8x totuus vuoden suosituimpien Instagram-kuvien takana

Miten ihmeessä vuosi 2018 voi olla jo joulun kohdalla? Viimeiset pari vuotta on mennyt niin vauhdikkaasti kaikkine käänteineen, että en meinaa pysyä itse mukana. Muutamissa blogeissa ja Instgram-tileillä onkin nostettu vuoden suosituimpia kuvia ja ajattelin itsekin katsoa mitkä kuvat ovat olleet tänä vuonna suosituimpia ja jakaa ne todelliset tarinat niiden kuvien takana teidän kanssa.Jaoin muutama päivä sitten Instagramiin ajatuksiani tuon sovelluksen matkailuvaikuttamisen ongelmista ja totesin että I have to come clean ennen kuin alan enempää paasaamaan aiheesta. Olen loputtoman kyllästynyt kaikkeen lintujen lisäämiseen taivaalle, vaaleanpunaisiin feikkitaivaisiin ja yleensäkin äärimmäisyyksiin vietyihin kuviin jos tarkoituksena on inspiroida matkustamaan. Sain itse muutama päivä sitten kommentin omasta tilistäni, että 'sun Instagramilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa' ja vaikka suurimmaksi osaksi Instagram-tilini nimenomaan kuvastaa sitä ihan oikeaa elämääni, se sai miettimään.Haluan, että Instagramissa voidaan jakaa niitä elämän tärkeitä hetkiä, vaikka ne olisi välillä vähän rosoisia ja Instagramissa olenkin etenkin tänä vuonna jakanut paljon myös elämän varjopuolista. Olen kuitenkin vain ihminen ja myönnän joskus sortuneeni liialliseen todellisuuden muokkaamiseen valokuvassa.Tässä juuri yksi päivä muokkasin kuvaa Sveitsin vuorilta ja huomasin testaavani auringonlaskun dramaattistamista pilviä lisäämällä, koska vihdoin osasin niin tehdä – havahduin omaan typeryyteeni. Tietysti valokuva voi olla monenlaista taidetta, mutta itse ainakin matkailuvaikuttajan roolissa minulla on vastuu kertoa totuus kuvissa.Pidemmittä puheitta, mennään niihin tämän vuoden suosituimpiin kuviin. Jokaisessa kerron myös rehellisesti miten ne on toteutettu, vaikka muutamassa se vähän hävettää tämän palopuheen jälkeen. Ymmärrätte etenkin jos luette tämän Instagram-postaukseni tekstin alkuviikosta.

1. Aamu hotellihuoneessa Pilatus-vuorelle

1320 tykkäystä, 108 kommenttiaPressimatkalla Sveitsissä majoituimme Hotel Pilatus Kulmissa, josta itseasiassa kirjoitinkin postauksen juuri tällä viikolla. Vuoden suosituin kuva on napattu hotellihuoneestani aikaisin aamulla. Pressimatkalla oli suhteellisen tiukka aikataulu kuten yleensä työnkuvaan kuuluu ja halusin ehtiä katsomaan ja kuvaamaan auuringonnousua hotellin taakse vuorille, jonka jälkeen juoksin vielä huoneeseen nappaamaan tämän. Myönnän, siirsin huoneen sänkyä lähemmäs ikkunaa napatakseni tämän kuvan. Mitään sen dramaattisempaa todellisuuden muuttamista tässä ei kuitenkaan tapahdu.

2. Aikainen aamu Roomassa

1072 tykkäystä, 25 kommenttiaVietin miniloman ystävieni kanssa Roomassa, jossa en millään tavalla keskittynyt sisällöntuotantoon. Rakastan etenkin suosituissa turistikohteissa herätä ennen muita, jotta saisin hetkeksi kaupungin ihan vain itselleni. Roomassa nousin yhtenä aamuna viiden aikaan metroillakseni Fontana di Treville. En lähtenyt tänne missään nimessä Instagram-kuva mielessä, mutta nappasin tämän ajastimella ja pidin kameraa näppärästi suihkulähteen portailla. Kun turisit heräilivät, siirryin lähteeltä viereiseen kahvilaan nauttimaan cappuccinon ja croissantin. Aamulla paikalla oli minun lisäksi kaksi riitelevää pariskuntaa, kun sitä täydellistä Insta-kuvaa ei vaan syntynyt. Voi kunpa he olisivat osanneet nauttia tästä hetkestä.

3. Aamupala lentokoneen business-luokassa

1032 tykkäystä, 51 kommenttiaTämä kuva on otettu keväisellä lennolla Hongkongiin Finnairin A350-businessluokassa ennen laskeutumista tuohon Aasian kotikaupunkiini. Tämä oli rehellisesti sanottuna täydellinen aamu yläilmoissa. Kuva on itseasiassa aavistuksen vaikea toteutttaa kun sisällä on hämärämpi ja päivänvalo ulkona on niin kova, joten otin yhden kuvan jossa valotin sisälle ja toisen jossa valotin ulos ja laitoin ne Photoshopissa yhteen, jotta maisema ulkona näkyy yhtä hyvin kuin aamiainen koneen sisäpuolella.

