tiktok

Tukholman parhaat majoituspaikat

Date
huhti, 12, 2022

Tukholmassa on tunnetusti todella laaja valikoima majoituspaikkoja ja jokaiselle löytyy varmasti mieluisensa. Tähän postaukseen olen koonnut Tukholman 11 parasta majoituspaikkaa, joista yhdeksän on hotellisuosituksia ja kaksi taas hostelleja.

Majoituspaikkasuositukset sijaitsevat hieman eri puolilla Tukholman kaupunkia – suurin osa kuitenkin aivan ydinkeskustassa ja kaikki hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Tukholma

Tukholman parhaat majoituspaikat – Hotellivinkit x 9

1. Hotel At Six:

At Six on moderni viiden tähden design-hotelli, joka löytyy lähes jokaisen suositussivuston kärkipäästä. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin ytimessä ja tiloista löytyy mm. baari, ravintola, oma leipomo sekä upea kattoterassi Tukholman kaupungin yllä, jossa dj soittaa musiikkia ja vieraat voivat nauttia cocktaileja. Hotelli tarjoaa asiakkailleen myös 24h pääsyn paikan päällä sijaitsevalle kuntosalille.

Hotellihuoneet ovat sisustettu modernisti ja jokaisesta löytyy joko sadesuihku tai hulppea kylpyamme. Hotellissa on myös bisnesmatkustajille sopivia yksityiskohtia sekä mahdollisuus pysäköintiin (lisämaksusta). Standard huone kustantaa alkaen noin 280€/yö.

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa At Six täältä.

At Six Tukholma
At Six Stockholm

2. Haymarket by Scandic:

Neljän tähden Haymarket kuuluu erittäin suosittuun Scandic-hotelliketjuun ja sijaitsee keskeisellä paikalla Tukholman keskustassa. Hotellissa on kaksi ravintolaa, cocktail-baari sekä uniikkina ykstyiskohtana oma pieni leffateatteri. Lisäksi tästäkin hotellista löytyy kuntosali.

Hotellin aamiaista on kehuttu loistavaksi ja sitä voi tosiaan nauttia kahdessa eri ravintolassa – á la cartena tai buffet-tyyppisesti. Hotelli ottaa huomioon myös erikoisruokavaliot, mikäli vain pyydät!

Classic -huoneen hinnat yhdeltä yöltä lähtevät liikkeelle about 120-130€.

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa Haymarket täältä.

Haymarket
Kuva: Matochresebloggen

3. Hobo:

Tämä hotelli on erinomainen valinta erityisesti kestävästä matkailusta kiinnostuneille. Hobo on neljän tähden tyylikäs ja omalaatuinen hotelli, joka sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa samassa rakennuksessa kuin Gallerian -ostoskeskus. Shoppailumahdollisuudet siispä aivan lähettyvillä!

Paikan päältä löytyy kaksi ravintolaa, joiden keittiöt tarjoilevat japanilaisia sekä Lähi-itämaisia makuja. Ravintoloiden pääperiaatteena on ekologisuus ja myös täällä huomioidaan asiakkaiden mahdolliset erikoisruokavaliot. Lisäksi hotellissa on myös oma baari ja lounge, joissa voi nautiskella drinkkien kera.

Tässä hotellissa yksi standard yö maksaa alkaen noin 120€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille ja lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hobo täältä.

Hobo Hotel
Hobo Stockholm
Kuvat: Matochresebloggen

4. Hotel Diplomat:

Diplomat on viiden tähden luksussijainnin omaava hotelli, josta löytyy oma spa, kuntosali, baari sekä ravintola. Ravintolan yhteydessä on kesäterassi, josta on hulppeat näkymät Nybroviken -lahdelle. Lisäksi hotellissa järjestetään livemusiikkiesityksiä.

Hotelli on sijoitettu vuonna 1911 valmistuneeseen rakennukseen, mutta sisustukseltaan hyvin moderni ja elegantti. Tietyissä hotellin huoneissa on mahdollisuus upeaan näköalaan – voit esim. nauttia aamukahvisi aurinkoisena kesäpäivänä yksityisparvekkeelta.

Yksi yö tässä hotellissa kustantaa alkaen noin 300€ ja siitä ylöspäin. Tähtiluokkansa arvoinen Diplomat löytyykin monilta eri suositussivustoilta.

