Veera Bianca Oy – työuraani liittyviä unelmia ensi vuodelle

13 joulukuun, 2020

Jotkut eivät halua puhua unelmistaan ennen kuin ne toteutuvat ja toiset uskovat niiden ääneen sanominen tekevän ne todeksi. Ajattelen nykyään tuolla jälkimmäisellä tavalla – unelmien ääneen sanomien tekee niistä konkreettisia ja ne muuttuu kaukaisista haaveista tavoitteiksi. Tämä vuosi on meille kaikille ollut vähintäänkin erikoinen, enkä ainakaan itse ole saanut aikaiseksi mitään ihmeellisempää vaikka aluksi ajattelin, että on vihdoin aikaa vaikka mihin.

Olen koko vuoden kokenut, että jossain tämän väsyneen pinnan alla kuplii inspiraatio. Olen odottanut jonkun lampun ehkä jopa syttyvän, vaikka todellisuudessa pitäisi vain take action. Loppuvuodesta suljin toiminimeni ja perustin osakeyhtiön; Veera Bianca Oy. Nyt oman osakeyhtiön toimitusjohtajana olen halunnut pysähtyä miettimään mitä minä haluan seuraavaksi tehdä.

Tänä vuonna olen saanut tehdä tavallista enemmän yhteistöitä Instagramissa ja vaikka tiedän, että liikaa on liikaa ja se käy seuraajille ärsyttäväksi, en ilman näitä mahtavia kumppanuuksia olisi ansainnut itselleni elantoa. Teen parhaani, jotta kaikki yhteistyösisältö olisi mielenkiintoista, mutta siinäkin on minulla vielä opittavaa!

Ensi vuodelle haluan kuitenkin jotain vielä enemmän omaa, asioita mistä olen haaveillut jo pitkään, mutta joiden eteen koen toivottavasti pian olevani valmis ja joiden luomiseen minulla on myös taloudellistesti mahdollisuus panostaa.

Mistä minä siis haaveilen? Well let me tell you! Katsotaan sitten ensi vuoden lopulla mitkä näistä kävi toteen!

1.) Matkamuistoihin liittyvän kirjan kirjoittaminen

Olen aina haaveillut kirjan kirjoittamisesta ja kirjoitinkin ensimmäisen 300 -sivun kirjan jo 13-vuotiaana, mutta sen kirjoitin kynällä vihkoon joka katosi rippileirillä. Tämän vuoden tammikuussa kävin tapaamassa kustantajaa ja keskustelimme kirjani idesta tarkemmin – siis eri kirjan kuin tuolloin 13-vuotiaana.

Vaikka olen aina kirjoittanut ja rakastanut kirjoittamista, olen myös jumittanut sen ajatuksen kanssa että en osaa kirjoittaa hyvin suomeksi. Suomi on kyllä äidinkieleni, mutta olen luovempi ja sujuvampi englanniksi.

Ei kirjan kirjoittaminen aina vaadi kuitenkaan täydellistä kieliopin hallintaa, joten eiköhän nuo ihmeelliset kokemukset maailmalla vielä päädy kirjan kansiin novellikokoelman muodossa. Tämä on yksi suurista haaveistani ja tälle kirjalle löytyy jo monta draftia tietokoneeni syövereistä.

2.) Matkabloggaamiseen liittyvän verkkokurssin luominen

Yksi parhaita työkokemuksiani oli meidän bloggaajille tarkoitettu workshop-matka Geneveen viime vuonna. Näitä workshoppeja oli tarkoitus järjestää lisää niin Sveitsissä kuin miksei kotona Suomessakin, mutta sitten tuli korona.

Olen kirjoittanut matkablogia vuodesta 2008 ja oppinut mitä ihmeellisimpiä saloja menestymiseen tällä alalla niin verkostoitumisesta hakukoneoptimointiin ja sitouttavaan someen. Haluaisin siis vihdoin luoda kurssin matkabloggaamisesta, joka toki sopii myös minkä genren bloggaajalle tahansa, joka kirjoittaa myös matkailusta.

Itselläni on myös matkailualan koulutus, joka on ollut valtavaksi avuksi uran rakentamiseksi tällä alalla.

Nettikurssin lisäksi kaipaan ihmiskontakteja. Toivon, että pääsemme järjestämään tällaisen workshopin ensi vuonna ainakin kerran Sveitsissä.

Jos olet kiinnostunut kurssista, jätä sähköpostiosoitteesi nyt jo tänne!

