Kuten moni teistä jo varmaankin tietää, olen hieman rakastunut. Nimittäin Tukholmaan. Asuin Tukholmassa 2010 ja sen jälkeen olen oikeastaan päivittäin haaveillut paluumuutosta tuohon pohjolan pääkaupunkiin. Asunnon metsästäminen Tukholmasta ei ole helppoa, joten tällä kertaa muutan mielummin tien päälle ja Thaimaahan. Tänä vuonna olen kuitenkin vieraillut Tukholmassa useamman kerran ja olenkin suuntaamassa sinne taas parin viikon päästä. Tässäpä teille kymmenen syytä mitkä vetävät minut aina takaisin Tukholmaan.

IMG_3992.jpgIMG_3998.jpg

1.Ihmiset

Tukholmassa lähes poikkeuksetta jokainen vastaantulija on tavattoman viehättävä ja tyylikäs. Tukholman kadut muistuttavat kesällä lähinnä Victoria’s Secretin muotinäytöstä, jopa miesten osalta to be honest. Osa ruotsalaisista miehistä on kauniita kuin Justin Bieber käärittynä hattarapilveen.

2. Terveellisesti syöminen on helppoa, jopa ulkona

Piileekö ruotsalaisten pettämättömän viheättävä ulkomuoto peruja terveellisestä ruoasta? Tukholmassa on helppo syödä terveellisesti, sillä kaupunki on täynnä toinen toistaan terveellisempiä lounaspaikkoja. Muutama päivä Tukholmassa on kuin tehokas detox, sillä haluan käydä maistamassa jokaista uutta herkullista raakavegaanisalaattibaaria, kombuchamakua ja vihersmoothieta.

IMG_4007.jpgIMG_4006.jpgLounas: Sally Voltaire & Systrar

3. Tukholma on aina trendien aallonharjalla

Tunnen oloni tyylikkääksi noustessani lentokoneeseen Helsingissä uusimmissa Ray Baneissani ja piikkikoroissa, kunnes laskeudun Arlandalle. Yhtäkkiä Ray Banit ei olekaan enää muodissa ja kengistäni tuntuu tippuvan korko. Onneksi Tukholma on myös mahtava kaupunki shoppailulle, joten tyylin voi käydä uusimassa hetkessä.

Trendit ei tosin koske ainoastaan pukeutumista, vaan myös jokainen kahvila ja ravintola seuraa uusimpia Instagram-villityksiä uskollisesti. Joka puolella tuntuu istuvan bloggaajia napsimassa valokuvia acaikulhoistaan ja matchalateistaan marmoripöytien äärellä.

16389126715_7cc9b728b1_bIMG_3988.jpgAamiainen: Kaffeverket

4. Tukholmassa voit nukkua vanhassa Pan Amin lentokoneessa

#avgeeks, listen up. Arlandan lentoasemalla on vanha Boeing 747, joka on aiemmin ollut niin Pan Amin kuin Singapore Airlinesinkin käytössä, mutta nykyään se kulkee nimellä JumboStay ja  toimii hostellina. Haluankin ehdottomasti viimeistään seuraavalla Tukholman matkallani yöpyä Double Ensuite Cockpitissa. Tämähän on toki myös erityisen kätevä tapa liittyä kymppikerhoon, hello bucket list!

5. Fika kauramaidolla

Ruotsissa ollaan siitä fiksuja, että siellä ymmäretään lehmänmaidon kuuluvan lehmävauvoille. Ruotsissa kahvitauko, eli fika, on muutenkin tärkeä hetki päivässä työkiireiden keskellä. Tukholmassa melkein jokaisessa kahvilassa voi valita kahviinsa kaura-soija- tai manteimaitoa. Parhaissa kahviloissa on tarjolla jopa sitä kaikista herkullisinta, eli kookosmaitoa!

fika stockholmKaffekoppen & Chokladkoppen

6. Hurmaava Gamla Stan

En keksi tunnelmallisempaa tapaa viettää joulua kuin kävellä Gamla Stanin pienillä lumisilla kujilla, pysähtyen välillä glögilasilliselle yhteen lukuisista tunnelmallisista kahviloista.

7. Mehubaareja joka kulman takana

Sen lisäksi, että Tukholmassa on helppo syödä terveellisesti, on siellä myös helppo juoda terveellisesti. Päivittäinen tai vaikka viikottainen vihannesmehu on paras teko mitä voit terveydellesi tehdä ja Tukholmassa sen toteuttamisesta on tehty helppoa kuin heinänteosta. Joka kulmassa tuntuu olevan  Joe & the JuiceJuicefabriken tai joku muu mahtava mehumesta.

IMG_3880.jpg

8. Abba The Museum

Kukapa ei rakastaisi Abbaa? En hirveästi harrasta museoita, mutta Abba Museumissa voit nauhoittaa Abban hittejä studiossa tai tanssia ja laulaa lavalla Abba -hologrammien seassa. Tämä on museo, jossa jokaisen pitäisi käydä kerran elämässään.

abba

9. Turvallisuus

Turvallisuus on entistä tärkeämpi kriiteri matkakohteen valinnassa ja nämä meidän pohjoiset kaupungit voidaan onneksi edelleen luokitella todella turvallisiksi matkakohteiksi. Tukholmassa ihmiset on yleisesti ystävällisiä ja puhuu englantia. Tottakai on Tukholmassakin kaupunginosia joissa ei välttämättä kannata hillua yksin pimeällä, mutta pääasiassa Tukholma on todella turvallinen matkakohde.

