That Thailand state of mind

31 tammikuun, 2018

Terveisiä sängyn pohjalta! Tämä viikko on ollut pieni painajainen, mutta pikkuhiljaa elämä voittaa. Alkuvuoteni on aina kaikista kiireisiin, sillä Nordic Bloggers’ Experience ja Matkamessut vie omasta tekemisestäni paljon aikaa ja tuolla viikolla usein yöunet vaihtuu cocktaileihin – ja kaikella on hintansa. Enpä olekaan siis Matkamessujen jälkeen juuri poistunut kotoa muualle kuin hammaslääkäriin, lääkäriin ja sairaalaan. Winning at life.

Myönnetään, mulla on välillä huono tapa elää liian lujaa ja se aina välillä kostautuu. Ennen Matkamessuviikkoa tein 14-tuntisia työpäiviä ja ylisuoritin terveyteni kustannuksella. Normaalissa tilanteessa ihminen toki voi välillä tehdä töitä jaksamisen äärirajoilla, vaikka se ei järkevää olekaan. Sairastettuani viime syksynä Denguekuumeen, jonka seurauksista johtuen jouduin syömään 3 eri antibioottikuuria – my gut ain’t well. Vaikka denguesta muuten toipuisikin muutamassa viikossa, ei keho palaudu entiselleen ihan yhdessä yössä. Vastustuskykyni on huomattavasti entistä heikompi taudin jäljiltä ja minun pitäisi yksinkertaisesti ottaa se huomioon elämäntyylissäni.

chiangmai_ongtong3
chiangmai_ongtong10

Matkamessujen jälkeen kehoni päätti laittaa jarrut päälle järkyttävän hammaskivun, 7 (kyllä, seitsemän) huuliherpeksen ja influenssan merkeissä. Yes. All. At. Once. Messujen jälkeinen univelan paikkaaminen vaihtui kolmeen valvottuun yöhön kamalassa hammaskivussa, mutta jouduin odottamaan hammaslääkäriin pääsyä muutaman päivän noiden 7 huuliherpeksen vuoksi. Hammaslääkärissä poistettiin kerralla 3 viisaudenhammasta, jonka jälkeen sairastuinkin välittömästi myös influenssaan. Lääkäristä sairaalan kautta kotiin ja nyt en muistakaan koska olisin käynyt ulkona ihmisten ilmoilla. Tänään kävin Alepassa, living on the edge a little. 

Jatkuva sairastaminen saa nyt loppua. Dengueshokin kanssa kärvistely sairaalassa viime syksynä ei ollut mikään vitsi vaan kehoni huutaa huoltoa. Ravintoaineita. Rakennusaineita kunnolliseen parantumiseen. Probiootteja. All the good stuff. Ja all the good stuff ei tarkoita nyt gin toniceja, viskiä ja viiniä. Se ei tarkoita unettomia öitä ja stressiä. Juuri nyt immuniteettini palauttaminen entiselleen on prioriteetti numero yksi.

IMG_6996.jpg

Yrittäjänä sairastaminen on vielä vähän tavallista hankalampaa, sillä kukaan ei voi korvata omaa tekemistä niin että voisi itse vaan heittää peiton korville. Etenkin kun olen joutunut viime vuonna perumaan sairastamisen vuoksi niin monta juttua, ajatus koko viikon työhommien perumisesta tällä viikolla on ollut vähintäänkin vastenmielistä. Haluan hoitaa työni hyvin, mutta terveys menee kaiken edelle. Tälläkin viikolla olen joutunut perumaan kahden päivän somekoulutuksen, jota varten piti huomenna aamulla lentää Joensuuhun. Sen lisäksi on tullut peruutettua yhdet todella tärkeät asiakkaan valokuvaukset. Illalliset. Kokoukset. Siirrettyä kolmea blogiyhteistyöstä eteenpäin. Ja hoidettua loput töistä vähän puoliväkisin sängyn pohjalta.

Päätin tänään myös perua ensi viikon työreissun Tukholmaan ja Riikaan, joita olen odottanut innoissani jo viikkoja. Päätin jo viime vuoden lopussa matkustavani tänä vuonna viime vuotta vähemmän, jotta voisin panostaa terveyteni palautumiseen ihan oikeasti kunnolla. Ensi viikon reissua en olisi halunnut missään nimessä perua, mutta influenssasta toipumiseen kannattaa panostaa hieman tavallista flunssaa enemmän jotta välttyy kamalilta keuhkokuumeilta ja muilta jälkitaudeilta. Ain’t nobody got time for that. Osa tämän viikon peruuntuneista töistä on myös hoidettava ensi viikon aikana, joten muina aikuisina järkevinä naisina jään kotiin.

PC030626.jpg
PC030574.jpg
IMG_0652.jpg

But but but wait, Thailand state of mind? Mihin se jäi? Aivan. Kahden viikon päästä olisi vuorossa vuoden ensimmäinen kunnon reissu, viikoksi Thaimaahan. Terveys menee kuitenkin tässäkin etusijalle. Kyseessä on ihan oma reissu, sillä yksi parhaista ystävistäni asuu Krabilla sukellusohjaajana tämän talvikauden. Uskon että kahden viikon päästä olen hyvinkin jo siinä kunnossa, että jaksan matkustaa Aasiaan. Aasialla on tapana kaikista denguekuumeista huolimatta yleensä tehdä vain ja ainoastaan hyvää. Kehoni huutaa aurinkoa ja merta. Joogaa ja tuoreita hedelmiä.

Thaimaan matkan ideana on olla lähes kokonaan loma ja juuri sellaista koen myös tarvitsevani. Ystäväni on päivät töissä, joten voin nauttia rannasta ja ihanista tuoreista hedelmäsmoothieista. Voin hengähtää hetken kaiken kiireen keskellä. Meditoida. Käydä jalkahieronnassa. Voida hyvin. Matkan tarkoituksena ei ole siis seikkailla koko Krabin läpi tai juoda Shinghaa aamun pikkutunneille – onneksi ystävänikin on personal trainer, joka ei edes juo alkoholia, joten I’m assuming we’ll be taking it easy.

Vaikka olenkin pienen hetken elämästäni kutsunut Chiang Maita kodiksi ja viettänyt paljon aikaa Bangkokissa, en ole koskaan nähnyt rantaa Thaimaassa. Krabi on siis itselleni kokonaan uusi kohde ja vinkit ovat tervetulleita!

IMG_7236.jpg
P9090005.jpg

That is all for now! Osa teistä on Instagramin kautta pyytänyt isompia kuvia postauksiin, joten lähtipä samantien käsistä!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Toivottavasti oot saanut levättyä ja Thaimaahan lähtee toipuneempi versio Veerasta 🙂 Itse jouduin kans viime vuonna vetämään useamman tykkiantibioottikuurin munuaistulehdukseen, ja sen seurauksena vastustuskyky oli lähes olematon. Nyt tilanne on hiukan parempi, mutta tuollaisten antibioottimäärien jälkeen vatsan toipuminen voi kestää yli vuodenkin. Ihanaa matkaa, Krabi on meilläkin haaveissa tälle vuodelle!

Minäkin olen sairastanut denguen, rankja tauti ja ennalleen palautuminen kesti…. sinä sait vielä kaupan päälle muut kurjat. Huh. Toivottavasti toivut Thaimaaseen, lomaa ihmunen tarvitsee, ei vain matkoja ☺

Oi miten raskaan kuuloista tollanen sairastelu, kaikkee sitä tropiikkikuumeesta ja viisareista lähtien. Oikein rentouttavaa löhöilylomaa Krabilla, oot sen ansainnut! 🙂

Voihan tuota sairastelua, toivottavasti nyt vähän iisimmin ottaminen, rentoutuminen ja aika tekee tehtävänsä ja keho alkaa palautua ennalleen. Itse en ole koskaan yrittäjän arkea kokeillut, mutta voin kuvitella, että juuri se tekee siitä raskasta, että kukaan ei palkkaa sijaista tekemään sairasloman töitä ja kaikesta on vastuu itsellään. Mutta, vaikka työt on tärkeintä, oma terveys on hyvä laittaa edelle, eipä ne työtkään tule tehtyä jos terveys pettää ja toisaalta, ne tulee varmasti sata kertaa paremmin tehtyä, jos itse voi hyvin ja on iskussa 🙂 Paranemisia!

No sanoppa muuta! Nyt on järeemmät aseet vastustuskyvyn palauttamiseen joten jospa tämä tästä! 🙂

Kiitos paranemistoivotuksista! 🙂

Ei kyllä käy kateeksi siun sairastelu, toivottavasti alkaa elämä voittamaan pikku hiljaa. <3 Viikko Thaimaassa kuullostaa kyllä täydelliseltä tavalta nousta takaisin elävien kirjoihin sängystä – huippua ja rentouttavaa reissua ystäväsi luokse!

Elämä alkaa taas onneksi voittaa, ollut vähän turhankin sitkeää sairastelua lately! Onneksi pian on Thaimaan vuoro! 🙂

Paranemisia <3 Sairastelu on kyllä niin kurjaa ja kaikesta tylsyydestä huolimatta on vaan maltettava sairastaa kunnolla ja tervehtyä kunnolla. Joten todellakin oikein aikuismainen teko skipata pari matkaa. Ne odottaa kyllä! 😉
Tää lause "en ole koskaan nähnyt rantaa Thaimaassa" hätkähdytti mut. Herätti aikalailla, että meitä matkaajia on todellakin niin monia ja mieltymyksiä erilaisia <3 Mä en taas suostuisi matkaamaan Thaimaahan, ellen näkisi merta ja paratiisirantoja. Ne on vaan niin tärkeitä mulle 🙂 Valitettavasti tuo Krabin seutu ja Ao Nang, kaikista Thaimaassa käymistäni paikoista, ei edusta sitä parasta rantaa. Mutta mikä superia, sieltä pääsee päiväretkille valkoisen hiekan rannoille ja turkoosin meren ääreen. Sun kaveri jos kerran asuu siellä, niin hän tietää varmasti parhaat paikat. Mutta hyvä hotelli ja pooli voisi toimita parhaiten chillin loman kannalta ja se lämpö, palmut ja smoothiet. Oi, että! Ihanaa Thaimaan odotusta!

Kiitos, onneksi alkaa taas elämä hieman voittaa!

Haha ja jep, Thaimaassa olen tähän asti hillunut vain kaupungeissa, vuorilla ja viidakoissa. Näin olen itsekin kuullut, että Ao Nang ei nyt ole mikään turkoosin meren paratiisi, kohde valikoitui täysin siksi että ystäväni asuu siellä. Onneksi sieltä pääsee tekemään kätevästi päiväretkiä sitten vähän valkoisemman hiekan äärelle! 🙂

Paranemisia! Tärkeää on tosiaan kaiken suorittamisen lomassa myös osata kuunnella itseä ja antaa aikaa toipumiseen. Itse opettelin tähän vasta maailmanympärimatkan mahdollistaman irtioton muodossa. Mutta Thaimaa kuulostaa just täydelliseltä sulle tähän saumaan – nauti ja rentoudu siellä! <3

Aikamoista sairastelua, huh! Paranemista! Krabi on paikka, josta on helppo tehdä snorklausretkiä upeille lähisaarille, mutta ehkä sun tilanteessa kannattaa vain ottaa rennosti ja nauttia hyvästä ruuasta ja uima-altaasta – siihenkin se sopii vallan mainiosti. Ihanaa reissua!

Kiitos! Ollut kyllä tehokasta sairastelua viime kuukausina, jospa tähän nyt saisi stopin järeemmillä konsteilla.

Kiitos vinkeistä, varmasti jossain tulee viikon aikana käytyä vaikka suurimman osan ajasta meinasin vaan ottaa iisisti! Varasin tosin majoituksen niin myöhään, että jäin ilman uima-allasta tällä kertaa!

Dengue-kuume kuulemma toisella kerralla on paljon vaarallisempi. Aiotko välttää tropiikkia seuraavan vuoden vai otatko riskin sen pahemmasta uusiutumisesta?

Paranemisia joka tapauksessa!

Näin se taitaa olla, kyllä. En kuitenkaan aio vältellä tropiikkia kokonaan sen vuoksi, en ehkä samalla tavalla tänä vuonna lähde matkalle alueelle jossa tiedotetaan erikseen dengue-epidemiasta, kuten nyt viimeksi kävi Vietnamissa. Dengueta on onneksi vähemmän rantakohteissa! 🙂

Haha! Meinasinkin juuri kirjoittaa, että jos tarvitset mitä tahansa apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyen, älä epäröi kysyä. Se on mun intohimo ja rakastan auttaa, mutta sitten jatkoin lukemista. Ihanaa että pääset rentoutumaan! Ja ihanaa että sulla on siellä sitten oma hyvinvointivalmentajakin 😉 <3

Oi kiitos vinkistä! Kaikki vinkit otetaan nyt kyllä vastaan, pitääkin käydä vähän tsekkaamassa hyvinvointijuttuja sun blogista! 🙂

Kiva kuulla susta! Joo, se taitaa olla vähän kaikilla sama juttu kun innostuu elämään niin sitä antaa mennä. Ja sitten….Huoh. Se Denque -kuume saattaa olla todella vaarallinen, joten ei ihme jos keho yskii vielä pitkään jälkeenkin päin. Paranemisia sinulle. Mistä hotlasta tuo poolikuva on otettu, näyttää ihanalta! Kaikkea hyvää sinulle. 🌺🌺🌺🌺🌺

Heh, niin se välillä menee! Joskus pitäisi muistaa myös hieman jarrutella! 🙂

Dengue oli raju kokemus, mutta välillä unohtaa että vaikka tauti on jo ohi niin oli sillä kuitenkin myös hintansa hyvinvoinnissa. Eiköhän tämä tästä! 🙂

Tuo uima-allas on Chiang Maissa oleva Veranda – keskellä ei mitään, mutta matkansa arvoinen! <3

ADD A COMMENT