kuvat, mutta parin minuutin päästä iski järkyttävä kaatosade!

Täydet nomnoms pisteet Petershamiin!

P5030788.jpg

P5030801.jpg

2. The Rabbit Hole Organic Tea Bar

Hirmuisen herttaisesti sisustettu The Rabbit Hole Organic Tea Bar sijaitsee ihan kaupungin keskustassa. The Rabbit Hole on alunperin myynyt nimenomaan teetä, mutta oheen on syntynyt Instagrammattavan ihana kahvila/ravintola – or as I call it, brunch heaven. Pupunkolosta saa kauniita ja herkullisia open sandwicheja, mysliä, chiapuddingeja ja sitä törkeän pätevää teetä.

12112152_980492941996259_2135421175495587314_n

3. Celsius Coffee Co.

Celsius Coffee Co. on kahvila johon ei voi ihan vahingossa ohimennen eksyä, mutta sinne kannattaa ihan ehdottomasti löytää tiensä. Itse matkasin kahvilaan junalla ja kävelin hämmentäviä pieniä kujia Goole Mapsini perässä, mutta paras tapa kokea Celsius Coffee Co. on hypätä Kirribiliin menevän lautan kyytiin Circular Quaylta. Kahvila sijaitsee nimenomaan laiturilla johon lautta saapuu. Celsius Coffee Co. tarjoilee aamiaista, brunssia ja lounasta.

Menu vaikutti hävyttömän herkulliselta ja päädyin valitsemaan vohvelin maapähkinävoivaahdolla, mansikoilla ja orvokeilla ja balsamileivän uppomunalla ja tomaatilla sekä cappuccinon. Listalla jäi houkuttelemaan lisäksi ainakin kookoschiapudding.

P5020695.jpg

P5020713.jpg

4. Speedo’s Cafe Bondi

Bondilla on nykyään ihan käsittämätön määrä ihania trendikkäitä ja terveellisiä kahviloita sekä ravintoloita, mutta Speedo’s Cafe jäi mieleen ehdottomana suosikkina! Speedo’s Cafe on rannan ‘kauimmaisessa’ päädyssä mäellä ja terassilta on hulppeat näkymät beachille. Speedo’s Cafen menu miellyttää niin Instagram-tiliäsi visuaalisuudellaan kuin makunystyröitäsi tajuttomalla herkullisuudellaan. Nam. Täällä kannattaa testata ainakin acaikulho ja pannarit!

5. Pancakes on the rocks

Pancakes on the rocks ei ole ehkä se hipsterien märkä päiväuni, mutta ihan tajuttoman herkullinen mesta aamiaiselle, brunssille tai lounaalle. Pancakesiin on yleensä jonkin verran jonoa, mutta mesta on jonotuksen arvoinen. Olen käynyt Pancakes on the rocksilla ensimmäisen kerran jo melkein 10 vuotta sitten, mutta onhan täällä pakko pysähtyä joka reissulla! Pancakes on the rocks on erikoistunut ihan kaikenlaisiin pannareihin, niin makeisiin kuin suolaisiin.

Pancakes_On_The_Rocks_strawberry_pancakes

Tässähän tuli ihan pannarihimo <3

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Ääh. Näin nämä kuvat täällä VR:n ravintolavaunussa. Söin äsken oman eväsbanaanin, ja miten musta tuntuu, että myös nuo varsinaiset myyntiartikkelit jää vähän Sydneyn antimien varjoon 😀 Melkoisia luomuksia olet päässyt testaamaan, juuri sellaisia joita reissussa on kiva kokeilla.

Hahaha! Pitää ehdottaa VR:lle vähän päivityksiä 😀 😀

OMG mikä herkkuja! Ja toi suklaacronut nutellapiikillä – voi morjens, en oo ikinä nähnyt vastaavaa missään! Tässä tuli nyt ihan jäätävä herkkuhino, mutta tiedostin sen kyllä jo ennen ku klikkasin postauksen auki hahaa 😂

Haha, parasta lääkettä mihin tahansa vaivaan 😉

Vaikkakin olet aika monta paikkaa kuitenkin suhteellisen lyhyessä ajassa ehtinyt testaamaan – ja vaikkakin ruoka monessa kuvassa näyttää todella herkulliselta – niin pakko kuitenkin hiukan kyseenalaistaa otsikkoa Sydneyn parhaat brunssit 🙂 Ehtiikö kuitenkaan kukaan matkailija testaamaan niitä niin paljon, että voisi todeta, että nämä ne ovat, ison kaupungin parhaat?
No, ehkei tuota pitäisi niin kirjaimellisesti ottaa, ja ehkä kommenttini kumpuaakin vähän äskettäin lukemastani lehtijutusta, jossa käsiteltiin asiatiedon arvon laskemista ja jossain lauseessa “paheksuttiin” ilmiön tiimoilta myös “kaikkitietäviä bloggareita”. Suomalaiset, uskoisin ainakin, monet osaavat vielä pohtia myös sitä, että kuka kirjoittaa mitä missä mediassa ja miksi, mutta taitaa vaikka jenkeissä asiajournalismi nykyisin häviävän kevyemmille lähestymistavoille.
No, toisaalta, brunsseista tuskin kukaan voi faktoilla väittää jotain ehdottomasti paremmaksi kuin toista 🙂

Ei tosiaan kannata niin kirjaimellisesti ottaa, kyllä nämä on mun mielestä kaupungin parhaat brunssit ja Australiassa asuneena on tullut viimeisen 11 vuoden aikana testattua kyllä melko monta brunssia kaupungissa 😀

Siiiiis injektoidaanko ton cronutin sisälle itse toi nutella!? MUST HAVE! Ei hemmetti miten mielettömiä herkkuja. En ois ehkä ekana Sydneyyn ruuan perässä lähtenyt, mutta nytpä sitten on lähdettävä! 😀

JEP! Mitä muuta voisi elämältä siis toivoa 😀 Sydney ja vielä sitäkin enemmän Melbourne on ihan huikeita ruokakaupunkeja!

Jee ihanaa että tykkäsit speedos cafesta! Jätin sulle sillon kommentin instassa kun kyselit hyviä paikkoja Sydneyssä, että ehdottomasti sinne! Asun itse Bondilla ja tulee käytyä siellä ainakin pari kertaa kuukaudessa!

Oi kyllä!! Kiiiitos miljardisi vinkistä, ehkä ihan maailman tähän asti herkuin aamiaismesta <3 🙂 Lucky you että pääset käymään useammin!

Ahh, ihania kuvia ja ihania ruokia! Sydneyn kahvilatarjonta ei ole tullut tutuksi, mutta Melbournen ravintoloita ja kahviloita (ja edullista laatukahvia!) on ihan mieletön ikävä, ja etenkin niitä viikonloppuaamujen laiskoja ravintola-aamiaisia. Australia <3

Sydney on ihan liian herkullinen <3 Melbourne on varmaan sitten jo ihan next levelille, mun on päästä sinne kahvilamatkalle 😀

Hei Veera Bianca! Olen tässä nyt ihan liian monta tuntia pläräillyt sun postauksia ja katsellut näitä ihania kuvia. Mikä kamera sulla on käytössä ja ootkos siihen ollut tyytyväinen? 🙂

Hello! Haha! Nyt on joulukuusta saakka ollut käytössä Olympus PEN elp 7 ja siinä 25mm ja 45mm objektiivit, välillä myös se 14-42(?) mikä tulee mukana, mutta noi lisäksi ostetut on kyllä huomattavasti vielä parempia 🙂

ADD A COMMENT