Talviloma Krabilla: vinkit täydelliseen viikkoon

11 maaliskuun, 2018

Krabi kuuluu niihin täydellisiin talvilomakohteisiin monille suomalaisille ja ihan syystä. Thaimaan aurinko lämmittää taatusti meidän kylmimpinä talvikuukausina. Krabi on suuri provinssi, joista tutuimpia lomakohteita meistä suurimmalle osalle on Ao Nang, Koh Lanta ja Klong Muang Beach.

Krabi sijaitsee Thaimaan eteläosassa Andamaanienmeren kuvankauniilla rannikolla jylhien vuorten ympäröimänä. 160 kilometriä rantahiekkaa tarjoaa jokaiselle jotakin; toki osa rannoista on nykyään tukossa turisteista, mutta Krabilta löytyy onneksi edelleen myös niitä upeita valkoisia hiljaisia hiekkarantoja palmuineen. Sisämaasta löytyy upeita vesiputouksia, luolia ja villieläimiä.

Tämä postaus keskittyy erityisesti suosittuun Ao Nangin -alueeseen, mutta moni vinkki pätee yleisesti Krabille!

krabiIMG_0095.jpg

Lennot Krabille

Helsingistä Krabille voi lentää käteviten joko suoraan Finnairin kausittaisella lomalennolla tai Qatar Airwaysin reittilennolla Dohan kautta Krabille. Finnairilla pääsee kätevästi ympäri vuoden myös Bangkokin kautta, josta voi jatkaa esimerkiksi Bangkok Airwaysillä Krabille.

Finnairin kausittainen lomalento Krabille kestää Helsingistä n. 10 tuntia.

Itse lensin Krabille Qatar Airwaysillä Dohan kautta. Lento Helsingistä Dohaan kestää kuutisen tuntia ja jatkolento Dohasta Krabille päälle seitsemän tuntia. Vaikka matkasta tulee pidempi, tekee jaloittelu lentojen välillä hyvää. Itse valitsin tällä kertaa Qatar Airwaysin, koska lentoyhtiöltä sai edullisia businessluokan paikkoja ja sain lisättyä matkaan kokonaisen päivän Dohassa.

Nämä kaksi lentoyhtiötä ovat oikeastaan kaikille reitille omat suosikkini ja koska ne kuuluvat molemmat oneworldiin, kerään joka tapauksessa pisteitä. Toki Krabille löytyy lentoja myös esimerkiksi Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta tai Aeroflotilla Moskovan kautta.

IMG_0167.jpgIMG_0163.jpg
P2210112.jpg
IMG_0160.jpgIMG_0150.jpg

Majoitus Krabilla

Majoituin Krabin Ao Nangilla edullisessa majatalossa nimeltä Swiss Chalet, joka osoittautui odotettua paremmaksi. Swiss Chalet sijaitsi lähellä rantaa ja ravintoloita sekä muita tärkeitä palveluita. Alueella oli paljon hotelleita ja toki sen vuoksi myös enimmäkseen muita turisteja. Swiss Chaletin alakerta on hieman nuhjuisen oloinen baari, mutta yläkerran huone oli viihtyisä tilavalla parvekkeella.

Sesonkiaikaan majoitus kannattaa varata ajoissa. Suosittuja majoitusalueita Ao Nangilla ovat Ao Nang Beachin ja Nopparat Thara Beachien sivukadut.

Suosituimpia hotelleja Ao Nangilla ovat Aonang Phu Petra Resort Krabi, Pakasai Resort, Holiday Inn, Ban Sai Nai ja Deevana Plaza Krabi.

Suosittuja saaria, joista löytyy myös erinomaisia majoitusvaihtoehtoja ovat Ko Phi Phi ja Ko Lanta. Ko Phi Phi on enemmän nuoren reppureissaajan unelmakohde ja Ko Lanta taas monipuolisempi ja sopivampi esimerkiksi perheille.

IMG_0030.jpgIMG_0046.jpgP2160131.jpgP2160147.jpg

Thairuoka ja Ao Nangin herkullisimmat aamiaiset

Maailmassa ei ole toista yhtä herkullista keittiöta kuin thaikeittiö – tästä ei voida edes kiistellä. It’s just so damn delicious. Itse pidän eniten pohjoisthaimaalaisesta ruoasta, mutta onhan ruoka hävyttömän herkullista ympäri Thaimaata.

