The Bondi Cooge Walk – täydellinen aamulenkki Australiassa

10 maaliskuun, 2020

Viikon etätyölomamatkani Sydneyssä sisälsi aamupäivisin työntekoa, iltapäivästä uimista ja aina jossain välissä treenaamista. Yhden aamun Bondi Beachillä aloitin ystäväni Lisan kanssa yhdellä Sydneyn suosituimmista kävelyreiteistä Bondi Beachiltä Coogee Beachille. Kävelyreitti on kuutisen kilometriä rannikkoa pitkin ja matkan aikana saa nauttia todella upeista merimaisemista.

Bondi Beach on suosikkipaikkani Sydneyssä, vaikka siellä onkin paljon turisteja. Etenkin North Bondi on hieman rauhallisempaa aluetta ja se onkin minun henkinen kotini. Olen viettänyt elämästäni hyvinkin paljon aikaa Sydneyssä ja jostain syystä tein The Bondi Coogee Walkin vasta tällä viimeisimmällä reissulla!

Lue myös: Mitä maksoi matka Australiaan?

Lue myös: Bondi Beach puhelinkuvina

DSC_7240.jpg
DSC_7269.jpg
DSC_7238.jpg

The Bondi Coogee Walk – porrastreeniä vai rentoa tasaista lenkkeilyä? Näin valitset suunnan!

Bondi Beach on on näistä kahdesta rannasta varmasti se tunnetumpi, mutta Coogee on myös kaunis Sydneyn rantakohde. Coogee itsessään ei kuitenkaan ainakaan omasta mielestäni ole yhtä mielenkiintoinen vaikka siellä hyvä ranta onkin, muutoin kaupunginosa on jotenkin jäänyt ajassa vähän jälkeensä.

Me teimme kävelylenkin aamupäivästä Bondilta Coogeen suuntaan ja vaikka reitti on oikein hyvä suuntaan kuin suuntaan, tavallaan suosittelisin tekemään sen mielummin Coogeelta Bondille. Kävelyretki on mukavempi päättää Bondille, sillä se tarjoaa enemmän koettavaa ja nähtävää.

Kuumana päivänä kävelylenkkiä ei kannata tehdä keskellä päivää vaan mielummin aamulla tai myöhemmin iltapäivällä. Meidän lenkkipäivänä ei ollut niin kuuma, joten aamupäivä oli ihan sopiva aika lähteä lenkille. Tosin aurinko paistoi koko matkan selkään ja olisin kaivannut kasvoilleni hieman tervettä rusketusta, haha.

Reitillä ei ole merkittävästi nousuja tai laskuja vaikka maasto ei niin tasaista olekaan joka kohdasta. Bondilta Coogeen suuntaan oli kuitenkin enemmän portaita käveltävänä ylöspäin. Me otimme portaat kuitenkin treenin kannalta ja pyrinkin juoksemaan ne tehostaakseni kävelylenkin treeniä!

Maasto on enimmäkseen melko helppoa ja reitit on merkitty hyvin.

DSC_7336.jpg
DSC_7286.jpg
DSC_7328.jpg
DSC_7326.jpg

The Bondi Coogee Walk – tiedä ainakin nämä

Reitin lisäksi tulikin mieleen vielä lisää käytännön asioita. The Bondi Coogee Walk on tosiaan kuutisen kilometriä pitkä ja reitti on melko hyvin merkattu matkan varrella, joten karttaa tuskin sen enempää tarvitset. Google Mapsista aina välillä kurkimme, että oltiinko jo miten pitkällä matkaa.

Kävelylenkki kestää keskimäärin kolmisen tuntia, mutta meillä kahvi- ja kuvauspysähdysten takia meni yhteensä nelisen tuntia kävellä Bondi Beachiltä Coogeelle.

Tärkeintä on muistaa napata vesipullo mukaan ja sitä pääseekin täyttämään hyvin matkan varrella kätevästi yleisistä hanoista. Ilman vettä ei kannata lähteä lenkkeilemään Australiassa ikinä.

Vessoja löytyy matkan varrelta melko hyvin aina rantojen kohdalla ja ne olivat kaikki ilmaisia käyttää!

