Thai Airways A350: businessluokassa Bangkokista Chiang Maihin

22 tammikuun, 2017

IMG_6854.jpg

Thai Airways Business Class? Kannattiko lyhyellä lennolla? Lensin Helsingistä Pohjois-Thaimaan suurimpaan kaupunkiin, Chiang Maihin. Matka Helsingistä Bangkokiin taittui Qatar Airwaysillä, joka on vasta alkanut lentämään Helsingistä Dohaan. Jatkolennon Bangkokista Chiang Maihin ostin erilliselle lipulle Thai Airwaysillä, sillä se tuli edullisemmaksi ja en myöskään ollut varma milloin haluan palata Bangkokiin.

Halvimmillaan Bangkokista lentää Chiang Maihin parilla kympillä esimerkiksi Nok Airilla, Air Asialla tai Thai Smile:llä. Lentoja kannattaa katsoa esim. Skyscannerista. Yhdensuuntainen lento Thai Airwaysin businessluokassa kustansi 130 euroa. Onhan hinta selvästi enemmän mitä halvin vaihtoehto, mutta 130 euroa muuten hyvän lentoyhtiön businessluokasta ei ole kovin suuri summa. Myös jatkolennon ollessa eri lipulla, halusin varata Bangkokiin reippaasti aikaa lentojen välille myöhästymisten varalta. Businessluokan matkustajana vietin lentojen välissä olleet viitisen tuntia Thai Airwaysin loungessa, joka ei toki maansisäisillä lennoilla ole kovin kummoinenkaan.

IMG_6843.jpg

IMG_6857.jpg

Thai Airways lentää näinkin lyhyen lennon monesti A350:lla, mutta toisinaan esim. A340:lla ja joillain Boeingeilla, mutta lähes aina laajarunkokoneella. Lento Bangkokista Chiang Maihin kestää noin tunnin – nyt lentoaika oli 55 minuuttia. Sää oli lennolla muuten hyvä, mutta jouduimme lentämään muutaman rajumman näköisen ukkospilven läheltä. Tässä koneessa oli myös hämmentävä kaksiosainen turvavyö mitä en ole ennen nähnyt lentokoneessa ja mikä ei myöskään ole kovin mukava pidemmällä lennolla.

Palvelu lyhyellä lennolla oli melko riisuttu, eikä ihan niin hyvä mitä odotin. Ennen lennon lähtöä saimme tervetuliaismaljana lasilliset thaimaalaista jääteetä. Alkoholijuomia ei lennon aikana tarjoiltu ollenkaan. Lisäksi lyhyellä lennolla tarjottiin lämmin ateria, joka oli tällä kertaa kanaa. En jostain syystä löytänyt lentoa varatessani vaihtoehtoa valita kasvisruokaa, joten maistelin sitten lähinnä riisiä ja jälkiruokaa. Eihän alle tunnin lennolla ateria missään nimessä edes ole välttämätön ja uskon näiden aterioiden olevan huomattavasti herkullisempia Thai Airwaysin pidemmillä lennoilla.

Thai Airwaysin A350:ssa on hyvä viihdejärjestelmä, mutta se ei myöskään ole käytössä näin lyhyellä lennolla. Itse keskityin lennon aikana lähinnä musiikin kuunteluun ja ukkospilvien tuijotteluun.

IMG_6844.jpg

IMG_6859.jpg

IMG_6858.jpg

IMG_6850.jpg

IMG_6847.jpg

Kaikenkaikkiaan kokemus oli kuitenkin hyvä ja varmasti valitsen Thai Airwaysin businessluokan myös tulevilla lennoilla Bangkokin ja Chiang Main välillä! Tällä Thai Airwaysin A350:lla lentäisi mielellään myös pidempiä lentoja!

Blogipostauksia Chiang Maista löydät täältä.

Blogipostauksia Bangkokista löydät täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT