Travel dreaming – näihin kohteisiin haluaisin juuri nyt palata

28 lokakuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: Qatar Airways

Mitä teidän matkahaaveille kuuluu? Kaipaatteko jo takaisin maailmalle? Vai oletteko kenties jo palanneet seikkailujen pariin? Itse en ole vielä tässä tilanteessa ulkomaille suunnannut, mutta lähestyvä marraskuu tuntuu kyllä ankealta ja Bali-kuvien selaaminen tuo mieleen nyt niin kaukaisilta tuntuvia muistoja kuin entisestä elämästä.

Vaikka matkailun suhteen maailma on tällä hetkellä hyvin epävarma, voi siitä jo haaveilla tai jopa suunnitella. Uskon itse, että matkailla voisi myös ns. korona-turvallisesti. Moni matkailuyritys on joutunut mukautumaan tilanteeseen ja Qatar Airwaysillä onkin uusi Travel with Confidence -ehto lennoissaan vuoden loppuun saakka, joka helpottaa matkahaaveiden suunnittelua konkreettisesti. Kaikilla lipputyypeillä on oikeus siirtää lentojen ajankohtaa vuoden loppuun saakka niin monesti kuin on tarvetta ja lipusta voi pitää kiinni kaksi vuotta ja käyttää sen sitten kun on sopiva hetki. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Itse ajattelin, että voisin vielä tämän vuoden puolella uskaltaa ostaa nuo ensi vuoden lennot Sydneyyn, koska Travel with Confidence -ehto tekee siitä melkoisen riskitöntä mikäli matkustaminen ei olisi mahdollista Australiaan vielä ensi kesänäkään. Haluaisin lentää upeassa QSuitessa pidemmän lennon Dohasta Sydneyyn mikäli pankkitilini sen sallii, sillä täysin oma tili lennolla etenkin tässä maailman ajassa todella houkuttelee. Voit lukea arvosteluni QSuitesta täältä!

Lue myös: Saako ulkomaanmatkailusta jo haaveilla? + vinkit turvalliseen lentojen varaamiseen

1. Bali

Vaikka oma Balin matkani päättyikin hieman epäonnisesti ja en ole ihan heti halunnut saarelle palata niin huomaan kaipaavani sellaista Balin tuomaa vapauden tunnetta. Muutama ystäväni asuu siellä tälläkin hetkellä ja huomaan katselevani kateellisena heidän Instagram -täydellisiä aamukahveja ja Buddha Bowleja päivästä toiseen palmujen alla. Toki Bali on paljon muutakin kuin sen trendikäs Canggu kahviloineen, mutta juuri sitä huoletonta diginomadin elämää huomaan tällä hetkellä kaipaavani.

Kun maailma tästä vielä enemmän avautuu, taidan varata viikon tai parin joogaretriitin taas Yoga Barnilla.

Lue myös: 24 x ensikertalaisen vinkit Balille

2. Japani

Jostain syystä olen viime kuukausina huomannut kaipaavani Japaniin – taidan kaivata juurikin sitä fiilistä kun saa seikkailla jossain täysin erilaisessa kulttuurissa ihmettelemässä maisemia ja paikallista eksoottista ruokaa. Olen käynyt Japanissa kahdesti – kerran Tokiossa ja toisen kerran työmatkalla Osakan alueella.

Olisi ihanaa lentää takaisin Tokioon ja vaan nauttia viikon verran herkullisista japanilaisista ravintoloista!

3. Qatar

Olen ennenkin maininnut, että vuoden parhaimpiin hetkiin kuuluu aina pitkän lennon jälkeiset aamiaiset Dohassa. Lennän monesti Qatar Airwaysillä Aasiaan ja Australiaan ja aina kun mahdollista, pysähdyn mielummin useamman tunnin tai muutaman päivän verran Dohassa.

Doha on helppo ja turvallinen kohde myös yksin matkustavana naisena, mutta tuntuu joka kerta sellaiselle ihmeelliselle suurelle Lähi-Idän seikkailulle. Rakastan arabialaista ruokaa, joten nappaan mieluusti taksin kohti soukkeja ja etsin sieltä herkullisen aamiaisen kun päivä vasta valkenee kaupungissa.

Lue kaikki matkakertomukseni Dohasta ja muualta Qatarista täältä.

4. Hongkong

Nämä postauksen kohteet ei taida olla mitään suuria yllätyksiä, jos olet seurannut minua jo pidempään? Haha! Hongkongiinkin on iskenyt ihan erityinen ikävä viime aikoina, ehkä vähän samoista syistä kuin miksi kaipaan Japaniin. Hongkong on samalla itselleni koti ja viimeksi kävinkin siellä pahimpien mielenosoitusten aikaan mikä oli aika sydäntäsärkevää. Hongkong on kokenut todella kovia, korona on vienyt lopunkin turismin pois ja hotellit todella taistelevat liiketoiminnastaan.

