Ennen suurta seikkailua: Clarion Hotel Arlanda Airport

*Yhteistyössä Clarion Hotel Arlanda Airport

P5141336.jpg

Löysin viime vuonna sattumalta Secret Flying Facebook -sivustolta (kannattaa muuten laittaa seurantaan) meno-paluulipun British Airwaysillä Tukhomasta Sydneyyn 450 eurolla – tuolla hintaa ei auttanut kuin hetken mielijohteesta näpyttää luottokortin tiedot näytölle ja ostaa lennot takaisin Sydneyyn tietämättä missä maassa edes asuisin seuraavan huhtikuun tullessa.

Onnekseni huhtikuun koittaessa asuin edelleen täällä Helsingissä ja voin edelleen ottaa työni pariksi viikoksi mukaan maailmalle. Näinpä PING Helsinki Business Festivalin jälkeisenä aamuna tallustin keskellä yötä kotiin pakkaamaan ja suuntasin lentokentälle kohti Norwegianin siivin kohti Tukholmaa, josta sitä seuraavana aamuna lähtisi pitkä lentoni Lontoon ja Singaporen kautta kohti Sydneytä. Lentojen ollessa eri lipulla, halusin jättää reippaasti aikaa lentojen välille ja päädyin samalla viettämään yön lentokenttähotelli Clarion Hotel Arlandalla, Arlandan lentoasemalla.

P5141328.jpgP4290575-2.jpg

Saavuin Clarion Hotel Arlanda Airportin respaan jo ennen aamu yhdeksää, mutta onnekseni sain Superior-huoneeni heti saapuessani, sillä olin valvonut koko edeltävän yön PINGin jatkoilla ja pakatessa matkalaukkua Australian matkalle (last minute is the only way I know). Aamiainen kuului tietenkin vasta seuraavalle päivälle, mutta olin niin aikaisin perillä että päätin ostaa hotelliaamiaisen myös saapumisaamulleni. Näin väsyneenä hotelliaamiaiselta kieriminen päikkäreille oli täydellinen tapa valmistautua edessä olevaan parin päivän lentomatkaan.

 Täydellisen buffetaamiaisen jälkeen otin muutaman tunnin päikkärit pehmeissä hotellilakanoissa, jonka jälkeen tein muutaman tunnin töitä huoneessani. Päivän tarkoituksena oli lähteä Tukholman keskustaan vielä tapaamaan paikallisia ystäviäni, mutta hotelli oli jotenkin ihan liian mukava, joten päädyin vaan menemään salille ja illalliselle ennen nukkumaanmenoa. Clarion Hotel Arlanda Airportilla oli yksi mukavimpia hotellisaleja missä olen hetkeen treenannut (ei sillä että kovin aktiivisesti jaksaisin treenialla hotellien saleilla, but I'm trying hard). Lisäksi ulkona on uima-allas, mutta tuulisena päivänä en jaksanut vaivautua ulos. Talviaikana ulkouima-altaassa on katos, joten se on toiminnassa silti läpi vuoden!

P4290576-2.jpgP4290586-2.jpgP4290625-2.jpg

Nautin illallisen Clarion Hotel Arlanda Airportin Kitchen & Table -ravintolassa hotellin yläkerrassa, josta on hienot näkymät lentoasemalle. Täällä kelpasi nauttia lasi täydellistä Pinot Noiria ja samalla katsella lähteviä lentokoneita auringon laskiessa. Best thing I know. Kitchen & Table yllätti jo aiemmin Helsingissä erinomaisella ruoallaan ja sama jatkui Arlandalla. Kitchen & Table on Marcus Samuelssonin yhdistelmä skandinaavisia ja manhattanilaisia makuaelämyksiä. Nautin alkupalaksi tomaattisalaatin ja pääruoaksi pihvin kasviksillä. Ravintolassa on jäänyt erityisesti mieleen täydelliset kastikkeet ja tuoreet paikalliset raaka-aineet. Lämmin suositus, vaikka ei hotellissa majoittuisikaan!

Jos sattuu olemaan lentokentällä auringonlaskun aikaan, kannattaa täällä käväistä ainakin drinkillä!

P4290655-2.jpgP4290627-2.jpgP4290644-2.jpgP4290660-2.jpg

Clarion Hotel Arlanda Airport on täydellinen yhdistelmä mukavuutta, modernia designia ja kansainvälistä tunnelmaa. Hotelli on sijainniltaan vaihtomatkustajalle täydellinen, Sky Cityssä terminaalien 4 ja 5 välissä, kivenheiton päässä Arlanda Expressiä. Lähijunat lähtevät myös Sky Citystä, joten keskustaan liikkuminen on helppoa. Paluumatkalla Sydneystä majoituin Clarion Hotel Arlanda Airportissa uudelleen ennen paluulentoa Helsinkiin ja kävin illallisella ja drinkeillä paikallisten bloggaajaystävieni kanssa keskustassa paikallisjunalla.

En ole itseasiassa aiemmin majoittunut hotellissa lentokentän sisäpuolella, vaan lentokenttähotellit tuntuu usein olevan lentokenttien lähiympäristössä. Sijainti kirjaimellisesti lentokentällä oli täydellinen näin väsyneelle matkailijalle molempiin suuntiin. Jos ei jaksa lähteä lentokenttää kauemmas, löytyy ihan vierestä hyvä valikoima ravintoloita, Starbucks, irkkubaari ja 7eleven.

P4300670-2.jpg

uima-allasKuva: Nordic Choice Hotels

24 tunnin rentoutuminen ennen kahden päivän lentomatkaa economy-luokassa teki hyvää. Viikkot ennen reissua olivat olleet turhankin työntäyteisiä ja stressaavia, joten tämän pienen breikin voimalla edessä ollut elämäni pisin lentomatka sujui yllättävän kevyesti. Pitääkin lähiaikoina kirjoitella muutama nukkumisvinkki teille kaukolentoja varten!

*Majoituksen tarjosi Clarion Hotel Arlanda Airport, mutta mielipiteet ja kokemukset ovat aina omiani! 

Edellinen
Edellinen

Alkuvuoden parhaat matkamuistot

Seuraava
Seuraava

Kesävinkit Turkuun