Hotellivinkki New Yorkiin: The Williamsburg Hotel

6 heinäkuun, 2022

Hotellimajoitus New Yorkissa ei ole kovin edullista, etenkään suositulla Manhattanin alueella. Viimeisimmällä reissulla pyrin löytämään kivan hotellin noin 300 euron per yö budjetilla, mutta Manhattanilta tuohon hintaan löytyi vaan tylsiä vaihtoehtoja, vaikka vaihtoehtoja toki löytyikin.

Tämä oli kolmas reissuni New Yorkiin ja viime reissulla ihastuinkin Brooklynin alueeseen Manhattania enemmän. Brooklynissa majoitus on myös selvästi Manhattania edullisempaa ja vähän sijainnista riippuen alueiden väliä pääsee kulkemaan kohtuu hyvin.

Hotelliksi valikoitui Brooklynin Williamsburgin kaupunginosassa sijaitseva The Williamsburg Hotel.

The Williamsburg Hotel on erittäin instagrammattavan super trendikäs ja nuorekas hyvätasoinen hotelli, jonka parvekkeilta on upeat maisemat Manhattanille. Nuorekkuus etenkin tulee hyvin esiin siinä, että hotelli on selvästi jossain määrin Brooklynin yöelämän keskus, eli jos kaipaa hiljaisuutta ja rauhaa kannattaa ehkä valita toinen hotelli.

Katso hinnat ja tee varaus The Williamsburg Hotelliin tästä.

the williamsburg hotel brooklyn
the williamsburg hotel parveke
manhattan yöllä brooklynistä kuvattuna

The Williamsburg Hotel Brooklynin ytimessä Williamsburgissa

The Williamsburg Hotel sijaitsee Brooklynin puolella trendikkäässä Williamsburgin kaupunginosassa. Brooklyn on selvästi Manhattania rauhallisempi alue majoittua, mutta sieltäkin löytyy menoa ja meininkiä, hyviä hipsteriravintoloita ja muuta tekemistä. Brooklyn on sellainen alue, jossa haluaisin ehdottomasti asua mikäli muuttaisin New Yorkiin.

The Williamsburg Hotellista pääsee Manhattanille taksilla, Uberillä, metrolla tai lautalla. Me kuljimme alkumatkan pelkästään Uberillä, jolla kesti keskimäärin 25 minuuttia ruuhkista ja reitistä riippuen Manhattanille – tämä tuli toki pidemmän päälle hieman hintavaksi etenkin metroon verrattuna.

Lähin metroasema on pienen kävelymatkan päässä lähellä Williamsburgin siltaa. Metroissa turvallisuustilanne on kuitenkin 2022 muuttunut sen verran huonommaksi, että päätimme skipata sen tällä matkalla varmuuden vuoksi.

Viimeisenä päivänä huomasimme, että pohjoisemmassa Manhattania lähellä United Nations Headquarters -toimistoja oli lauttasatama, josta pääsi 10 minuutissa alle kolmella eurolla lähes hotellin oven eteen (okei, muutaman sadan metrin päähän) North Williamsburgin satamaan. Tämä on varmasti järkevin tapa kulkea ja mikäli haluaa etelämmäs Manhattania, voisi taksin ottaa vasta joen toiselta puolen rahaa ja aikaa säästääkseen. Lauttamatkalla saa nauttia myös upeista maisemista!

manhattan aamulla brooklynista kuvattuna
dumbo brooklyn

The Williamsburg Hotel Premier King Terrace & muut huoneet

Huonevalikoima oli laaja ja päädyin valitsemaan meille kahdelle hengelle lopulta Premier King Terrace -huoneen, jonka hinta oli kuluineen 370 euroa per yö (alkaen 300e). Queen -huone olisi ollut edullisin, mutta maksoin mielellään muutamia kymppejä yöstä lisää leveämmällä sängyllä ja parvekkeella.

Huoneessa oli tyylikäs avoin turkoosi kylpyhuone, jossa suihku on sen verran avoin, että mikäli jaat huoneen kannattaa matkatoverin olla melkoisen tuttu. Wc itsessään oli sentään oven takana.

Kylpyhuoneen vieressä on King -kokoinen todella mukava vuode, pieni pöytä ja minibaari sekä kahdelle hengelle sopivan kokoinen parveke Manhattanin näkymillä. Huoneeseen kuului oikeus käyttää katolla olevaa uima-allasta ja ilmainen hyvin toimiva wi-fi. Meidän huone sijaitsi kahdeksannessa kerroksessa, tosin alunperin sen piti kai sijaita alempana, mutta respassa kertoivat tarjoavansa meille huoneen vähän tavallista ylempää. Ilmastointi toimi tehokkaasti mikä oli kuumina kesäpäivinä iso plussa!

Tykkäsin huonevalinnasta ja parveke, joka on New Yorkin hotellihuoneissa ehdottomasti harvinaisuus, oli joka pennin arvoinen. Äänieristys oli tosin lähes olematonta, joten käytävän satunnaiset äänet ja ekana yönä jotkut bileet kuuluivat paremmin kuin hyvin.

Edullisin Queen -huone on ihan yhtä tyylikäs, mutta hieman pienempi. Hinnat alkaa 260 eurosta. The Williamsburg Hotellin erilaiset sviitit näytti upeilta ja mikäli budjetti olisi sallinut, olisin halunnut majoittua Premier Skyline Suitessa, jonka hinnat alkoi 900 eurosta per yö.