Hongkon tarjoaa kuitenkin aina vähän parasta kaikesta – se on miljoonakaupunki pilvenpiirtäjien loisteella, täynnä upeaa luonto rannoista vuoristoon sekä kulinaristin unelma. My city has it all! <3

5. Sydney

Viimeinenkin on tällainen radikaali yllättäjä. Alkuvuoden Australian matkani oli vaan sellainen onnellisuuden täyttämä, vaikka tokihan sitä painosti myös ikävät metsäpalot, tulvat ja host-isän vakava sairastuminen. Sydneyssä sain kuitenkin nauttia joka päivä Bondi Beachin aalloista, upeista kahviloista ja siitä ihanan letkeästä elämäntyylistä. Ihanissa kahviloissa ja kiireettömyydessä omien unelmien tavoitteluun läppärin äärellä on jotain sellaista mikä tekee mut aina onnelliseksi edes hetkeksi.

Australiaan on tarkoitus palata vuoden 2021 aikana ystäväni häihin, joissa olen kaasona kunhan maa ottaa taas turisteja vastaan!

Alkuperäinen tarkoituksenihan oli tänä vuonna vielä viettää useampi kuukausi Sydneyssä, mutta maailmalla oli todella toisenlainen suunnitelma – nyt pieni Sydney -koiranpentu makaa tuossa kotisohvalla!

Lue kaikki matkavinkkini Sydneyyn täältä.

…Nyt taidan tosissani mennä niitä Sydneyn lentoja varaamaan!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Hienoja kohteita kaikki – ja käyty on näissä, ja Qatar Airwaysilla on mukava matkustaa – viimeksi kävin Bangkokissa matkalla Myanmariin. Listan kohteista uudestaan tekisi käydä Tokiossa, jos yksi kohde pitäisi valita – se on vaan niin erilainen kaupunki. Hongkongiin olen aikeissa matkustaa vuonna 2023 kiinalaista Uutta Vuotta viettämään – oli viimeksi 2014 juurikin juhlien aikaan ja vasta kun laskeuduin kentälle tajusin kaikesta koristelusta päätellen että jotkut juhlat täällä mahtaa olla. Ilotulitus Hongkongin lahdella oli näyttävä. Mutta kaikista todennäköisemmin tulen seuraavaksi käymään Qatarissa, kun palaan Dohaan stop-overin myötä kotiin Intian valtamereltä.

Tokioon itsekin kaipaan juuri uudelleen, ehkä ihan ensimmäisenä kun ns maailman ovet taas avautuvat! 🙂

Noista listaamistasi kohteista me haluaisimme varmaan palata Japaniin. Siellä viettäisi mielellään pidemmänkin aikaa kierrellen maata Hokkaidosta aina Okinawaan. Toki myös Australiaan palaisin mielelläni. Sydney ei ehkä oma suosikkini ole, vielä enemmän olen tykästynyt Brisbaneen. Ja tietysti luonto Australiassa on upea ja ainutlaatuinen.

Ymmärrän, itsekin olen käynyt Japanissa kahdesti ja kovasti kaipaisin juuri nyt seikkailua Japanissa! Mä en ole hirveästi ehtinyt viettää aikaa Brisbanessa, vaikka kerran olen käynytkin! 🙂

Minäkin tykkään kovasti Sydneysta (ja Ausseista ylipäätään). Toivottavasti elämä normalisoituu tästä ja pääsee vielä joskus (ensi vuonna) sinne. Koronarajoitusten aikana en halua reissata, mieluummin sit myöhemmin ja vapaammin (ilman maskeja).
Hongkongista en kauheasti innostunut, liikaa ihmisiä ja ilmansaasteita minun makuuni. Ihmisetkään eivät olleet niin ystävällisiä kuin Ausseissa. Jännä kyllä, kaverin kanssa käytiin molemmissa kohteissa vuosi sitten ja hän rakastui Hongkongiin, mutta ei yhtään tykästynyt Sydneyyn/Ausseihin..

Toivotaan, että pian on taas Australian ovet auki! <3 Itsellä olisi sinne reissu häihin syyskuussa mikäli se vaan on mahdollista!

Ymmärrän ajatuksesi Honkkarista, en itsekään syttynyt kaupungille kun kävin ensimmäistä kertaa!

ADD A COMMENT