Symphony of the Seas: millaista on matkustaa maailman suurimmalla risteilyaluksella?

14 toukokuun, 2018

*Yhteistyö: Royal Caribbean

Symphony of the Seas on maailman suurin risteilyalus, joka seilaa Royal Caribbeanin lipun alla niin Välimerellä kuin Karibiallakin. Minä ja matkablogikollegani Leena-Mari saimme kunnian lähteä mukaan risteilyaluksen ensimmäiselle matkalle satojen eurooppalaisten median edustajien kanssa Espanjan Malagasta Barcelonaan.

Tämä oli ensimmäinen matkani Tukholman tai Tallinnan laivoja suuremmilla risteilyaluksilla, joten lähtiessäni en tiennyt yhtään mitä odottaa. Karibian tai Välimeren risteilyt eivät rehellisesti sanottuna ole edes kiinnostaneet minua aiemmin, mutta päätin tarttua tilaisuuteen sen sattuessa kohdalleni.

Lue myös matkablogikollegani Leena-Marin kokemukset risteilyltämme.

symphony of the seas kansi
symphony of the seas

Maailman suurin risteilyalus on kuin kaupunki

Maailman suurin risteilyalus Symphony of the Seas on juuri niin suuri, että ei sitä ehtinyt kolmessa päivässä edes kokonaan näkemään. Laiva oli ennemminkin kuin pieni suomalainen kaupunki. Itse ainakin välillä unohdin olevani yleensäkään laivassa, joten piti käydä muistuttamassa itseäni kannella Espanjan auringon lämmössä.

Laivassa oli erilaisia teemoitettuja alueita, joista oma suosikkini oli Central Park. Central Park sijaitsee laivan sisäpuolella, mutta taivas alla. Täällä tuntui kuin olisi oikeasti puistossa, sillä ympärillä on niin paljon viherkasveja ja puita. Puistosta löytyy myös ravintoloita ja ihana kahvila.

Symphony of the Seas -aluksesta löytyy tietysti myös vesiliukumäkiä, kiipeilyseinä, luistelurata, kuntokeskus, kylpylä, zip line, karuselli, surffisimulaattori and the list goes on and on.

royal caribbean risteily

Symphony of the Seas tarjoaa viihdettä aamusta yöhön

Meidän risteily oli tällä kertaa vain kolmisen päivää, mutta tuskin täällä voisi tulla tylsää vielä muutamassakaan viikossa. Symphony of the Seas tarjoaa viihdettä vähän jokaiseen makuun aamusta yöhön. Olen aina ollut itse vähän sellainen aktiviteetteja kaipaamaton nautiskelija, joten en kolunut laivan koko viihdetarjontaa läpi.

Viihdetarjontaan kuitenkin kuului mm. Hairspray-musikaali, upea luistelunäytös ja olympiatason uimatemput ulkona AquaTeaterissa.

Sallittakoon tässä postauksessa laskettavan laivan baarit myös viihdetarjonnan joukkoon. Hyvän viinin ja cocktailien ystävänä, testasimme kyllä matkablogikollegani Leena-Marin kanssa ahkerasti laivan cocktailbaareja, joista kaksi oli erityisen mieleenpainuvia. Laivan Central Parkin ja Boardwalkin välillä kulkee baari. Rising Tide Bar toimii hissin omaisesti ja voit hypätä kyytiin ylhäältä tai alhaalta ja istua mukana niin monta kierrosta kuin martineja mieli tekee.

Toinen erityisen mieleenpainuva baari oli Bionic Bar, jossa voit valmistaa tietokoneen avulla oman drinkin, jotka robotit sitten valmistavat sinulle. Because why not.

rising tide barrising tide symphony of the seasP3281110.jpg

Parvekkeellinen hytti merimaisemalla, kiitos

Laivamatkustaminen tekee minusta pahimmillaan klaustrofobisen, joten onneksi meillä oli ikkunallinen hytti merelle päin omalla parvekkeella. Symphony of the Seas toki tarjoaa hyttejä aina hulppeisiin sviitteihin saakka. Minulle tärkeintä oli että hytin parveke ei olisi sisäpihalle päin vaan nimenomaan merelle.

Kaiken hulinan ja viihteen keskellä aamukahvi tässä omalla parvekkeella auringon noustessa oli paras mahdollinen tapa aloittaa aamu. Lueskelin sähköpostejani peiton alla ja työstressi ei päässyt voittamaan kun vastapainona oli niin tyyni meri ja sellainen lähes Fazerin sininen tunnelma. Aamut parvekkeella tuntui lähes meditatiivisilta, vaikka vietinkin ne tehden töitä.