3.) Matkavalokuvaamiseen liittyvän e-kirjan julkaiseminen

Kysyin Instagramissani mistä aiheista haluaisitte oppia minulta lisää ja suosituin niistä oli ehdottomasti matkavalokuvaaminen. Olen huomannut tänä vuonna, että rakkauteni valokuvaamiseen liittyy lähes pelkästään matkailuun ja kaipaankin kovasti kamerani kanssa reissaamista. Tänä kesänä sain upean mahdollisuuden kuvata 8 -sivun artikkelin Helsingistä National Geographic Travelleriin, joten jotain olen tehnyt oikein vuosien aikana kamerani kanssa.

Kaikki valokuvaamiseen liittyvät blogipostaukseni voit lukea täältä.

Pidin Olympuksen kanssa yhteistyössä syksyllä verkkoluennon valokuvaamiseen liittyen, joka oli todella suosittu ja olen sitäkin kautta saanut pyyntöjä tehdä luentoja tästä aiheesta lisää.

Matkakuvaus tulee varmasti olemaan osa myös matkablogaamisen kurssia, mutta olisi kiva tarjota sitä kokonaisuutena myös pelkästään – oli se sitten e-kirja, verkkoluento tai ihan fyysinen luento – ihmisten seassa olen parhaimmillani. Ja tämän vuoden jälkeen ainakin itse olen vähän kyllästynyt puhumaan zoomien ja Teamsien kautta.

Jos olet kiinnostunut e-kirjasta, jätä sähköpostiosoitteesi nyt jo tänne!

4.) Enemmän luennoimista itselleen tärkeistä asioista

Rakastan pitää luentoja ja se onkin yksi suurista syistä miksi haluan tehdä maisteriopinnot matkailu- ja ilmailualan parissa, jotta voin joskus vuosien päästä toimia ehkä jopa ihan täysipäiväisenä opettaja näiden asioiden parissa. Olen saanut kunnian luennoida Haaga-Heliassa matkailuopiskelijoita matkailumarkkinoinnista ja omasta urastani bloggaajana, enkä tiedä parempaa – vaikka on ihanaa saada tehdä vapaasti töitä tietokoneella milloin ja missä vaan, tarvitsen ympärilleni myös ihmisiä ja opettamisesta nautin kaikista eniten!

5.) Enemmän hyväntekeväisyyttä eläinten parissa

Tämä viimeinen kohta ei suoraan liity töihin, vaikka oma työni tämän mahdollistaakin. Olen tehnyt vapaaehtoistöitä koiratarhalla Intiassa ja viettänyt muutaman päivän norsujen turvakodissa Thaimaassa ja kotihoitanut löytökoiraa Suomessa. Sydämessäni on erityinen paikka kulkukoirille ja turismin kautta kärsiville elefanteille.

Ja jos ihan rehellisiä ollaan, ystäväni antoi minulle lahjaksi tarot-kortti luennan, jonka tärkein tulos oli se miten minun pitäisi tehdä vielä enemmän vapaaehtoistyötä eläinten kanssa, etenkin elefanttien. En tiedä mitä ajattelen tarot-korteista, mutta tästä olin samaa mieltä.

Haluan yritykseni lahjoittavan mahdollisuuksien mukaan rahaa mm. kulkukoirien kanssa tehtävään työhön kuten olen tähänkin asti tehnyt, mutta puhua näistä aiheista vielä enemmän.

Tässäpä minun seuraavia haaveitani omalla uralla. Minkälaisia unelmia teillä on ensi vuodelle?

Ps. Moni näistä haaveista tuntuu siltä, että “I’m coming home to myself” ja nyt niitä kirjoittaessa ylös tuntuu erityisen hyvältä! <3

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Ihania isoja unelmia, toivottavasti kaikki ne toteutuu. Ja tottakai ne toteutuu, nyt olet manifestoinut ne!
Eli ei muuta kuin go for it 🙂

Toivotaan! Tuskin ihan jokainen tänä vuonna pääsee maaliin saakka, mutta toivottavasti jokainen ainakin etenee kohti toteutusta <3

I dream of making my travel blog a second job, then I dream of coming back to Finland as soon as possible because I really miss your country!

Anything is possible! <3 I hope that happens! xx

Unelmat pitää sanoa ääneen ja vähintään kirjoittaa ylös! Silloin niitä on jo askeleen lähempänä. Mä uskon sun kirjaprojektiin ihan 100 %, tosi hieno juttu! Onko mahdottomuus kirjoittaa toisella kielellä ja tilata (en tiedä miten nämä menee käytännössä…) käännös toiselle kielelle? Englannista Suomeksi tai toisin päin, tai toisen kirjan julkaisee e-kirjana (esim englanniksi) ja suomenkielisen kovakantisena? Näin lähti vain ajatukset lentoon 😀 Kun katson omassa elämässä taaksepäin, niin kaikki pienet unelmat on toteutunut, kun niitä kohti on määrätietoisesti kulkenut. En oo ilmoille heitellyt uusia unelmia, vaan nautin nyt tästä tilanteesta. Kaikkea hyvää ensi vuodelle, sä pärjäät kyllä! Ps. Eläin hyväntekeväisyys on kyllä aivan super ihana ajatus!