IMG_3999.jpg

10. Tukholma on vaan niin kaunis

Tukholma on kaunis yhdistelmä vanhaa arkkitehtuuria ja modernia skandinaavista designia. Meren läheisyys tekee kaupungista melko täydellisen paikan olla ja elää. Simple as that.

Parin viikon päästä on taas Tukholman vuoro, en malta odottaa! 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Tukholma on kyllä aivan ihana paikka. Olen siellä viimeisen vuosikymmenen juossut vähän välilä, yleensä työasioissa, mutta monasti siinä on useamman päivänä keikalla ehtinyt sitä kaupunkiakin näkemään ja kokemaan. Aina välillä paikallisten kanssa.

Tukholma on sellainen kaupunkin minne muuttaisin kyllä ihan milloin tahansa jos työtarjous vaikka sattuisi sieltä tulemaan. Monet syistä ovat juuri näitä mitä listasit. Ja sitten on tietty vielä MAXburger, jonka purilaiset on ihan ylivertaisia. 😀

Ruotsin pääkaupungin jälkeen Helsinki tuntuu jotenkin aika pieneltä ja kapeakatseiselta, vaikka meilläkin hieno kaupunki on.

Liian ihana <3 Parissa päivässä ei kyllä ehdi kaikkea mitä haluaisi, viikossakan oikeastaan! Haaveilen monesti, että voisin asua Tukholmassa taas uudelleen!

Ja kyllä, MAXburger muuten on validi - vihaan käytännössä kaikkia hampparimestoja, mutta MAX <3

Mieleen tulee heti kymmenen lisää – Tukholma on niiiiiiin <3

Harmittaa kun en ehdi Blog Houseen kun pitäisi ihan oikeasti nyt saada itsensä keskittymään vain tuohon kirjaan… mutta ikävä lahden taakse on jo kova 🙂

Oi kirjoitappa kymmenen lisää, haluan lukea <3 Ja ymmärrän hyvin, itsekin piti vähän arpoa osallistumista kun oli muutto pahasti päällä, mutta Tukholma on aina vaan niin ihana <3

Tukholma on ihana! Tämän vuoden tammikuussa vierailin siellä ensimmäistä kertaa ystävättäreni kanssa, ja ihastuimme kovasti. Uusi reissu onkin jo suunnitteilla.

Tukholma on todella ihana, siellä on niin paljon kaikkia helmiä joka nurkan takana! Ihanaa, että tykästyitte kaupunkiin 🙂

Myös lasten kanssa liikkuessaan Tukholmassa tuntee itsensä täysin epätrendikkääksi. Koko kaupunki on täynnä rentoja perheenisiä lapset manducoissa matkalla lounaalle tai fikalle. Itse repii hiki päässä lapsilaumaa kohti lähintä mäkkäriä täysin eri vuodenaikaan sopivat vaatteet päällään. Mutta parasta Tukholmassa on se, ettei tuo asetelma ahdista yhtään, vaan voi vain nauttia sikäläisten tyylistä ja taidosta.

Haha, totta kyllä! Ihmettelen monesti miten pienen lapsen vanhemmat onkin niin tälläytyneitä ja pirteän näköisiä – ruosalaisilla on joku salaisuus jota meille ei kerrota 😀

Tosi hyvä postaus! Tuo esille jotain uutta ja erilaista Tukholmasta. Toisaalta liiallinen trendien perässä juokseminen ärsyttää minua. Miksi pitää jatkuvasti vaihtaa vaatteet ja asusteet uudempiin vaihtuvan muodin mukana. Ei ole ekologista se.

Kiitos Jonna! En itsekään seuraa trendejä orjallisesti, varsinkaan muodin suhteen. Mutta tällä hetkellä on globaalisti hienoja terveellisiä ruokatrendejä, jota ehdottomasti suosin.

Mulla kans vähän ristiriitaiset fiilikset trendien perässä juoksemisesta. Toisaalta Tukholmassa on ihana haistella kaikkia uusia tuulia ja ihastella tyylikkäitä ihmisiä, mutta toisaalta tuntuu vähän pinnalliselta että kaikki kulkee joku sama uusi trendivaate päällä. Sillon arvostaa suomalaisia, jotka kulkee just sellaisissa vaatteissa kun haluaa – vaikka vuodesta toiseen samoissa 😃

Tukholma on vienyt minunkin sydämeni! Täältä Espanjasta katsottuna siinä on jotain niin tuttua, mutta silti jännittävää ja uutta! Meillä olisi nykyään siellä lähisukuakin asumassa eli syytä olisi viimeistään ensi vuonna mennä uudelleen 🙂

Sama, pahemman kerran <3 Tukholma on myös muuttunut todella paljon vuosien aikana ja se on täynnä niin ihania ja mielenkiintoisia paikkoja että edes viikossa ei ehdi sitä kaikkea <3

ADD A COMMENT