Tervetuloa Helsinkiin, Qatar Airways

10 lokakuun, 2016

Oneworld -alliansiin kuuluva Qatar Airways saapui tänään ensimmäistä kertaa Helsinkiin, josta se tulee jatkossa operoimaan Helsinki-Doha reitillä päivittäin. Ensimmäinen lento lennettiin A350:lla, mutta normaalisti reitti tullaan operoimaan A320 -konetyypillä. Qatar Airways tulee parantamaan jo valmiiksi melko hyviä yhteyksiä Helsingistä Aasiaan, Australiaan ja Lähi-Itään. Lentoyhtiö julkisti uuden kohteen kunniaksi myös codeshare-yhteistyön Finnairin kanssa, alkaen tästä päivästä, laajentaen Qatar Airwaysin tarjontaa Baltian maissa ja pohjoismaissa sekä vahvistaen Finnairin verkostoa Lähi-idässä.

Pic 45 Qatar Airways’ Boeing 777-300ER Fleet

Lennän itse kahden viikon päästä Qatar Airwaysin kyydissä Bangkokiin, joten kirjoitan lentokokemuksesta teille arvion myöhemmin  – varasin lennot businessluokassa, because why the hell not! Osassa Qatarin koneista on businessluokassa samppanjabaari, tosin ei tässä A320:ssa! Lento Helsingistä Dohaan on noin kuusi tuntia ja sieltä Bangkokiin toiset noin kuusi tuntia!

Tässä vaiheessa kehtaan jo väittää, että Qatar Airways on yksi maailman parhaita lentoyhtiöitä. Lentoyhtiö on palkittu mm. Skytrax-organisaation vuoden 2016 World Airline Awardseissa, mm. ”World’s Best Business Class”, “Best Business Class Airline Lounge” ja “Best Airline Staff Service in the Middle East”. Tällaisilla maininnoilla voi olla varma, että Qatar Airwaysin tuote on erinomainen!

Pic 04 Qatar Airways’ Airbus A320

Pic 07 Qatar Airways’ Airbus A320

Innostuin Qatar Airwaysistä ensimmäisen kerran opiskellessani ilmailualaa Hongkongissa. Airport Operations -kurssimme opettaja tarjosi minulle mahdollisuutta lähteä Dohan lentokentälle työharjoitteluun, joten tutustuin lentoyhtiöön ja se toimintaan tarkemmin. Päädyin lopulta tekemään työharjoitteluni kuitenkin Finnairilla! Tästä aasinsiltana muuten – tiesittekö, että Porvoossa voi nykyään opiskella Aviation Business -tutkinnon?

Istun itse juuri Maltan lentokentällä, matkalla Frankfurtin kautta Helsinkiin. Odotan innolla huomisen illan Qatar Airwaysin gaalaillallista Helsingin kaupungintalolla, johon pääsen juhlimaan yhden maailman parhaan lentoyhtiön uutta reittiä!

Oletteko te jo lentäneen Qatar Airwaysillä? 

*Kuvat: Qatar Airways*

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

[…] Pohjois-Thaimaan suurimpaan kaupunkiin, Chiang Maihin. Matka Helsingistä Bangkokiin taittui Qatar Airwaysillä, joka on vasta alkanut lentämään Helsingistä Dohaan. Jatkolennon Bangkokista Chiang Maihin […]

Kiva kun reitti saatiin vihdoinkin auki, Dohan uusi lentokenttä on ihan yes! Mielestäni QR on hiekkayhtiöistä kolmas UAE:n yhtiöiden jälkeen, matkustamohenkilökunnasta ei taida löytyä länsimaalaisia kuten vaikkapa EK:lla, suosivat itäeurooppalaisia ja aasialaisia…

I haven´t been flying with Q, but it sure is on my list!

I cannot wait for my flight next week! 🙂

Millainen olikaan sitten se lentokokemus!? Kohta itsekin pääsen testaamaan😌!

Tästä on pitänyt kirjoittaa, kääk! Tulossa on toivottavasti pian! Lyhyesti sanottuna kuitenkin, erinomainen!

Lensimme viime lauantaina Frankfurtista Dohaan ja sieltä Adelaideen Qatar Airwayssillä ja olimme koko perhe oikein tyytyväisiä. Lapsetkin huomioitiin ekstrahyvin. Konetyyppi molemmilla lennoilla A350 ja oli kyllä upea, tilava ja mukava. Blogiin on tarkoitus kirjoitella tarkempaa arviota, kunhan palaamme reissusta takaisin Saksaan.

Kiva kuulla että olitte tyytyväisiä Qatarin tuotteeseen! Toivon kovasti, että hyvällä tuurilla ensi viikon lopulla reitillä liikennöisikin tuo A350! 🙂 Laita ihmeessä linkkiä kun olet tehnyt postauksen, jos muistat 🙂

Ihan tervetullut uutuus, ottaen huomioon, että Qatar aloitti lennot Tukholmaan jo 2007! Nykyisin Tukholmaan, Köpikseen ja Osloon operoi molemmat Qatar Airways ja Emirates laajarunkokoneilla.

Saa nähdä saadaanko Helsinkiin koskaan isompaa konetta… eihän nyt suomalainen uskalla noin oudon kuuloisella yhtiöllä lentää ja vaihtaa lentoa noin oudon kuuloisessa maassa. 😉

Ehkä Emirates olisi ollut parempi, sillä sen ei tarvitsisi olla kokonaan transit-matkailijoiden varassa, Doha kun ei ole matkakohteena ihan Dubain rinnalla. Finnair ja Norwegian kuitenkin lentävät jo Dubaihin.

Tulee kyllä varmasti joskus Qataria kokeiltua, jos sopivan hintainen lento sattuu silmiin.

Jep, hienoa saada Qatar liikennöimään vihdoin myös täältä! Ilmeisesti Helsingin reitille on suunnitteilla jo isompi kone, ehkä A350 tai Dreamliner? Voi olla että muutama viikko tosin menee ennen kuin saadaan vaihdettua A320 – itse lennän Qatarilla ensi viikon sunnuntaina, olisipa kyllä ihanaa jos konetyyppi ehtisi vaihtua jo siihen mennessä 🙂

Doha on mielenkiintoinen matkakohde, jolla uskon olevan paljon enemmän tarjottavaa mitä toistaiseksi tänne asti markkinoimaan – pitänee päästä tutustumaan!

Voin ilokseni kertoa, että tänään Qatar Airways ilmoitti lehdistötilaisuudessaan yhtiön aikomuksista lentää ensitilassa laajarunkokoneella Helsinkiin, todennäköisesti Boeing 787 Dreamlinerilla. Yhtiö aikoo myös lisätä lentoja Helsinkiin. Qatar Airwaysin alunperin piti lentää Helsinkiin laajarunkokoneella, mutta lentää nyt jonkin aikaan Airbus A320-koneella Airbusin A350-koneiden toimitusviiveistä johtuen. Lisäksi reitti on yhtiön mukaan suosittu, joten Emiratesin tuleminen Helsinkiin voi tapahtua hyvinkin pian, jos Emirates haluaa haastaa Qatarin tällä reitillä.

Kiva kuulla, olisi ollut kiva nähdä tuo tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan jotakin kautta. Aika rajallisesti kun löytyy tietoa näistä asioista kotimaan medioista.

Toivotaan, että Dreamliner todellakin tulee, mutta uskon vasta kun näen. Al Baker kun taisi sanoa jo viitisen vuotta sitten Qatarin lentävän pian Helsinkiin…

ADD A COMMENT