DSC_7279.jpg
DSC_7295.jpg
DSC_7292.jpg
DSC_7274.jpg
DSC_7270.jpg

Kahvitauko ennen määränpäätä

Pysähdyimme matkan varrelle valokuvaamaan silloin tällöin, mutta muuten pidimme kunnon tauon oikestaan vasta melkein perillä Coogee Beachillä. Oma taukopaikka oli Gordons Bayn lähistöllä matkan varrella vastaan tullessa ravintolassa. Ravintolasta sai myös tilattua lounasta, mutta me halusimme lounastaa vasta Coogella.

Coogeen ravintolatarjonta on huomattavasti Bondita heikompi, etenkin jos kaipaa terveellistä raikasta lounasta kävelylenkin päätteeksi. Me päädyimme lopulta Fish & Chipsille rannalle ja olihan se ihan hyvää, mutta kovin raskasta raikkaan lenkin päätteeksi. Tästä syystä lenkki saattaisi olla mukavempi Coogeelta Bondi Beachille!

DSC_7310.jpg
DSC_7309.jpg
DSC_7230.jpg

The Bondi Coogee Walk oli mukava kävelyreitti, jossa sai kuitenkin myös hyvin liikuntaa. En tiedä miten tämä onkin jäänyt aiemmilla reissuilla aina tekemättä, varmaankin juuri siksi että en juuri viimeisinä vuosina ole urheilusta nauttinut vaan mieliummin jäänyt baariin viinilasilliselle istumaan. Jos asustelisin Bondilla ja toivottavasti kuukauden tai kaksi asuisinkin tämän vuoden syksynä, olisi tämä reitti täydellinen tapa viettää aina esimerkiksi lauantai!

Oletko sinä tehnyt The Bondi Coogee Walk -kävelyretkeä Sydneyssä? Olisi hauska kuulla teidän kokemuksia!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

The Bondi Coogee Walk täytyy pitää mielessä, kun Sydneyssä seuraavaksi ollaan. Monipuolinen kaupunki, jossa tekemistä riittää!

Hei, kiitos hyvästä blogista! 🙂 Kävelimme Bondi-Coogee-reitin joulukuun lopussa. Coogee Pavillion oli mielestäni aivan hurmaava ravintola. Söimme yläkerrassa välimerellistä ruokaa, alakerrassa oli pizzaa. Sisustus on todella inspiroiva: https://merivale.com/venues/coogeepavilion/ Kävelyn aikana pidimme Clovelly Hotellilla, joka oli myös ihana paikka.

Ihana reitti!

Kiitos Kaisa! Tässä oli tosi monta hyvää lisävinkkiä postaukseen! 🙂 Tuo bussi Bondi Junctionille oli myös olennainen ja jäi minulta ajattelematta kokonaan!

Kiva että nautitte lenkiste ja menittekin meitä selkeästi nopeammin, haha! 😀

Hei,

Käveltiin Bondi-Coogee helmikuun alussa 21 ja 12 v. tyttärien kanssa, juuri tähän suuntaan. Meillä oli niin ikään vähän pilvinen päivä ja sehän sopi hyvin lenkkeilyyn. Me ei pidetty vessataukoja kummempia breikkejä ja nuoremman tahtiin kävellen meillä meni vajaat 2 h.

Itse voisin tykätä myös juosta reitin, tai kävellä edestakaisin, tiukemman treenin ajatuksella.

Reitillä tosiaan on jonkin verran korkeuseroja, mutta hyvällä peruskunnolla pärjää. Alusta on suht tasainen, tennarit käyvät hyvin, jos lenkkarit eivät tulleet matkaan. Vesipullo mukaan ja kamera valmiiksi, maisemat on huikeat! Hautausmaa oli vaikuttava näky myös.

Coogeelta pääsee bussilla kätevästi takaisin esim. Bondi Junctionille tai keskustaan asti, joten siinä mielessä reitin kulkeminen tähänkin suuntaan on ihan ok. Suosittelen, ihan kumpaan suuntaan tahansa 🙂

ADD A COMMENT