Uramuotoilukurssin avulla kohti sitä omannäköistä unelmien uraa

4 tammikuun, 2021

Kaupallinen yhteistyö: Workday Designers

Kuten aiemmassa postauksessani jo kerroin, olen ollut hieman hukassa sen oman suunnan ja uraunelmien kanssa. Viime vuonna etsinkin epätoivoisesti vastauksia kaikenlaisilta business coacheilta ja tarot-kortin lukijoilta saamatta minkäänlaista selkoa tilanteeseeni. Ennen olin matkabloggaaja, johon perustin oikeastaan koko identiteettini.

Sitten olinkin vähän kaikkea.

Mitä ihmettä kertoisin hissipuheessa? Olen matkabloggaaja, lifestylebloggaajakin, kirjoitan toki myös terveydestä ja vähän muodistakin. Olen toki myös valokuvaaja. Ai niin ja vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija. Olenhan minä myös matkailualan asiantuntija. Niin ja tietysti ravintovalmentaja valtavalla potentiaalilla auttaa elämäntapamuuttujia.

Olin sellainen täydellisen sekava paketti asioita, joissa olin ihan hyvä ja joista maksetaan. Eikä siinä välttämättä mitään vikaa olisi, mutta lopulta se polttaa loppuun ja tuntuu päämäärättömältä.

Teemme ison osan elämästämme töitä 8 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa ja juuri siksi haluan nauttia työstäni ja tuntea sitä kautta merkityksellisyyttä.

Suoritinkin vuoden lopulla Workday Designersin Uramuotoilukurssin ja sain itselleni vihdoin vastauksia, joiden avulla olen lähtenyt innokkaasti ja itsevarmasti kohti uutta vuotta.

Teemme ison osan elämästämme töitä 8 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa ja juuri siksi haluan nauttia työstäni ja tuntea sitä kautta merkityksellisyyttä.

Omien uraunelmien selkeyttäminen ja oikeiden kysymysten kysyminen

Omassa päässä suunnittelu ja haaveilu on kivaa, mutta pahimmillaan se turhauttaa ja johtaa umpikujaan. Olen myös huomannut, että kannattaa olla varovainen siinä kenen avun pariin kääntyy. Itse olen tuhlannut satoja euroja turhanpäiväisiin oman elämänsä business coacheihin ja siksi suhtaudunkin nykyään varauksella kaikenlaisiin valmentajiin ja kursseihin. Ainut todellisuudessa hyödyllinen apu urahaaveiden selkeyttämisessä on ennen tätä kurssia tullut ystävältäni Anna-Katrilta!

Uramuotoilukurssi osasi kysyä juuri ne oikeat kysymykset selkeyttämään omaa suuntaa. Olen ollut niin solmussa ajatusteni kanssa, että en ole osannut suoraan sanoa mitä tulevaisuudelta haluan. Laitoinkin heti kurssin alussa kurssin vetäjälle Akulle tekstaria, että miten tässä osataankin kysyä juuri ne oikeat kysymykset juuri oikealla tavalla!

Rakastan kaikkea itsensä kehittämistä, mutta kaipaan konkretiaa pelkkien tarot-korttien ja kristallien sijaan.

Kurssin harjoitusten kautta omat haaveeni ehtivät kulkea aina villieläinlääkäristä ravintovalmentajaksi ja sitä kautta lopulta sen oman polun äärelle. Erehdyin monta kertaa kaikenlaisille harhapoluille ja ehdin yhden turhan domaininkin ostamaan, koska innostun monesti heti nollasta sataan.

Kuten aiemmassa postauksessani kerroinkin, on viime aikoina tuntunut kuin olisin ‘coming home to myself’ – takaisin niiden omien arvojen ja intohimojen äärelle monien harhapolkujen jälkeen ja suurin kiitos siitä kuuluu uramuotoilukurssille.

Nyt tiedän intohimoni olevan edelleen matkailussa, mutta merkityksellisyyden tunteen tulevan vastuullisesta matkailusta, jota tulen opiskelemaan lisää jo kaksi vuotta sitten tehdyn ja laatikkoon laitetun suunnitelman mukaisesti. Kyseenalaistin uraunelmani matkailun parissa, koska edullisten Kreikan tai Thaimaan matkojen promoamien lentokoneen business-luokassa sen samppanjalasin äärellä ei tuntunut merkityksellistä, vaikka se hauskaa olikin.

Unelmien kanssa haahuilusta suoraan käytäntöön – mikä minusta tulee isona?

Uramuotoilukurssi ei myöskään pääty sen oman intohimon löytämiseen, vaan se viedään seuraavaksi myös prototyypein käytäntöön erilaisten tehtävien avulla. Kurssin vetäjinä ja perustajina toimii Aku Varamäki ja Paula Helle, joiden osaamiseen tiesin voivani luottaa heti alusta alkaen – voit lukea lisää heistä täältä.