Juuri näin, jos nämäkin meinaa muun kaaoksen keskellä unohtua niin voi tulla täältä lukemaan mitä suunnitelmia sitä olikaan! 😀 Ja olen miettinyt tuota englanniksi kirjoittamista ja sitten kääntämistä, mutta onhan suomi kuitenkin äidinkielini niin voisi luulla, että sillä pitäisi onnistua! 😀 Let’s see!

Matkakirja e-kirja kuulostaa hyvältä idealta, voisin kuvitella lukevani sen 🙂
ja kirjoita vaan englanniksi, eiköhän aika moni lukisi sen. Omiin haaveisiini kuuluu se että koronatilanne normalisoituisi ja tulisi joku ratkaisu että voisi taas matkustaa

Kiva kuulla! 🙂 Toivotaan, että pääsen pian tätä edistämään 😀

Kirja on kyllä kunnianhimoinen projekti – mutta eihän se sitä tarkoita, ettetkö voisi siinä(kin) onnistua! Tapaathan onnistua monessa asiassa, johon vaan ryhdyt!

Itse olen haikaillut elämänkerran kirjoittamista jo useamman vuoden, mutta ei se ole oikein vielä tänä koronavuonnakaan edennyt. Tosin olen käynyt sieltä täältä historiaa läpi ja kirjoitellut blogiin muutamia juttuja siitä näkökulmasta, mutta kirja on sittenkin jotain muuta kuin kokoelma blogijuttuja.

Kiitos! 🙂 Katostaan milloin tuo toteutuu, toivon että ainakin edistän sitä tämän vuoden aikana ! 🙂

Teillä olisi varmaan aivan upeita tarinoita kerrottavana ympäri maailmaa, joten toivottavasti tämä jossain vaiheessa toteutuu!

Minä en usko unelmista kertomiseen ja tuntuu siltä, että unelmani Kižistä karkaa aina vain kauemmaksi, koska ei ole salettia, että Venäjä avaa rajansa ensi vuonna. Ehkä siis edessä toinen vuosi tylsyyttä. Sen sijaan osittain sinun inspiroimanasi ja pahalla sisulla jatkan painonpudotusprojektia ja kuntoprojektia. Nyt on lähtenyt 44 kg. Ei tule matkailusta eikä unelmistakaan mitään, jos on huonossa kunnossa. En ole kirjoittanut siitä mitään, koska minusta on tyhmää kirjoittaa laihduttamisesta. Se onkin aasinsilta tuohon sinun kirjoittamiseesi, sillä minulla on kyllä jonkinlainen kynäkammo, niin että kynnys aloittaa kirjoittaminen on suuri.

Juu kukin tavallaan, saahan ne pitää salassakin! 🙂 Ja onnea painonpudotuksesta, wow olet tehnyt kovan työn!! Itse olen jäänyt painonpudotuksessa vähän jumiin, mutta ehkä tämä tästä pikkuhiljaa 😀

Unelmointi on parasta! Etenkin jos tietää että unelmat on varmasti saavutettavissa mutta myös vaikkei toteutuminen niin 100% varmaa olisikaan.

Omat haaveet ensi vuodelle olisi päästä taas Yellowstoneen, mutta en vielä tiedä kuinka realistista on unelmoida matkasta jenkkeihin edes ensi vuoden lopulla, saatika kesällä jolloin sinne tahtoisin.
Aika näyttää.
Unelmoin myös kiertäväni Itä-Suomen luonnonpuistoja ja nähtävyyksiä ja telttailevani ja patikoivani enemmän kuin ennen, nyt kun huhti-lokakuun asustan siellä suunnalla.

Ehdottomasti! 🙂 Eikä näidenkaan kaikkien tarvitse tapahtua tänä vuonna, mutta toivon että joku niistä toteutuu ja kaikki ainakin jollain tavalla etenee! 🙂

Toivottavasti sinunkin unelmat käyvät toteen <3

Onnea uudesta osakeyhtiöstä! Hienoja tavoitteita ja unelmia, ei muuta kuin niitä ja uutta vuotta kohti 🙂 Mukavaa joulunaikaa sinulle ja Sydneylle <3

Kiitokset! 🙂 Ihanaa uutta vuotta teille!

