Välilasku Dohassa keskellä yötä? Näin saat ajan kulumaan lentokentällä

5 maaliskuun, 2020

*Kaupallinen yhteistyö: Qatar Airways

Qatar Airways lentää Helsingistä Dohaan kahdesti päivässä ja monelle Doha toimiikin välilaskukohteena, josta matka jatkuu useimmiten Aasiaan, Afrikkaan tai Australiaan. Välillä lentoja varatessa voi tulla vastaan välilasku Dohassa keskellä yötä ja etenkin koko yön välilasku voi kuulostaa rankalta oli lennon hinta mikä tahansa. Yli 12h välilaskulla Dohassa tarjoaa Qatar Airways 4-5 tähden hotelliyön nominaalilla varausmaksun hinnalla. Jos välilaskusi on yli kahdeksan tuntia, saatat jo olla oikeutettu hotellimajoitukseen kuljetuksineen.

Itse ainakin yli seitsemän tunnin välilaskulla keskellä yötä punnitsen haluanko käyttää rahaa hotellivaraukseen vai vietänkö koko välilaskun lentokentällä. Päiväsaikaan tuossa ajassa ehtii hyvinkin nauttimaan Dohasta matkakohteena. Voit lukea vinkkini välilaskulle Dohaan täältä.

Olen nyt kahdesti ostanut Qatar Airwaysin lennot joissa oli paluumatkalla yli 7 tunnin välilasku Dohassa keskellä yötä. Ensimmäisen kerran lensin Ho Chi Minh Citystä Dohan kautta Helsinkiin ja vietin hyvinkin väsyneen välilaskun oikeastaan kokonaan lentokentän loungessa, johon pääsin sisään maksua vastaan.

Muutama viikko sitten lensin Sydneystä Dohan kautta kotiin ja vietin taas yli 7 tunnin välilaskun Dohassa keskellä yötä ja päätin käyttää ajan siihen, että todella selvitän miten lentokentällä voisi viihtyä koko yön!

Sain nukuttua edellisellä lennolla sen verran hyvin, että yö lentokentällä sujui varsin mukavasti ja lopulta aika loppui jopa vähän kesken!

Lue myös: Lentoyhtiöarvostelu: Qatar Airways

Lue myös: Qatar Airways Qsuite

välilasku dohassa yöllä
yön välilasku dohassa

Välilasku Dohassa keskellä yötä? 8 parasta vinkkiäni!

Haluan listata teille parhaat vinkkini mitä tehdä Dohan lentokentällä koko yön välilaskulla, jos et halua varata itsellesi hotellimajoitusta. Qatar Airways tarjoaa yli 12 tunnin yön välilaskuille majoituksen 4-5 tähden hotellissa alkaen 23 euroa / yö. Voit hyödyntää tätä tarjousta max. viideksi yöksi ja tutustua Dohaan paremmin pidemmän välilaskun aikana. Lue lisää täältä ja muista huomioida majoitus jo lentovaraustasi tehdessä. Jos välilasku on yli kahdeksan tuntia, saatat olla oikeutettu ilmaiseen hotellimajoitukseen kuljetuksineen. Tarkista ennen matkaa täältä. Voit valita sivuilta erikseen ‘Add a stop in Doha’ varaustasi tehdessä lentoyhtiön etusivulla.

Tässä siis parhaat vinkkini keskiyön välilaskulle Dohan lentokentälle:

1. Nauti muutaman tunnin tunnin ‘päiväunet’ lentokentän Oryx -hotellissa

Lentokentän sisäpuolella on Oryx-hotelli, josta voit varata etukäteen kokonaisen yön sijaan myös vaihtoehtoisesti muutaman tunnin majoituksen nauttiaksesi päiväunet lentojen välissä. Vietnamin matkallani varasin majoituksen kolmeksi tunniksi, jotta sain hetken nukuttua sillä olen yleensä todella huono nukkumaan lentokoneissa.

Tälläkin kertaa ajattelin käydä ostamassa itselleni kolmen tunnin päikkärit, mutta vapaana oli enää kallis sviitti joten päikkärit jäi välistä. Majoitus kannattaa siis ehdottomasti varata etukäteen!

2. Tee töitä, syö ja juo yhdessä lentokentän monista loungeita

Dohan lentokentältä löytyy useampi lounge, joista osaan pääsee ainoastaan businessluokan lipulla tai lentoyhtiön tasokortilla, mutta osaan voi myös ostaa sisäänpääsyn.

Oma paluumatkani Sydneystä olin businessluokassa, joten pääsin nauttimaan Al Mourjan Business Loungen tarjoiluista. Tämä lounge on ainoastaan Qatar Airwaysin ja oneworldin businessluokan matkustajille. Lounge on valtava ja pääkerroksesta löytyy paljon oleskelutilaa, erillinen työskentelytila sekä ravintola missä on naposteltavaa ilmaiseksi tarjolla. Vasta viime kerralla tajusin loungessa olevan myös yläkerran, jossa oli tarjolla buffet-aamiainen ja vielä mukavammat oleskelutilat korkeampine pöytineen.

Aiemmalla reissullani Vietnamista kotiin ostin maksua vastaan pääsyn Oryx loungeen, joka on avoin kaikille matkustajille maksimissaan kuuden tunnin ajan. Lounge ei itsessään ainakaan tuolloin tehnyt sen suurempaa vaikutusta, mutta siellä oli kätevä tehdä töitä ja saada vähän syötävää ennen jatkolentoa.

