Kesävinkit Turkuun

*Yhteistyössä: Sokos Hotels

Turkulainen täällä moi! Moni teistä ehkä tietääkin, mutta olen alunperin Turusta kotoisin. Jätin rakkaan Turun taakseni lähtiessäni opiskelemaan matkailualaa Porvooseen 7 vuotta sitten. Perheeni ja moni ystäväni asuu kuitenkin edelleen tuolla Suomen Venetsiassa ja Amsterdamissa, joten yritän löytää kiireisestä kalenteristani viikonloppuja Turku-seikkailuille.

Turku on mielestäni poikkeuksellisen kaunis kaupunki ja ihan täydellinen matkakohde kesälle. Ei tällaiselle turkulaiselle ole Aurajoenrannan voittanutta – eikä tule. Ihan sama kuinka monta vuotta asuu muualla tai matkustaa ympäri maailmaa, there’s no place like home.

Nykyään kun katson entistä kotikaupunkiani kuitenkin hieman turistin silmin, tunnen välillä jopa pienen kaipuun miettiessäni millaista olisikin asua edelleen Turussa. Ehkä joskus hankin ihan vain kesäkodin Turusta? Who knows what tomorrow brings.

Oli kuitenkin tarkoitus mennä asiaan, mutta ailahdin haaveilemaan. Vietin viikonlopun rakkaan ystäväni kanssa Turun Sokos Hotel Hamburger Börsissä muutama viikko sitten missionani kerätä teille vinkkejä Turun kesään! So here we go!

P5212025.jpg

1. Nauti jäätelöä vanhasta ratikasta Turun torilla

Et ehkä tiennyt, mutta Turussakin kulki ennen raitiovaunu. Kauan sitten. Meille turkulaisille raitiovaunu on muuten ratikka eikä mikään ihmeen spora. Helsinkikin on Hesa, mutta ei siitä sen enempää. Yksi vanhoista ratikoistamme on kuitenkin parkkeerattu Turun torille ja se myy nykyään jäätelöä kesäisin. Vanha ratikka tuo tuhat lapsuudenmuistoa mieleeni, sillä lapsena en tiennyt mitään parempaa kuin polkkatuutti auringon paisteessa äidin kanssa vanhan ratikan edustalla.P5211945.jpg

2. Kävele pitkin Aurajoenrantaa kesäauringon porottaessa

Turkua voisi yhtä hyvin kutsua myös Suomen Kaliforniaksi, koska siellä paistaa aurinko paljon useammin kuin missään muualla (at least I think so). Jos voisin antaa vain yhden suosituksen Turkuun, olisi se Aurajoenranta. Jokiranta ei ole ehkä mikään hidden gem itsessään, mutta sen varrelta löytyy useita herkullisia ravintoloita ja kahviloita sekä täydellisiä picnicpaikkoja.

Jatkuvan mättämisen ja kahvin litkittämisen lisäksi Aurajokirantaa pitkin kävellessä törmäät varmasti myös Turun olennaisimpiin nähtävyyksiin. Voit aloittaa kävelyretkesi Tuomiokirkolta, kävellä sillan yli kirjaston ohi ja jatkaa matkaa jokilaivojen läpi kohti Turun Linnaa ja Suomen joutsenta päätymällä lopulta satamaan. Matkan varrella kannattaa nauttia kahvit ainakin Café Artissa ja Tiirikkalassa. Jos hotelliaamiainen ei riittänyt, pysähdy viikonloppuna brunssilla M Kitchen & Caféssa.