Lue lisää huoneista ja tee varaus täältä.

the williamsburg hotel huone
the williamsburg hotel kylpyhuone
the williamsburg premier king huone

Rooftop pool ja baari

Rooftop pool on myös New Yorkin hotelleissa melko harvinaista, joten päätimme ottaa tästä ilon irti heti ensimmäisenä jetlag-aamuna aamiaisen jälkeen. Allas tosin tuli varata etukäteen, mutta se kuului meidän huoneen hintaan. Lähtöpäivälle allasta ei voi varata. Lasten kanssa matkustavat voi varata altaan ainoastaan aamuisin klo 9-13.15, jonka jälkeen se on vain aikuisten käytössä.

Pari kerrosta huonettamme ylempänä oli katto, josta löytyi uima-allas ja baari. Nautimme hetken auringosta tyylikkäillä aurinkopedeillä, joimme cold brew -kahvit ja kuuntelimme hyvää musiikkia. Uinti altaassa oli myös virkistävä ja tilaa riitti, sillä suurin osa vieraista tuntui vain ottavan aurinkoa.

Rooftopilla tunnelma muuttuu iltaa kohti ja hotellin uima-allasalueesta tulee yksi kaupungin trendikkäimmistä baareista. Parasta baarissa oli kuitenkin se, että sinne tuntui olevan tervetulleita ihan kaikenlaiset vieraat pikkumekoista verkkareihin ja nuoresta vanhempaan. Rooftopin yläpuolella on vielä iso vesitorni, joka on myöskin muutettu hyvinkin uniikiksi baarielämykseksi. Cocktailit ei olleet omaan makuuni (okei, en maistanut kaikkia, haha), joten jos ei pidä makeasta niin kannattaa ehkä pysytellä viinissä ja oluessa.

Rooftop baari on arkisin auki 1 yöllä ja viikonloppuisin 3 yöllä.

Baarissa voi tietysti käydä viettää iltaa vaikka ei majoittuisi hotellissa, mutta paikan varmistamiseksi varaus on hyvä (ei välttämätön) tehdä etukäteen.

the williamsburg hotel rooftop pool
rooftop allas new york
cold brew -kahvi

Ravintolapalvelut The Williamsburg Hotellissa

Meidän huoneen hintaan ei kuulunut aamiainen, sillä New York on sellainen kaupunki missä haluaa käydä mahdollisimman monena aamuna hotellin ulkopuolella aamiaisella. Haluttiin kuitenkin testata aamiainen, joten käytiin nauttimassa se yhtenä matkapäivänä. Aamiainen ei ole perinteinen buffet, vaan pelkästään ala carte -lista, mikä on omasta mielestäni virkistävämpää, mutta toki monelle hotellin buffet-aamiainen kuuluu loman kohokohtiin. Tilattiin aamiaiseksi munakasta, pannukakkua ja avokadoleipää. Kaikki oli maukasta, mutta ei mitään erityistä.

Saapumisiltana tilasimme ravintolasta illallisen huonepalveluna parvekkeelle. Nautimme pizzan, tryffeliranskalaiset ja hyvin vahvasti anjovikselle maistuvan Caesar -salaatin. Illallinen oli myös ihan hyvää, mutta hieman mitäänsanomatonta – en siis lähtisi tänne vartavasten illalliselle kuin miljöön vuoksi. Ravintolasta voit kuitenkin lukea lisää täältä.

Etupihalla on myös pieni porrastettu terassi, jossa voi nauttia ateriat. Sää oli kuitenkin päivittäin lähempänä 34 astetta, joten oli mukavampi syödä sisällä kuin suoraan auringon paahteessa.

Aulassa on myös Lobby Bar, jossa voi nauttia kahvia ja drinkkejä niin hotellin asukkaana kuin ulkopuolisenakin. Hotellin asukkaille Lobby Barista saa hakea kahvia ilmaiseksi aamulla kello 6-9 välillä.

the williamsburg hotel ruoka
ravintola the williamsburg hotel
the williamsburg hotel aamiainen
lobby bar the williamsburg hotel

Kaiken kaikkiaan The Williamsburg Hotel oli aivan huippu – kohtuuhintainen, todella uniikki ja tyylikäs, melko hyvä palvelu ja kiva sijainti jos tykkää Brooklynista. Mikäli kuitenkin kaipaa parempaa äänieristystä ja rauhaa, voi joku toinen hotelli olla sopivampi valinta. Itse uskon, että yövyn The Williamsburg Hotellissa seuraavallakin New Yorkin matkalla!

Lue kaikki juttuni New Yorkista täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Ihan kivalta kuulostava hotelli. Itsekin majoitun nykyisin New Yorkissa ollessani nimenomaan Brooklynissa, ja juuri Williamsburgissa majoituin viimeksi ja tykästyin kyllä alueeseen.

Williamsburg on kyllä todella viihtyisä alue! <3

Kuulostaa ja näyttää kyllä tosi kivalta. Erityisesti kylppäri on niin new york -henkinen!

Mutta onhan tuo majoittuminen suolaisen hintaista Euroopan edullisia matkailumaita suosivan korvaan. 😬 minä vaan Rakastan lukea hotellipostauksia kaikkialta maailmasta, vaikka itse ei olis matkalla lähimaillekaan. 😅

On kyllä tosi kiva hotelli ja huone parvekkeella oli muutaman ekstra kympin arvoinen, vaikka eihän tuolla halpa olekaan majoittua! 🙂

ADD A COMMENT