Qatar Airwaysin Al Safwa First Lounge on varmasti sitten vielä näitä huomattavasti hienompi, mutta sitä en ole päässyt itse kokemaan. Lue lisää loungeista englanniksi lentokentän omilta sivuilta.

dohan lentokenttä lounget
Al Mourjan business lounge doha

3. Vitality Wellbeing & Fitness Centre: käy salilla ja uimassa

Vitality Spa on omasta mielestäni parasta mitä Dohan lentokentällä on pidemmälle välilaskulle. Ei ole montaa yhtä virkistävää asiaa kaukolentojen välissä kuin pulahdus uima-altaaseen ja kunnon suihku. Aloitin yöni lentokentällä tunnin uimatreenillä ja olisin mennyt mieluusti myös kuntosalille, mutta siihen sopivat vaatteet olivat valitettavasti ruumassa matkalaukussa. Uinnin jälkeen nautin vielä porealtaasta ja virkistävästä suihkusta.

Sisäänpääsy Vitality Wellbeing & Fitness Centreen maksaa 175 QAR:ia, eli hieman yli 40 euroa. Sisäänpääsyyn kuuluu uima-altaan vapaa käyttö, kylpytakki ja tossut, kuntosali, suihku sekä porealtaan käyttö. Pukuhuoneessa on hiustenkuivaajat ja jotain hiustenhoitotuotteita käytettäväksi kaikille.

4. Nauti hieronnasta pitkän lennon jälkeen

Vitality Wellbeing & Fitness Centre tarjoaa myös rentouttavia hierontoja ja päätinkin tällä kertaa hemmotella itseäni testaamalla palvelua. Varasin itselleni tunnin klassisen hieronnan, mutta toki saatavilla olisi ollut mm. jetlag-hieronta.

Ihan halvaksi ei hieronta tullut, mutta se oli erittäin hyvä ja laadukkaan oloinen. Yhden tunnin hieronnan hinta oli 390 QAR:ia, eli noin 95 euroa. Hieronnan ostaessa saa kuitenkin käyttää uima-allasta ja kuntosalia samaan hintaan, joten lopulta hieronta siihen enää päälle ei ollut niin kallis.

Nopeamman ja edulliseman on-the-go-hieronnan voi myös nauttia be relax -myymälässä. Tarjolla on esimerkiksi vartin niska-hartiahierontaa tai jalkahierontaa.

doha vitality wellbeing & fitness centre
dohan lentokenttä spa

5. Nauti Hamad International Airportin laadukkaasta ravintolatarjonnasta

Kun viettää enimmäkseen aikaa lentokenttäloungeissa, välillä jää maailman lentokenttien herkulliset ravintolamaailmat kokematta. Dohan lentokentällä on useampia ravintoloita arabialaisesta ruoasta amerikkalaiseen pikaruokaan ja aasialaiseen. Oma suosikkikahvilani oli juuri suljettu ja sen tilalle on ilmeisesti avattu Harrods Tea Room.

Dohan lentokentällä kannattaa myös nauttia kupillinen arabialaista kahvia Qataf Cafessa!

Lue lisää Dohan lentokentän ravintolatarjonnasta täällä.

6. Shop ’til you drop

Mikäs sen parempaa kuin tax free -shoppailu lentokentällä? Dohan lentoaseman ostosmahdollisuudet etenkin luksusbrändien puolesta ovat hyvin kattavat kaipasit sitten uutta laukkua tai meikkejä . Itse en juuri käytä lentokentillä aikaa muodin shoppaamiseen, mutta kotiin toin tietenkin senkin edestä taateleita.

Tax freestä löytyi paljon hyviä paikallisia herkkuja, jotka ovat erinomaisia tuliaisia kotiin! Ostin myös kameraani uuden ison muistikortin ja harkitsin uusia kuulokkeita, mutta ne jäi tällä kertaa hyllylle.

dohan lentokenttä shoppailu
dohan lentokenttä tax free

7. Quiet rooms: lepää ennen jatkolentoa

Loungien ja hotellimajoitusten lisäksi Dohan lentokentällä on myös hiljaisia huoneita ja lepotuoleja, joka saattaa olla sopivin vaihtoehto budjettimatkalla. En ole itse testannut näitä huoneita, mutta pari seuraajani vinkkasi niistä Instagramissa!


Jos olet kuitenkin pidempään Dohassa tai välilaskulla päiväsaikaan, nappaa myös vinkkini näistä blogipostauksista:

Qatar Airways: välilasku Dohassa

Stopover Dohassa: 12 yleisintä kysymystä ja vastausta – tiedä ainakin nämä

Välilasku Dohassa: päivä Qatarin pohjoisrannikon aavikkomaisemissa

mitä tehdä dohassa keskellä yötä
dohan lentokenttä yöllä

Miten sinä saat ajan kulumaan pitkillä välilaskuilla?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Tuo Dohan lento asema näyttää hienolta,rakastan isoja lentoasemia,o ihanaa jos välilasku kestää 6-7 tuntia nii silloi ehtii hyvin tutkia terminaalin palveluita,käydä syömässä,ja tax free kaupoissa ja töllötelläikkunoista eri yhtiöiden koneita,

Meillä käydään lasten kanssa Burger Kingissä 😁

ADD A COMMENT