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu myös lemmikin kanssa matkustaville. Erillistä mainintaa esteettömyydestä ei ole, mutta hissi löytyy.)

Lue lisää ja varaa Diplomat täältä.

Hotel Diplomat
Diplomat Stockholm

5. Downtown Camper by Scandic:

Toinen Scandic- ketjun hotelli tässä listassa on Downtown Camper. Tämä neljän tähden melko uniikki konseptihotelli tarjoaa asiakkailleen monenlaisia aktiviteetteja leffailloista joogaan, melontaan ja skeittitunteihin. Respasta voi lisäpalveluna vuokrata ko. aktiviteetteihin liittyviä varusteita.

Hotellista löytyy lisäksi rentouttava wellness-alue sekä ’camper’ teemaan sopiva baari ja ravintola. Ravintolasta on saatavilla myös erikoisruokavalioihin soveltuvia ruokia.

Sijainniltaan hotelli on keskeisellä paikalla vain 8 min päässä Tukholman keskusrautatieasemalta. Yhdelle standard yölle jää hintaa alkaen noin 110€ – ylöspäin.

Lue myös: Hotellisuositus Tukholmaan: Downtown Camper

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa Downtown Camper täältä.

Downtown Camper
Hotel Downtown Camper

6. Hotel Rival:

Tämä neljän tähden hotelli on sijoitettu idylliseen art deco -rakennukseen Södermalmin kaupunginosaan, aivan lähelle Mariatorgetin metroasemaa. Gamla Stan taas sijaitsee noin 10 min kävelymatkan päässä. Mikäli julkiset liikennevälineet eivät niinkään houkuttele, on paikan päällä kivana lisäpalveluna autonvuokrausmahdollisuus.

Hotel Rivalista löytyy bistro-ravintola kattavalla viinilistalla (aina hyvä ominaisuus, haha) sekä myös erillinen baari. Jokainen huone on sisustettu uniikilla tavalla jostakin ruotsalaisesta klassikkoleffasta otetun kohtauksen inspiroimana.

Hotellin aamiaista on kehuttu loistavaksi ja se on saatavilla myös huoneeseen tarjoiltuna. Tässä hotellissa standard-majoittuminen kustantaa arviolta noin 180€/yö ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa Hotel Rival täältä.

Hotel Rival
Rival Stockholm

7. Grand Hôtel:

Tämä viiden tähden luksushotelli on ehdottomasti yksi Tukholman parhaista antimista. Korkeat laatustandardit omaava hotelli on sijoitettu erinomaiselle sijainnille kävelymatkan päähän rannasta ja kuninkaanlinnasta. Päärautatieasemalle on noin kilometrin verran matkaa.

Grand Hôtelista löytyy lukuisia eri ravintoloita ja palveluita – yhteensä neljä ravintolaa, joista yhdellä Michelin-tähti sekä luksus spa -ja kuntokeskus, joista löytyy esim. rentouttavia hoitoja, joogaa ja muutamia eri saunoja. Aamiaista tarjoillaan niin buffet-tyyppisesti kuin á la cartenakin.

Paikan päällä on myös mahdollisuus autonvuokraukseen tai jopa limusiinikuljetukseen!

Luksuspalvelut heijastuvat myös hintoihin – yksi yö kustantaa alkaen noin 400€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa Grand Hôtel täältä.

Grand Hotel
Kuva: Grand Hôtel

8. Yasuragi:

Yasuragi on autenttinen japanilainen neljän tähden kylpylähotelli, noin 20 min automatkan päässä Tukholman ydinkeskustasta. Hotelli tarjoaa puitteet todelliseen rentoutumiseen – tiloissa useita uima-altaita, kuumia lähteitä sekä mahdollisuus rentouttaviin hoitoihin, joogaan ja meditointiin. Yasuragi on tarkoitettu vain aikuisille vierailijoille, siispä ikäraja on K16.

Paikan päältä löytyy kaksi ravintolaa, baari sekä bisnesmatkustajille tarvittavat palvelut. Lisäksi pysäköinti on ilmaista.

Hotellin huoneet ovat sisustettu idyllisesti japanilaiseen tyyliin. Huonetasoja on monia eri, mutta yksi standard yö + illallinen kustantaa arviolta noin 180€ – ylöspäin.