4. Päiväkävely Sveitsin Genevessä

990 tykkäystä, 62 kommenttiaSitten se kaikista noloin. Oltiin Oton kanssa pressimatkalla Genevessä kesällä ja hämmästyin kaupungissa erityisesti tästä joutsenien määrästä. Istahdin alas ja heitin Otolle kameran, tosin samalla vähän jännitti syökö linnut mun jalat kun heitän ne järven puolelle. Löysin koneelta alkuperäisen kuvan ja häpäistäkseni itseni julkaisen alkuperäisen ja Instagramiin julkaisemani kuvan nyt vierekkäin. Olimme juuri valokuvakoulussa oppineet Photoshoppia ja innostuin vähän enemmän kuin minkä takana itse olen oikeasti valmis seisomaan. Huomaatte että taivas on hieman erivärinen ja toisessa kuvassa on kolme joutsenta enemmän...

5. Aamukahvi Sveitsin vuorilla

Tämä kuva on samasta aamusta kuin postauksen ensimmäinen kuva, eli pressimatkalta Oton kanssa Sveitsissä. Kuvassa ei ole oikeastaan mitään ihmeellisempää, kuin teekuppini hotellin takapihan vuoristomaisemassa. Nautittiin auringonnoususta upeissa maisemissa, mutta kyllä tästä hetkestä isoin osa ajasta meni kuvaamiseen.

6. Ilmapallojen kanssa vappufiiliksissä Helsingissä

975 tykkäystä, 94 kommenttiaTämä kuva on nopeasti napattu puhelimellani ja en ostanut ilmapalloja sitä varten. Olin kuvaamassa asiakkaalleni tuotekuvia joihin tarvitsin nuo ilmapallot, mutta koska seuraavana päivänä olin täyttämässä 30, ajattelin että mukana ollut mallini saa napata nopeasti minustakin kuvan pallojen kanssa. Omasta mielestäni kuva on melko tylsä, mutta ilmeisesti pinkit pallot toimii Instagramissa (älä ota tätä vinkkinä, heliumilmapallo jos joku on turhaa roskaa luonnossa).Tätä analyysia tehdessä huomasin muutenkin, että monesti ne kuvat mistä itse eniten tykkään ei 'toimi' Instagramissa. Vaaleanpunainen kuva ei ole yhtään niin kiinnostava kuin se pieni todellinen rosoisuus.

7. Auringonnousu Prahassa

961 tykkäystä, 96 kommenttiaPressimatkoilla kuvien ottaminen on tärkeä osa työtehtävääni, mutta en halua ottaa siitä stressiä koko päiväksi. Tänä vuonna olen ottanut tavaksi mahdollisuuksien mukaan ottaa aamuisin kuvauskierroksen kohteessa ennen päivän askareita ja näin tein myös Prahassa. Olin nähnyt Instagramissa upeita kuvia tästä samasta maisemasta satojen joutsenten kanssa, joten lähdin niiden perässä kahdella sporalla hotellista ennen kuutta tripod kourassa seikkailemaan. Joutsenet eivät henganneet täällä aamuisin, joten kuvasta ei tullut sellainen kuin olisin halunnut. Auringonnousu oli oikeasti uskomattoman pinkki ja dramaattinen, mutta myönnän tuunanneeni siitä vielä vaaleanpunaisemmaksi tästä kuvasta ja to be honest, en itse edes pidä lopputuloksesta, but the internet sure did. Aamukävely oli silti kiva, aion jatkaa niitä ensi vuodenkin reissuilla.

8. Geissiiriseikkailulla Islannissa

919 tykkäystä, 114 kommenttiaTämä kuva taitaa oikeasti olla vuodelta 2017, mutta se oli jäänyt jakamatta. Olin Icelendairin pressimatkalla Islannissa muutamaankin otteeseen viime vuonna ja tämän kuvan minusta nappasi bloggaajaystäväni Johanna, joka lähti reissulle mukaan valokuvaajakseni. Sinällään kuvassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta kyllä tuo savusumuhässäkkä oli polttavan kuuma ja haisi aika hirveälle kun siinä hetken kuvaa varten seisoi, haha – but hey, gotta do it for the gram.Jos et vielä seuraa minun seikkailijani Instagramissa, voit tehdä sen täältä.

Edellinen
Edellinen

Dublin – vinkit viikonloppulomaan

Seuraava
Seuraava

Are there still dragons? A guide to Pilatus, Switzerland