Aina Thaimaahan saapuessa omat suosikkiruokani joita on pakko saada matkan aikana on Massaman Curry, tulinen papaijasalaatti ja rotipannari. Pohjoisen paras ruoka on Khao Soi, mutta sitä en löytänyt mistään Krabilta. Tällä matkalla ravintolat valikoitui useimmiten sen perusteella missä istui paikallisia ja missä ravintolan nimeä ei edes lukenut ymmärrettävillä kirjaimilla. Näiden raflojen lisäksi toki parhaat ruoat on aina markkinoiden pienissä kojuissa.

Herkullisen thairuoan lisäksi suosittelen nauttimaan ainakin aamiaista seuraavissa mestoissa; Coffee 8.98 ja Lion & Shark. Molemmat mestat soveltuu erinomaisesti myös etätyöskentelyyn!

P2190037.jpgP2170205.jpgP2190042.jpgIMG_0019.jpgIMG_0002.jpgP2180003.jpg

Auringonoton ja hyvän ruoan lisäksi Krabi tarjoaa paljon aktiviteetteja

Vaikka lomalla parasta onkin juuri se rannalla löhöäminen, itselläni ainakin käy aika pitkäksi viimeistään tunnin jälkeen. Krabi isona provinssina tarjoaa paljon aktiviteetteja niin merellä, vuorilla kuin viidakossakin. Suosituimpia aktiviteetteja ovat varmasti patikointi vuoristomaisimissa, saarihyppely ja sukeltaminen – juhlimista unohtamatta.

Itse osallistuin suomalaisomisteisen Raya Diversin päiväretkelle Phi Phi:n saarelle ja matkan aikana pysähdyimme merellä kahdesti snorklaamaan ja laitesukeltamaan. Raya Diversin retkestä voit lukea lisää täältä

Island hopping on ehkä se paras harrastus Krabilla. Ao Nangilta lähtee useampi järjestetty retki eri saarille ja pienellä porukalla voi myös vuokrata oman veneen. Phi Phi:n saaren lisäksi suosittuja saaria ovat Hong Island, Chicken Island ja Phra Nang.

Krabin vuoret tarjoavat erinomaisia patikointireittejä ja vuorikiipeilyä.

Rennompana aktiviteettina Thaimaassa toimii tietenkin aina hieronta. Itse valitsen yleensä jalkahierronan tai öljyhieronnan, Thaihieronnat tuntuvat usein lähes väkivaltaisilta, haha.

P2170219.jpgIMG_0179.jpgP2170288.jpgIMG_0136.jpgIMG_0147.jpgIMG_0178.jpg

Oletteko te käyneet Krabilla? 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kolme vuotta sitten oltiin talvea paossa Krabilla, ensin viikko Koh Lantalla ja toinen Ao Nangissa. 🙂 Koh Lanta oli ehkä kuitenkin näistä kahdesta oma suosikki, koska se oli pieni ja rauhallisempi. Toisaalta nuo Ao Nangin karstivuoret on vaan niin upeat! Ihanan näköinen tuo hedelmäaamiainen!

Ah, Krabi, ja erityisesti toi tulinen papaya-salaatti! Oon myös tykästynyt niinkin yksinkertaiseen ruokaan kuin Morning glory, se kun on aika useassa paikassa se varmasti lihaton vaihtoehto 😀 Ja hieronta… mä kanssa valitsen aina jalkahieronnan, se ei yleensä ole liian raju 😀

Vitsit Veera, mistä sä aina bongaat nää himottavan herkulliset paikat?! Nuo kahvilat näyttää ihan super hyviltä ja miten nerokas idea tuo logo kookoksessa! Oon käynyt joskus ikuisuus sitten Ao Nangilla, mutta voisihan siellä uudestaan käydä. Yhtä kivalle paikalle näyttää edelleen.

Kaivan niitä aina puoliväkisin Instagramin syvistä soista ja Townske-sovelluksesta jos isompi kaupunki kyseessä! Alan kerää näitä siihen uuteen Wowanders-äppiin niin sieltä voi sitten stalkkailla kun se tässä julkaistaan! 😉

Mistähän maasta rotit on alunperin kotoisin? Itse törmäsin niihin ekan kerran Sri Lankassa ja rakastuin täysin! Ei kuitenkaan voita brasilialaisia tapiocalettuja, jotka on taivaallisia.

En itseasiassa myöskään tiedä mistä ne on alunperin, mutta Thaimaassa niitä on tullut mätettyä ja ne on ihan parhaita 😀

Apua mä haluan maistaa brasilialaisia tapiocalettuja!

ADD A COMMENT