Itsetutkiskelun ja arvojen määrittämisen kautta tulin takaisin tuon vastuullisen matkailun pariin ja tämän edelleen rakkaan matkablogini pariin. Olen suunnitellut haluavani luoda verkkokursseja, joiden avulla saan auttaa ja opettaa muita – kaksi arvoa, jotka nousivat tärkeiksi arvoiksi urasuunnitelmassani. Verkkokurssit keskittyvät ensin matkabloggaamiseen ja valokuvaamiseen sekä Instagramiin. Tulevaisuudessa voin varmasti perustaa verkkokurssin vastuulliselle matkailijalle.

Tulen myös keskittymään asiantuntijuuteni vahvistamiseen opiskelun ja opetuskokemuksen lisäämisen avulla. Unelmaurani ei liity yksin tänne blogiin tai somevaikuttajan olemiseen, vaan myös matkailuyritysten konsultoimiseen kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Somessa tulen jatkossakin puhumaan asioista laidasta laitaan ja vastuulliselle matkailulle on ihan oma Instagram -tili, jossa pääsen jakamaan oppejani.

Perustin kurssin seurauksena myös vihdoin osakeyhtiön, joka inspiroi panostamaan oman toiminnan kehittämistä entisestään. Toimintani tuntuu selkeämmältä ja osaisin kertoa siitä hissipuheessa paremmin kuin viime vuonna.

Kurssi ei myöskään kehota heti hyppäämään villeimpien unelmien pariin, vaan auttaa myös suunnittelemaan järkevästi. Itse tulen jatkossakin tekemään töitä vaikuttajamarkkinoinnin parissa niin vaikuttajana kuin konsulttinakin, vaikka se ei suoraan vastuulliseen matkailuun liittyisikään.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tiedän missä näen itseni viiden vuoden päästä urani kannalta.

Mitä uramutoilukurssilla tehdään ja kenelle se sopii?

Uramuotoilukurssi on -muotoiluprosessiin pohjautuva verkkovalmennus, jonka tavoitteena on auttaa kirkastamaan omia työhön liittyviä tavoitteita ja löytämään keinoja oman tilanteen edistämiseen. Kurssi on saanut inspiraationsa Stanfordin d. Schoolin Design your Life -kurssista ja saman nimisestä kirjasta, jossa muotoiluajattelua on sovellettu oman elämän muotoiluun.

Uramuotoilukurssilla lähdetään etsimään sitä juuri omannäköisintä työtä ja tapaa työskennellä. Kurssilla ideoidaan itselle useita urapolkuja, joista pikkuhiljaa lähdetään etsimään sitä yhtä oikeaa. Urapolkua lähdetään edistämään pienten kokeilujen (prototyyppien) avulla, joiden avulla suunnitelma konkretisoituu – ja edistyy ihan käytännössä!

Kurssi auttaa ymmärtämään paremmin mitä sitä haluaa uraltaan ja minkälaiset arvot siihen vaikuttavat. Kurssin voi suorittaa omaan tahtiin.

Kurssi sopii erityisen hyvin meille haahuileville yrittäjille, mutta myös kenelle tahansa joka haluaa tarkentaa ja löytää sen oman polun, toteuttaisi sen sitten heti tai myöhemmin tulevaisuudessa. Kurssi voi myös selkeyttää minkälaisiin työtehtäviin sopisit parhaiten esimerkiksi omassa organisaatiossasi missä jo olet töissä – kysy vaikka pomolta, jos hän kustantaisi kurssin!

Uramuotoilukurssi alkaa tutkimusvaiheella, jossa perehdytään omiin arvoihin, tutkitaan myös uran ulkopuolisia osia omasta elämästä ja etsitään sitä kaiken punaista lankaa.

Tutkimusvaiheen jälkeen päästään määritysvaiheeseen, jossa tunnistetaan oma haaste. Tämän jälkeen päästäänkin jo ideoimaan ja luomaan prototyyppiä unelmaurasta tai sen osasta. Kurssi ei lopu pelkkään ideointiin, vaan jatkuu myös testaus- ja toteutusvaiheeseen mikä tekee siitä todella konkreettisen työkalun.

Kuten Workday Designersin sivullakin lukee; kurssi auttaa tunnistamaan omia toiveita, näkemään uusia mahdollisuuksia muuttuvassa maailmassa, ja auttaa tekemään kokeiluja, joilla työn uusi suunta aukeaa. Lopputuloksena on konkreettinen urasuunnitelma sekä uusi, sinun itsesi näköinen mielekäs työ ja elämä.

Lue myös Hannen ajatukset Workday Designers -uramuotoilukurssin suorittamisesta!

Nappaa alekoodi uramuotoilukurssiin: uramuotoilukurssin normaalihinta on 95 euroa, mutta saat sen koodilla veerabianca20 hintaan 76 euroa tästä linkistä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT