Ensifiilikset San Franciscosta

Finnair avasi viime viikolla suoran yhteyden Helsingin ja San Franciscon välillä. Lentoaika menosuuntaan oli vain 11 tuntia ja paluumatkalla 10 tuntia – Kalifornia on yhtäkkiä huomattavasti lähempänä kuin ennen! Olin Finnairin ja Visit Californian mukana ensimmäisellä lennolla torstaina ja vietin pitkän viikonlopun San Franciscossa, Kalifornian auringon alla.

Matka oli vasta toinen kertani Yhdysvalloissa ja ensimmäinen Kaliforniassa. Lähiaikoina on luvassa muutama juttu San Franciscosta, mutta ajattelin tässä jet lag -päässäni jakaa muutaman ensifiiliksen tuosta rakkauden ja vapauden kaupungista!

P6012788.jpg

1. San Franciscon rento ja hyväksyvä ilmapiiri saa hymyn huulille. Jokainen vastaantulija on pukeutunut mitä hämmentävämpiin asukokonaisuuksiin, mutta San Franciscossa kaikki on sallittua. Kaupunki on vapaamielinen ja ensivaikutelma on se että ihmiset elävät täällä harvinaisen sulassa sovussa. Koditon mies keskustelee bisnesmiehen kanssa istuen katukivetyksen kulmalla. Ohi rullaluistelee pinkkeihin latexshortseihin pukeutunut paidaton mies. Vieressä seisoo mies kruunu päässä, koska why the hell not. Vanhempi verkkopaitoihin sonnustautunut miespariskunta pitää toisistaan tiukasti kiinni tatuoiduilla käsillään. Täällä jokainen uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä.

2. Osa teistä on niin jyrkkiä, että taksissa istuminen tuntuu vuoristoradalta. San Francisco on varmasti monille tuttu juuri jyrkistä mäistään ja avonaisista raitiovaunuistaan, mutta mäkien jyrkkyys yllätti silti. 300 metrinkin matka saattoi tuntua kävellen todella pitkältä jos se sattui olla ylämäkeen. Mäet ovat välillä niin jyrkkiä että sitä ihan pelkää kaatuvansa takaperin. Taksissa toivoo vaan että jarrut ei petä.

P6043133.jpgP6043148.jpg

3. San Francisco on täynnä toinen toistaan ihanampia kahviloita ja laadukasta kahvia. Sanonnassa 'Money lives in New York. Power sits in Washington. Freedom sips cappuccino in a sidewalk café in San Francisco' piilee koko kaupungin henki. Kaupungin ilmapiiriä myötäillen lähes joka kadunkulmasta löytyy toinen toistaan ihanampi kahvila. Omia suosikkeja on ainakin Mazarine Coffee, The Mill ja Bluebottle.

4. San Franciscon kaduilla soi musiikki. Kaupunki on täynnä taiteilijoita ja esiintyjiä. Lyhyenkin kävelymatkan aikana törmää helposti yhteen tai kahteen katusoittajaan. Muutama laulaja teki niin syvän vaikutuksen että oli pakko jäädä hetkeksi kuuntelemaan ja hämmästelemään. Lisäksi kaduilla tuli spotattua useampia rumpaleita ja jopa mies joka soitti rumpujen sijaan ämpäreitä.

P6032990.jpg

P6032985.jpg

5. Golden Gate Bridge on pysäyttävä näky auringon noustessa. Tämä punertava silta on varmasti kaupungin ikonisin monumentti ja nähtävyys. Ehdimme matkan aikana polkea sillan yli ja otin vielä matkan viimeisenä päivänä taksin läheiselle vuoren rinteelle, jotta sain ihailla mahtipontista siltaa myös auringon noustessa.

6. Yhteen päivään mahtuu kaikki vuodenajat. Saapuessamme San Franciscoon pilvisenä iltana, oli sää kylmempi kuin Suomessa. Kaduilla ihmisillä oli joko t-paita tai toppatakki. Seuraavana päivänä keskipäivän aurinko oli niin kuuma että nenä paloi ja teki mieli hypätä mereen. Aamupäivällä kaupunki saattaa olla todella kylmä, mutta päivät ovat kuumia. San Francisco on lähtökohtaisesti myös erittäin tuulinen kaupunki!

P6022908.jpg

7. Valtameri ja vuoret tekevät luonnosta vaikuttavan. San Francisco on ennenkaikkea kaupunkikohde, mutta mikäpä Kalifornian kaupunki ei tarjoaisi henkeäsalpaavaa rantaviivaa. Friscossa rannat ovat kylmiä ja tuulisia, joten ne ei välttämättä niin usein sovi auringonottoon vaikka kauniita ovatkin.

8. Maailman parhaat brunssit löytyvät todennäköisesti San Franciscosta – erittäin vahvistamattoman tiedon mukaan brunssi on keksitty San Franciscossa ja siltä kaupungissa vaikuttaakin. Kaupunki tarjoaa brunssivaihtoehtoja jokaiseen makuun ja sunnuntait onkin melkein välttämätöntä aloittaa brunssila hyvässä seurassa. Hotellissamme oli joka sunnuntai Drag Show -brunssi!


*Matka on toteutettu yhteistyössä Finnairin ja Visit Californian kanssa, mutta mielipiteet ovat aina omiani. 

Edellinen
Edellinen

Kesävinkit Turkuun

Seuraava
Seuraava

Jet lag & täydellinen hotelliaamiainen