Geneva SMILE – influencer workshop

*Workshop järjestetty yhteistyössä Geneva Tourism kanssa

geneva smile workshop

P9210203.jpg

Paras puoli työssäni on kaikki ne hetket kun saan kouluttaa ja inspiroida muita, oli kyse sitten bloggaamisesta, matkustamisesta tai mistä tahansa unelmien tavoittelusta. Kun Sveitsin suunnalta tuli puhelu ja ehdotus lähteä vetämään vaikuttajille suunnattua workshopia Geneveen, innostuin välittömästi – juuri tällaisia projekteja kaipaan elämääni lisää.

Käväisin Genevessä viimeksi vuosi sitten ja kaupunki yllätti niin monella tapaa – voit lukea matkaoppaani Geneveen täältä.  Finnair lentää Helsingistä Geneveen päivittäin kolmessa tunnissa.

Muutamien Skype -palaverien jälkeen päätimme järjestää haun mikrovaikuttajille suunnattuun Geneva SMILE -workshopiin (SMILE = Switzerland Master Influencer Learning Experience), jonka houstasin yhdessä bloggajakollegani Sara Ticklen kanssa. Hakemuksia tulikin lopulta muutama sata, joten ei ollut ihan helppoa valita joukosta neljää sopivaa vaikuttajaa. Meillä oli kuitenkin lopulta aivan mahtava porukka matkassa! Linkkaan tähän alle kaikkien osallistujiemme Instagram -tilit:

Me saavuimme ensimmäisenä päivänä Geneveen Saran kanssa jo aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella kaiken workshopia varten ja lounastaa Geneven turismin tyyppien kanssa käydäksemme tulevat päivät läpi.

Kolmen päivän aikana tutustuimme Geneveen matkakohteena puolet ajasta ja puolet ajasta istuimme workshoppaamassa kaikenlaista bloggaamiseen liittyvää. Minä ja Sara koulutimme vaikuttajia mm. valokuvaamisesta, itsensä brändäämisestä, blogin kaupallistamisesta sekä onnistuneista matkayhteistöistä.

Olen matkustanut blogin kautta niin paljon viimeisten vuosien aikana, että oli mahtavaa tehdä välillä jotain vähän erilaista ja päästä opettamaan myös muita – ja myös oppimaan muilta. Pääni on ollut pyörällään inspiraatiosta ever since – ja no, ehkä vähän myös muustakin, but that's another story.

Workshopeja valokuvaamisesta ja brändäämisestä

Kolmen päivän ohjelmaan mahtui yhteensä kolme koulutuskokonaisuutta sekä valokuvausharjoitus ja hieman omia tehtäviä. Ensimmäinen aamu alkoi Geneven turismin toimistotiloissa minun ja Saran uratarinoilla, joissa fiilisteltiin erityisesti kaikkea sitä mistä ollaan joskus lähdetty ja mitä kaikkea on vuosien aikana virheiden kautta tullut opittua niin valokuvaamisesta kuin omasta brändistä sekä bisneksen pyörittämisestä. Omalla blogillanikin on ollut kolme eri nimeä ja neljä eri nettisivua, jaiks!

Kävimme aamupäivästä myös läpi osallistujien brändejä ja tarinoita niiden takana. Herkullisen viinilounaan jälkeen loppupäivä menikin valokuvaukseen perehtymisen parissa ja oli itsekin mahtavaa päästä kuulemaan Saran ajatuksia hänen upeiden kuvien takana.

Loppupäivän kuvaworkshop päättyikin sopivasti valokuvaharjoitukseen viinitilalla.

Toisen päivän workshop aloitettiinkin vasta iltapäivästä ja teemana oli 'money talk'. Keskustelimme erilaisista kaupallisista yhteistöistä, kerroimme vähän omaa hinnoittelua sekä esittelemimme muutamia menneitä kamppiksia. Lisäksi paneuduimme vielä erikseen matkakohteiden kanssa tehtäviin yhteistöihin ja miten ne eroaa esimerkiksi päiväittäistavaran markkinoimisesta.

Kolmantena aamuna ehdimme tehdä enää pienen wrap-upin ennen lähtöä ja kävimme vuorotellen läpi toistemme Instagram -brändit. Osallistujat saivat mukaansa myös pienen brändikirjasen itselleen täytettäväksi, joka toivottavasti auttaa työssä myöhemmin – tämä oli hyvä muistutus myös itselleen välillä pysähtyä miettimään oman tekemisen kulmakiviä ja brändiarvoja tarkemmin.

geneva smile influencer workshop

geneva tourism office

geneva smile vaikuttaja workshop brändin arvot

geneva smile vaikuttajakoulutus

Valokuvaharjoituksia viinitilalla

Onko parempaa paikkaa valokuvaharjoitukselle kuin viinitila auringon laskiessa? I don't think so. Pääsimme ottamaan kaiken irti kirkkaasta päivänvalosta, punaisen kaikista sävyistä taivaalla sekä hämärästä alkuillasta. Osalla oli mukana muutamia eri asuja ja juoksentelimme ympäriinsä kamereoinemme viinipusikoiden seassa. Itse huomasin reissun aikana olevani vähän liian matkabloggaaja vaatteita vaihtamaan, mutta toisaalta päädyin lainailemaan Saralta hattua ja välillä villapaitaa jotka sopi johonkin kuvahetkeen paremmin.

Nautimme viinitilalla myös unohtumattoman kauniin illallisen, josta voit katsoa lisää kuvia ja lukea tarkemmin tästä postauksesta:

Matkapäiväkirja – illallinen viinitilalla Genevessä

P9200047.jpg

D8X_5416.jpg

geneve viinitila sara tickle

Aamupäivä veneilemässä Genevenjärvellä

Meillä oli myös harvinaisen hyvä tuuri sään suhteen, sillä saimme nauttia lähes täydellisistä aurinkoisista päivistä kaikkien sadepäivien keskellä – tämähän sopi kun ohjelmassa oli illallinen ulkona viinitilalla sekä private boat tour pienellä uintiseikkailulla Abban tahdissa.

Geneva Boats järjesti meille täydellisen aamupäivän vesillä juuri meidän porukalle sopivalla tyylikkäällä veneellä. Osa porukasta uskaltautui jopa uimaan, koska järven vesi oli vielä tähän aikaa vuodesta yllättävänkin lämmintä.

Viihdyn aina parhaiten vesillä ja olisin voinut viettää näin ihan koko päivän tai no vaikka nyt ihan koko loppu elämänikin – Genevessä on jotain sellaista lähes pariisimaista taikaa.

P9210234.jpg

geneva boats

genevenjärvi

geneva boats sveitsi

P9210292.jpg

veneajelu geneve

Pyöräretki Carougen kaupunginosassa

Carouge on Geneven trendikäs ja tunnelmallinen kaupunginosa trendikkäine kuppiloineen. Jos tapaat Genevessä paikallisia, he luultavasti esittelevät Carougen sinulle pienenä Italiana. Alue on kuin Italia, kaunis, ja erottuu arkkitehtuurillaan muusta kaupungista. Sanotaan, että se on saanut vaikutteita Sisiliasta. Carouge on kuin pieni kylä kaupungin sisällä.

Pyöräilimme sähköpyörillä Carougeen viimeisenä päivänä ja kävelimme kaupunginosan pienillä kauniilla kujilla napsimassa kuvia – jos olisi ollut enempää aikaa, olisin jäänyt loppupäiväksi runoilemaan cappuccinon äärelle muina geneveläisinä taiteilijoina.

carouge

carouge geneve

carouge geneve sveitsi

carouge arkkitehtuuri

Geneven monta herkullista lounasta, illallista & cocktailia

Olen omistautunut hyvän viskin ystävä ja aina välillä innostun tilamaan viskiä jonkun klassikkococktailin muodossa; N'vy -hotellin baarissa mieleni teki Old Fashionedia ja kysyin baarimikolta takaako hän minulle tekevänsä hyvän sellaisen. Mies veti paidan hihan ylös ja käsivarressa komeili tatuoitu viskilasi  ja sanat 'Old Fashioned' – on sanomattakin selvää, että sain nauttia elämäni parhaan cocktailin tänä iltana.

Geneve on muutenkin täynnä erinomaisia ravintoloita niin lounaalle kuin illallisellekin, joihin löydät lisää vinkkejä Geneven oppaastani.

Tällä matkalla ravintoloista jäi erityisesti mieleen meksikolainen ALMA, lounasravintola Cottage Cafe (kuvissa alla) sekä brunssimesta Marcel.

geneve ravintolat

Ehdimmehän paljon muutakin muutaman päivän aikana, kuten vierailun Victorinoxin myymälään jossa saimme nimikoidut veitset sekä lasilliset samppanjaa matkalaukkuesittelyn lomassa – uudet Victorinoxin matkalaukkuni voitkin bongata tästä postauksesta.

Jos haluat lukea myös osallistuneiden bloggaajien kokemuksista Geneva SMILE workshopissa, linkkaan tähän alle muutaman:

Reetta: Geneva Travel Diary

Hanna: A lovely weekend in Geneva

Taru: Influencer workshop inspiroivassa Genevessä

Vaihda Vapaalle: Suorat lennot Helsingistä – kaupunkiloma kauniissa Genevessä

Parasta tässä kaikessa oli huomata se, miten me tällä alalla nimenomaan tuemme toisiamme. Minä olen ainakin aina valmis jakamaan oppejani ja tsemppaamaan muita etenemään uralla, se kun ei ole koskaan itseltään pois! Ryhmässämme oli juuri tällainen henki ja oli ihanaa nähdä miten kaikki tsemppasi toisiaan! Go girls!

Toivottavasti voimme järjestää tämän saman workshopin Genevessä ensi vuonna uudelleen ja kutsua vaikka vielä enemmän teitä tyyppejä ruudun toiselta puolelta mukaan!

Suuri kiitos vielä Genevelle tämän kaiken mahdollistamisesta! <3 

Edellinen
Edellinen

Villa Nagu: Viikonlopun täydellinen getaway kotimaassa

Seuraava
Seuraava

Jos matkustaisin vain yhdellä objektiivilla: Olympuksen 12-200mm f/3.5-6.3