3. Lasi (tai kaksi) viiniä jokilaivassa

Jos käännyt Aurakadulta joelle päin, huomaat pitkän rivin jokilaivoja joen toisella puolen. Ensimmäisenä vastaan tulee Donna, jonka yläkerrasta löytyy mukavat loungemaiset sohvat – kesän paras paikka illanviettoon viinilasin äärellä! Seuraava laiva on Svarte Rudolf, jossa vietin ensimmäisen matkailuopiskeluvuoteni kesätöissä tarjoilijana. Svarte Rudolf tarjoilee virkistäviä kesäjuomia kannelle, mutta laivasta löytyy myös ala carte -ravintola joka tarjoilee tuoreita suomalaisia sesonkimakuja. Jos satut pitämään silakoista, et halua missata niitä täällä. Parin laivan jälkeen vastaan tulee Aussie Bar - jokilaiva, josta satuin muuten olemaan ensimmäinen koskaa pyörätuolilla ja ambulanssilla poistuva asiakas (tämä on toinen tarina).

P5212040.jpg

4. Vuokraa oma Låna -piknikvene muutamaksi tunniksi

Tiestihän, että Turkua ympäröi maailman kaunein saaristo? Låna on uusi venevuokraus yritys Aurajoenrannalla kirjaston vieressä. Voit vuokrata muutamaksi tunniksi käyttöösi pienen muutaman hengen paatin suhteellisen hyvään hintaan ja ihastella Aurajokimaisemia uudesta näkökulmasta ja jatkaa matkaa vaikka lähellä sijaitsevaan Ruissalon rantaan. Itse en ole vielä päässyt testaamaan Låna-venettä, mutta olen kuullut pelkkää hyvää!

5. Hamburger Börs – majoitus keskustan sydämessä

Yövyimme Turun ehkä legendaarisimmassa hotellissa Original Sokos Hotel Hamburger Börsissä, joka tuli nuorempana tutuksi erinomaisesta yöelämästään, mutta nykyään ennemmin hyvänä hotellina herkullisine ravintolavaihtoehtoineen. Parasta hotellissa on sen täydellinen sijanti kaiken keskellä ja herkullinen illlallisravintola Frans & Emilie. Nautimme ystäväni kanssa illallisen Frans & Emiliessa ja makuelämykset vakuuttivat meidät molemmat.

P5191787.jpg

6. Sateisen päivän pelastus: Kauppahalli

Turun Kauppahalli sijaitsee ihan kaupungin keskustassa ja ovesta sisään astuminen tuntuu kuin palaisi ajassa takaisin. Kauppahallista on pakko ostaa aina lapsuuden suosikkiherkut nekkutikku ja piispamunkki (kyllä, Turussa Berliinin munkki on piispamunkki). Kauppahallista sattuu myös löytymään kaupungin paras sushiravintola ja erinomainen vegelounaspaikka Roots Kitchen.

P5211911.jpg

7. Kävelykierros herkuttelun tai taiteen merkeissä

Food Walk on täydellinen tapa tutustua Turun erinomaiseen ravintolatarjontaan. Food Walkin voi ostaa Visit Turulta ja saat käteesi vihkosen jossa on listattu ravintoloiden nimiä. Ideana on, että nautit alku-, pää- ja jälkiruoat eri paikoissa kaupunkia. Vahva suositus mättökävelylle – my kind of exersice.

Tämän kesän uutustuotteena on myös museokävely, mutta tätä en ole testannut itse. Vaikka en juuri museoissa käy, on Turun Aboa Vetus & Ars Nova niitä harvoja paikkoja joissa on tullut käytyä useammin.

P5211987.jpg


sh_brändibloggaaja_2017-300x257

Veera Bianca -blogi on yksi Sokos  Hotels -ketjun tämän vuoden brändilähettiläistä. Majoitun vuoden aikana muutamassa Sokos -hotellissa ja raportoin kokemuksistani blogissa ja somekanavissa. Mukana on myös blogit Reason for Season, Laura Rossila, Wallenius , Travellover, Archie gone Lebanon, Vastaisku ankeudelle ja Esko Kyrö. Instagramista löydät kampanjan kuvat hashtagilla #brändibloggaaja ja #sokoshotels

Edellinen
Edellinen

Ennen suurta seikkailua: Clarion Hotel Arlanda Airport

Seuraava
Seuraava

Ensifiilikset San Franciscosta