10 unohtumatonta hetkeä Kaliforniasta

*Matkan tarjosi: Finnair & Visit California

Oh California, California. How I'm starting to love you.Tiesittekö, että Finnair aloittaa suorat lennot Helsingistä Los Angelesiin 31.3.2019? Reittiä tullaan lentämään kolmesti viikossa vuoden ympäri uusimmalla A350-konemallilla. Me lähdimme pienellä matkailutoimittaja ja -bloggaaja porukalla juhlistamaan uutta reittiä roadtripin merkeissä muutama viikko sitten. Lensimme Finnairin suoralla lennolla San Franciscoon, josta ajoimme kohti Los Angelesia. Finnairin suorat lennot Helsingistä San Franciscoon jatkuvat taas 10.4.2019 ja reittiä lennetään keväästä jopa neljästi viikossa.Ennen kuin ehdin julkaisemaan pidemmän postauksen roadtripistämme, halusin jo fiilistellä mennyttä matkaa jakamalla nämä 10 unohtumatonta hetkeä matkaltamme Kaliforniassa:

1. Delfiiniparvi veneen vierellä auringon laskiessa

Delfiinien bongaaminen villissä luonnossa on ollut todella korkealla bucketlistallani, jostain syystä nämä otukset eivät ole juuri koskaan osuneet matkani varrelle – until they did:

2. Korpin pudottama kartta

Muun ryhmän lähtiessä kanoottiretkelle Channel Islandsin luonnonpuoistossa, päätin minä lähteä vaeltamaan saaren vuorille. Eksyin hieman matkan varrella Potato Harbour -nimiseen paikkaan. Hetken ihmeteltyäni sen hetkistä sijaintia, pudotti yläpuolellani lennellyt korppi eteeni SAAREN KARTAN, jonka näet kuvassa.

3. Pyöräretki Santa Monicasta Venice Beachille

Los Angelesissa majoituimme muutaman yön Santa Monicassa ja yhtenä täydellisen kesäisenä aurinkoisena päivänä lähdimme pyöräretkelle Venice Beachille. Lue lisää pyöräretkistä täältä.

4. Aamu-uinti Shangri-La -hotellissa Los Angelesissa

Majoituimme Santa Monicalla ihanan persoonallisessa Shangri-La -hotellissa, jossa oli yksi tyylikkäimpiä hotellin uima-altaita hetkeen. Vesi oli tosin niin kuumaa, että urheiluksi aamu-uintiani ei oikeastaan voinut kutsua, haha.

5. Auringonnousu Venturassa

Jetlag saa minut heräämään USA:ssa aina hävyttömän aikaisin. Venturassa uni ei maittanut enää neljän jälkeen, joten istahdin hotellin parvekkeelle läppärini kanssa töitä tekemään. Tämä näky aamun valjetessa ei haitannut ollenkaan.

6. Highway 1 ja hajonnut tietokone

Olin suunnitellut hyödyntäväni pitkät ajomatkat töiden tekoon läppärillä, mutta läppärini sanoi matkan aikana itsensä irti. Hetken harmiteltuani asiaa, tajusin että tämä oli vain hyvä juttu. Hajonnut kone pakotti nauttimaan hetkestä täysin, joten laitoin puhelimenikin lentokonetilaan ja elin täysillä joka ikisen hetken ihaillen uskomattomia maisemia countrymusiikin tahdissa matkamme varrella.

7. Golden Gate Bridge

Kävin San Franciscossa viime vuonna ensimmäisen kerran ja tykästyin kaupunkiin – tällä kertaa tuntui kuitenkin kuin olisin todella löytänyt sen sielun. Otimme tyttöjen kanssa taksin Golden Gate Bridgen yhdelle kuvauspaikalle ja tuntui vain yksinkertaisesti hyvältä to be standing back right here again.

8. San Franciscon Chinatown

Satuimme San Franciscoon juurikin Kiitospäivänä, joten suurin osa kaupungista nukkui. Chinatown elää kuitenkin täysin omaa elämäänsä, joten lähdimme sinne kierrokselle. Chinatownit saa oloni aina tuntemaan kotoisaksi Hongkongin jälkeen, joten dim sum -lounas ja hyvä seura takasi täydellisen päivän. Jos kierros Chinatownissa kiinnostaa, voin suositella tätä yritystä.

9. Täydellisen amerikkalaiset pannariaamiaiset

En välttämättä syönyt kovin terveellisesti matkamme aikana, mutta voin paremmin kuin pitkään aikaan. Joskus amerikkalainen pannariaamiainen is just the kind of soul food you need.

10. Se tunne, että olin taas oma itseni

Sydänsurun täyttämien viikkojen ja kuukausien jälkeen oli kaikkein parasta huomata olevansa taas oma itsensä. Huomata, että jaksan taas innostua uusista asioista ja ihmisistä. Huomata, että minulla on energiaa itseni lisäksi myös muillekin. Ja juuri tämä teki Kalifornian matkasta ja porukastamme tavallista erityisemmän.Lue lisää viime vuoden matkastamme San Franciscoon täältä.

Edellinen
Edellinen

Matkani valokuvaajaksi + video

Seuraava
Seuraava

Yasuragi – aito japanilainen kylpyläkokemus Tukholmassa