Lue myös: Yasuragi – aito japanilainen kylpyläkokemus Tukholmassa

Hyvä tietää! Hotellissa on mahdollista varata myös ”päiväpääsy” spahan, jolloin vierailuun ei sisälly lainkaan majoittumista. Hotelli soveltuu lisäksi myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.

Lue lisää ja varaa Yasuragi täältä.

Yasuragi

9. Villa Dagmar:

Tämä viiden tähden kohde sai erityisen paljon suosituksia ja päätyikin siitä syystä listalle. Villa Dagmar on idyllinen putiikkihotelli, joka tarjoilee hulppeita palveluita erinomaisella sijainnilla Östermalmin keskuksessa. Aivan läheisyydessä sijaitsee myös historiallinen Östermalm saluhall (kauppahalli) ja noin kilometrin säteellä useita muita nähtävyyksiä.

Hotellilla ravintolakokemuksia tarjoilee kaksi palkintoja voittanutta ravintoloitsijaa. Lisäpalveluna paikan päältä löytyy myös rentoutumisalue mahdollisuuksilla hierontoihin ja muihin hoitoihin sekä kuntosali. Näihin pääsy kuuluu hotellihuoneen hintaan.

Hotellin ympäristö ja tyylikkyys on saanut paljon kehuja asiakkailta – myös huoneet ovat sisustettu upeilla ja moderneilla yksityiskohdilla kylpyammeista designer-huonekaluihin. Kaikista huoneista on näkymät joko kauniille sisäpihalle tai Tukholman kaupungin ylle.

Villa Dagmar järjestää asiakkailleen myös dj – tai livemusiikkia joka keskiviikosta lauantaihin! Yksi yö tässä hotellissa kustantaa arviolta noin 300€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu lemmikin kanssa matkustaville. Esteettömyydestä ei mainintaa, mutta hissi löytyy.)

Lue lisää ja varaa Villa Dagmar täältä.

Tukholman parhaat majoituspaikat – Hostellivinkit x 2

1. Generator Stockholm:

Tämän suositun ketjun hostelli löytyy myös Tukholmasta. Paikan päällä on ravintola, kahvila sekä mahtava kaupunkinäköala kaikista huoneista. Yleisesti ottaen kaikki huoneet ovat todella siistejä ja niistä löytyy perusmukavuudet. Privahuoneissa on omat kylpyhuoneet. Hyvä aamiainen tarjoillaan 8€ lisämaksusta.

Lisäksi hostellista löytyy lounge sekä useita oleskelutiloja, jotka ovat tarkoitettu kaikkien yhteiskäyttöön verkostoitumista ja tutustumista varten. Generator tarjoaa majoittujilleen mahdollisuuden myös juhlimiseen – useasti paikan päällä live-esityksiä sekä dj.

Generator on sijoitettu aivan kaupungin sydämeen noin 10 min päähän keskusrautatieasemalta – läheltä löytyy myös mm. Drotninggatan -ostoskatu. Yksi yö privahuoneessa kustantaa alkaen noin 80€ – ylöspäin ja jaettu huone noin 20-30€.

(Lisähuomio: Tämä hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Generator täältä.

Generator Stockholm
Kuva: Generator Stockholm

2. City Backpackers:

Hostelliarvosteluissa tämä hostelli nousi kärkisijoille hyvän perustason sekä hinta-laatusuhteen ansiosta. City Backpackers sijaitsee myös Tukholman ydinkeskustassa lähellä kaikkia oleellisia palveluita, kuten julkisia liikenneyhteyksiä ja shoppailumahdollisuuksia.

Hostellista löytyy oma kahvila sekä itsepalvelukeittiö – lähin ravintola/baari (Nomad) taas aivan hostellin vieressä. Lisäksi paikan päällä mahdollisuus iltasaunan käyttöön ja yhteisiin leffailtoihin. Kesäisin kehuja on saanut hostellin sisäpiha/ulkoterassi, jossa on grillausmahdollisuus.

Privahuoneessa yhdelle yölle jää hintaa arviolta noin 90-100€ ja jaetussa alkaen 25€.

(Lisähuomio: Tässä hostellissa lemmikkieläimet eivät ole sallittuja, eikä esteettömyydestä mainita.)

Lue lisää ja varaa City Backpackers täältä.

City Backpackers
Kuva: City Backpackers Stockholm

Millä alueella majoittua Tukholmassa?

Norrmalm

Norrmalm on ehkä yleisesti ottaen suomalaisille matkailijoille tunnetuin, sillä sieltä löytyy ydinkeskustan laajat palvelut aina majoituspaikoista ihaniin ravintoloihin sekä ulkoilu- ja shoppailumahdollisuuksiin. Myös kulttuurimatkailijoille löytyy tekemistä – keskustassa on monia teattereita ja oopperoita.

Yllä olevasta Tukholman parhaat majoituspaikat -listasta suurin osa sijaitsevat Norrmalmin alueella juurikin sen helposti saavutettavuuden johdosta.

Södermalm

Kaupungin eteläinen osa Södermalm on idyllinen, trendikäs ja viihtyisä. Täällä kannattaa vierailla, mikäli haluaa kierrellä paikallisia putiikkeja tai istahtaa tasokkaaseen ravintolaan – myös alueen väestön on erikseen mainittu olevan eloisaa ja vastaanottavaista. Yllä mainitusta listasta tällä alueella sijaitsee Hotel Rival.

Östermalm

Östermalmista taas löytyy hieman kalliimpaa hotellia, joista muutama on sijoitettu suoraan Nybroviken-lahden läheisyyteen. Maisemat tällä alueella ovat siis hulppeat ja ehdottomasti piipahtamisen arvoiset. Erityisesti kesällä alueelta löytyy ihania istuskeluterasseja sekä mahdollisuudet shoppailuun ovat aina läsnä.

Yllä olevasta Tukholman parhaat majoituspaikat -listasta tällä alueella sijaitsee Hotel Diplomat.

Gamla Stan

Tukholman idyllinen Gamla Stan on ehdottomasti vierailun arvoinen. Törmäät toinen toistaan ihanempiin pikkuputiikkeihin sekä arkkitehtuuri on täällä ehkä eniten ’instamateriaalia’. Vanhakaupunki on niin turistien kuin paikallistenkin suosiossa – alueella järjestetään talviaikaan mm. vuotuisat joulumarkkinat ja kesäaikaan sieltä löytyy suosittuja torikahviloita- sekä ravintoloita.

Tukholmassa liikkuminen

Tukholma on erinomainen kaupunki kävellä ympäriinsä, sillä esimerkiksi monien suosima keskusta-alue ei ole kovinkaan suuri. Myös pyöränvuokrauspaikkoja löytyy kaupungista. Mikäli kuitenkin haluaa hyödyntää julkisia liikenneyhteyksiä, on sekin mahdollista.

Tukholmassa kätevintä julkisten liikennevälineiden suhteen on hankkia sarjalippu metrolla, sporalla tai bussilla kulkemiseen. Yksittäinen lippu saattaa tulla yllättävänkin kalliiksi, josta syystä kannattaa suoraan harkita sarjalipun ostoa matkasi ajaksi.

Tutustu täällä Tukholman julkiseen liikenteeseen sekä lippujen ostoon.

Mikäli suunnittelet reissua maan sisällä esimerkiksi eri kaupunkiin, kannattaa tutkia autonvuokrausmahdollisuuksia. Keskustan alueella taas ei ole kannattavaa liikkua yksityisautolla, sillä parkkipaikkoja saa etsiä kissojen ja koirien kanssa sekä ne kustantavat melkoisesti.

*Sisältää affiliate-linkkejä

juliap

2 Comments

 1. Vastaa

  Marika / Matkalla Missä Milloinkin

  26 huhtikuun, 2022

  Eräässä lukemassani kirjassa päähenkilö yöpyi Tukholman Grand hotellissa. Tämä fiktiivinen hahmo poistui seuraavana aamuna tyytyväisenä yöpymiseensä ja hotellin palveluihin, tosin jätti maksamatta mitään tekaistulla matkashekillä. Listaamistasi hotelleista Scandicin Downtown Camper kuulostaa mielenkiintoiselta, pidän etenkin erilaisista liikunnallisista aktiviteeteista.

  • Vastaa

   Veera Bianca

   24 kesäkuun, 2022

   Eikä, kiinnostava tarina! 😀 Ja Downtown Camper on kiva, se on useinkin mun valinta Tukholmassa kun useimmiten kohtuuhintainen ja kätevän keskellä keskustaa jos siellä haluaa majoittua!

Leave a comment

Related Posts