Kivoja ja kiinnostavia tavoitteita. Mun suurin työhön liittyvä tavoite ensi vuodelle on valmistua tohtoriksi – toivon todella, että tämä toteutuu! Haluaisin itse asiassa myös tehdä eläimiin ja veganismiin liittyvää vapaaehtoistyötä tai muita projekteja. Nyt se on ainakin sanottu ääneen! 🙂

Oi onnea, tuo kuulostaa todella hienolta! 🙂

Hienoja unelmia kaikki! Haaveiden ja tavoitteiden piilottelu on tosiaan varmaan paljon yleisempää kuin niiden ääneen sanominen, onko se sitten pelkoa epäonnistumisesta, ujoutta tai vaatimattomuutta vai mitä. Unelmien “julkistaminen” voi olla yksi merkittävä askel niiden toteuttamisessa. Itse muistan, kuinka sanoin tiimikavereille töissä joskus nomadielämään heittäytymisen varhaisessa suunnitteluvaiheessa, että en tule enää vuoden päästä olemaan täällä, että irtisanoudun ja lähden maailmalle. En tiedä ottivatko todesta vai pitivätkö reissuliisan haihatteluna, mutta ehkä se itselle antoi jotain lisäbuustia 🙂

Ja hei ihan sivuhuomautuksena vielä, mulla jäi jotenkin harmittamaan tuo käsinkirjoitetun kirjan katoaminen, olisin itse varmaan viettänyt unettomia öitä miettien mihin se joutui ja voisiko sen löytää.

Totta, itsellä ainakin on hieman epäonnistumisen pelkoa kun sanon näitä ääneen, mutta pitäisi muistaa sallia itselleen myös epäonnistumista! 🙂

Ja itseään ja omia unelmia pitää kuunnelma vaikka joku niitä järjettöminä pitäisikin! <3

Kuulostaa ihanilta haaveilta! Itse toivon pääseväni ensi syksynä Japaniin vaihto-opiskelemaan ja haluaisin myös tuottaa sisältöä sieltä blogiin/youtubeen, vaikka ihan aloittelija olenkin 😅

Oi, toivottavasti vaihto-opiskelupaikka aukeaa! Japani on kyllä niin upea paikka ja itselle ollut iso etu työuralla vaihto-opiskelu Aasiassa! 🙂 Ja ei muuta kuin sisältöä tuottamaan, ehdottomasti!

Oi onko tuo Olympuksen kanssa tehty verkkoluento vielä katsottavissa jotain kautta?

Valitettavasti se ei tainnut tallentua 🙁 Toivottavasti saadaan pian uutta ilmoille!

Miksi me pelätään sanoa tavoitteita? Jotenkin osa varmasti ajattelee, että on häpeä, jos ne ei toteudu, että on luuseri. Eihän se niin ole. Mitä itse tavoittelen? Mietin tässä, että olisko järkevämpää tässä ajassa matkustustavoitteiden sijasta keskittyä töihin. Tulin juuri valituksi yhteen asiantuntijapooliin eli ehkä pitäisi tavoitella nyt konsulttipalveluiden myyntiä omalla alalla. Muut ihmiset, suku ja osa ystävistä katsoisi sitä paremmalla silmällä kuin jatkuvaa seikkailunälkäisyyttäni😄😜.

Luulen, että se on juuri tuota häpeää, että mitä sitten jos ei onnistukaan syystä tai toisesta! Itselle se on varmaan oikeasti se suurin pelko ja se on kyllä aika hölmöä kun sitä enemmän miettii! 😀

Haha, seikkailunnälkäisyys on ihan hyväksi, konsulttipalveluja jos ne itseään kiinnostaa <3

Isoja unelmia. Itsellänikin on joskus käynyt mielessä tuo kirjan kirjoittaminen ja kirjoittaminen on itselleni aika luontaista ja pääosa myös omaa työtäni. Selvästi olet asiassa kuitenkin paljon edellä, enkä itse tuota vielä ensi vuodelle edes tavoittele, mutta sanotaanko niin, että asia on kuitenkin kehittämisvaiheessa 🙂

Tuo kohta 5) onkin hieno. Näin luonnosta nauttivana matkailijana aihe sinällään on itsellenikin erittäin tärkeä. Pelkästään matkavalinnoilla voi tehdä paljon, mutta rahan lahjoittaminen voisi olla mahtava idea!

Toivotaan, että saadaan tämä kirja-haave molemmat vielä toteutumaan! 🙂 En minäkään välttämättä sitä vielä ensi vuonna valmiiksi saa, mutta toivottavasti ainakin hurjasti eteenpäin!

ADD A COMMENT