Ja kyllä, laivasta löytyy myös Starbucks. Tosin ainakaan tällä mediaristeilyllä ei ollut tarjolla soijamaitoa. Ja toinen kyllä, vaikka miten esittäisin välillä oman elämäni kahvihipsteriä the basic bitch in me needs this sometimes.

P3281101.jpgsymphony of the seas hyttisymphony of the seas hytti parvekeP3281075.jpg

Symphony of the Seas on kulinaristin unelma

Symphony of the Seas on myös kulinaristin lomakohde. Laivasta löytyy niin monta ravintolaa, että tuskin ehdit käydä niissä kaikissa yhden risteilyn aikana. Risteilyn hintaan kuuluvia ravintoloita ovat pääravintola, Boardwalk Doghouse, Sorrento’s, Park Café, Windjammer, Solarium Bistro, Vitality Café ja Café Promenade.

Laivasta löytyy myös erikoisravintoloita, joissa voit ruokailla lisämaksusta. Tällaisia ravintoloita ovat Chops Grille, Italialainen Jamie´s Italian, sushibaari Izumi, mielikuvituksellinen Wonderland, gourmet-ravintola 150 Central Park, amerikkalainen hampurilaisbaari Johnny Rockets, sekä Coastal Kitchen, Hooked Seafood, El Loco Fresh (meksikolainen), Playmakers Sports Bar ja Vintages.

Ihan vain muutama mistä valita, you see. Omat suosikit parin päivän risteilyltä olivat Jamie’s Italian ja El Loco Fresh!

symphony of the seas aamiainenP3281187.jpg

Ne taianomaiset Välimeren auringonlaskut

Laivalla lopulta kaikkein parasta on omasta mielestäni kannella roikkuminen maisemia ihaillen. Ympäröivät Välimeren rauhalliset aallot ovat lähes terapeuttiset. Voisin viettää ihan koko päivän paistatellen päivää laivan perässä. Nappasimme Gin Tonicit kouraan ja hipsimme laivan ulkopuolella kiertävää juoksurataa pitkin perälle ihastelemaan maisemia. Juoksurata on paljon viihtyisämpi cocktail kädessä – keksin kaksi itselleni sopivaa juoksulenkkiä; don’t spill your Gin Tonic ja quick before your ice-cream melts. #kesäkuntoon2046

En osaa vielä sanoa tekikö Symphony of the Seas minusta risteilijän, mutta jos teki – olen minä risteilijänä se joka nauttii kaikista eniten lopulta siitä yksinkertaisimmasta ympäröivästä luonnosta. Vain minä, ajatukseni ja Välimeri. Viihtyisin näin viikkoja, joten ehkä pitääkin harkita Atlantin ylitystä myöhemmin syksyllä…

P3281241.jpgP3281257.jpgP3281231.jpg

Symphony of the Seas -risteilypaketit ja matkakohteet

Ensimmäinen yllätys itselleni oli se että risteilyjen hinnat eivät olleetkaan kaikki niin kalliita. Symphony of the Seas risteilee kesäkauden Välimerellä Barcelonasta käsin. Voit siis esimerkiksi yhdistää risteilyn Barcelonan lomaasi. Talvikauden Symphony of the Seas seilaa Karibialla.

Pressiristeilyllä emme pysähtyneet kohteissa, mutta normaalisti risteilyillä pääset tutustumaan useampiin kohteisiin päiväretkien aikana. Päiväretkiä voi kätevästi varata suoraan laivalla. Esimerkiksi kesän aikana Symphony of the Seas risteilee reitin Barcelonasta Ranskan ja Italian eri kaupunkeihin. Voit katsoa juuri tämän laivan pakettivaihtoehdot täältä.

Voit tutustua vaihtoehtoihin ja varata risteilyn täältä.

Mitä risteilyn hintaan kuuluu? Lue Royal Caribbeanin sivuilta.

P3281136.jpgP3281206.jpg

Matkamme aikana Instagramissa paljastui, että seuraajiini kuuluu useampiakin risteilyfaneja. Oletteko te jo käyneet Välimeren tai Karibian risteilyillä?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Olen nähnyt lehdissä paljon risteilyalusten mainoksia ja kieltämättä haaveillut tekeväni tuollaisen matkan joskus. En silti tajunnut, että tuo laiva on noin iso. 😀 Olen varma että se koko yllättäisi meikäläisen ihan täysin, kun saapuisin paikanpäälle… Vanhat käsitykset vanhusten löhölomista ei taida pitää paikkaansa tolla laivalla? Tuosta näemmä saa tehtyä aktiiviloman tai auringonottoloman oman makunsa mukaan. Ymmärrän kyllä sen, että jos haluaa nähdä eri paikkoja, ei laivalla pysyttely ole siihen ideaali. Sitten kun haluan täysin stressittömän, helpon ja aurinkoisen reissun, voisin lähteä tuollaiselle. 🙂

ADD A COMMENT