Geneve on viikonloppumatkojen aatelia – poimi matkavinkit!

*Matkan Geneveen tarjosi: Switzerland Tourism

Laskeutuessani eräänä loppukesän lämpimänä päivänä Geneven lentoasemalle, näin vuoret ja ihastelin Sveitsin kaunista siluettia yläilmoista. Siinä samassa join tilaamani mimosan loppuun, juuri ennen kuin kone aloitti lähestymisen kohti Geneveä. Ystävällinen stuertti kertoi mimosan sisältävän runsaasti C-vitamiinia ja siten olevan oikein terveellinen valinta – and I'd never question a statement like so. Välillämme vallitsi ymmärrys.

Pakkasin tavarani valmiiksi laskua varten: kamera sellaiseen paikkaan, josta sen saa kätevästi esille, ja laitoin laukkuni edessäolevan istuimen alle. Katsoin ulos ikkunasta, ja annoin ajatusten viedä. Olin saapumassa viikonlopuksi Geneveen, ja jonka jälkeen matka jatkuisi muualle Sveitsiin.

Jos haussa on siis matkavinkit Geneveen, look no further. Geneve nimittäin sai minut pauloihinsa. Ja ehkä sinutkin, sillä kaupunki on mainio kohde pitkän viikonlopun viettoon.

Lue lisää matkastamme Genevessä myös matkumppanini Oton blogista.

geneve

geneve järvi

geneve ravintolavinkit

Matkavinkit Geneveen: kaupungin monet kasvot

Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki, ja koti noin 200,000 ihmiselle. Se ei ole miljoonakaupunki, mutta ehkä siksi se onkin niin helppo lähestyttävä. Tällaiselle Aasian suurkaupunkeja rakastavalle matkailijalle Geneve ja Sveitsi ovat tuoneet uuden ulottuvuuden matkailuun - ja elämään.

Monella meistä on Sveitsistä hillitty mielikuva kellojen, luksuksen, suklaan ja vaurauden maana, eikä tämä mielikuva ole mitenkään tuulesta temmattu. Vietin viikonlopun Genevessä Oton kanssa, ja siellä missä Veera ja Otto, ei tunnelma ole välttämättä kuitenkaan kovin hillittyä, hah.

Koin Oton kanssa viikonlopun aikana Geneven monet kasvot: YK:n Euroopan päämajan ja Punaisen Ristin päämajojen kotikaupunkina tunnettu Geneve on monikulttuurinen ja kansainvälinen. Se on finanssikaupunki, jossa kulttuuri on näkyvästi läsnä. Geneve on tunnettu historiastaan kellonvalmistuksen saralla, ja kaupungissa saa helposti kulutettua asunnon verran rahaa luksuskelloon – not that we tried.

Genevestä löytyy kuitenkin hyvin paljon vastakohtia eli rentoa charmia, ulkoilmamarkkinoita ja mielenkiintoista ruokakulttuuria. Geneven vehreys, hauskuus, rentous ja charmi jopa yllättivät minut.

Geneve osaa olla todella hip.

viikonloppuloma geneve

geneve vanhakaupunki

sveitsi geneve

Geneven Carougen alue on ihanan hip!

Se Geneven yllätyksellisyys löytyy eritoten Carougen alueelta. Carouge oli alue, jonne Geneva Tourismin ihana Lucie halusi meidät ehdottomasti viedä, ja se olikin ensimmäinen paikka johon Genevessä tutustuimme kaupunkiin saavuttuamme. Kiitos Lucielle tätäkin kautta mukavasta päivästä Carougessa!

Jos tapaat Genevessä paikallisia, he luultavasti esittelevät Carougen sinulle pienenä Italiana. Alue on kuin Italia, kaunis, ja erottuu arkkitehtuurillaan muusta kaupungista. Carouge on kuin pieni kylä kaupungin sisällä.

Carougea kutsutaan myös Geneven “Greenwich Villageksi”, ja sen ihanat putiikit ja taiteilijoiden studiot tuovat alueelle oman tunnelmansa. Carouge sopii mielestäni hyvin spontaaniin päiväseikkailuun, ja siellä ollessa kannattaa nauttia alueen lukuisista kahviloista ja ravintoloista. Jos saavut Carougeen markkinapäivänä, saat kokea aimo annoksen paikallista tunnelmaa paikallisten tehdessä ostoksiaan. 

Lounas- ja illallispaikkaa etsiessäsi kannattaa laittaa mieleen ihana L’Ecorce, joka on mainio uutuus Geneven (ja Carougen) ravintolaskenessä. Matkan aikana opin, että Sveitsissä arvostetaan muuten ruoan lähituotantoa ja oman maan tuotteita todella paljon. Tämä on näinä päivinä arvo, jota kannattaa vaalia.

vinkit geneveen

geneve kaupunki

geneve majoitus

Genevenjärvi on iso osa kaupunkilaisten arkea

Genevessä järvi on suuri osa kaupunkikuvaa, ja monen kaupunkilaisen ajanviettopaikka.

Katselin Genevenjärveä, katselin edessäni avautuvia maisemia. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, järvi liplatteli edessäni, niin kuin se oli aina tehnyt. Järvellä on rauhoittava vaikutus minuun, mietin istuessani kivetyksellä järven rannalla, ohitse lipuvia joutsenia ihastellessani. Vietimme Oton kanssa paljon aikaa järven rannalla, ja nautimme kaupungin tunnelmasta myös risteillen.

Risteily Genevenjärvellä on hyvä tapa saada perspektiiviä kaupunkiin: Pierres du Nitonin ja Poine à la Bise:n väliltä avautuu esteetön maisema yhdelle kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, Jet d’eau -suihkulähteelle, YK:n Euroopan päämajalle, järven rannalla sijaitseviin puistoihin ja puutarhoihin - sekä hyvällä säällä jopa Euroopan korkeimmalle vuorelle, Mont Blancille. Genevenjärven rannalla sijaitsee myös uimala nimeltään Bains des Pâquis, jossa voi nauttia järven läheisyydestä ympäri vuoden.

Sisäpiirivinkin mukaan täältä löytyy mukavat maisemat iltaisin - Jet d’eau on vaikuttava näky ilta-aikaan. Myös järven rannalla sijaitseva maailmanpyörä tarjoaa mieleenpainuvia hetkiä etenkin auringonlaskun aikaan.

Päädyimme Oton kanssa tosiaan uimaankin, vaikkakaan emme Bains des Pâquisissa, vaan siellä missä kaksi Geneven läpi virtaavaa jokea eliRhôneja Arve kohtaavat (Pointe de la Jonction). Tosin tyylillemme uskollisena emme suinkaan valinneet paikkaa, jossa oli suositeltavaa uida. Lopputulos oli hieman liikaa virtauksia, niiden mukana lainehtivat Otto ja Veera, ja taiteilua Instagram-stoorien kanssa virran viedessä - tämä kaikki löytyy tallennettuna Instagramistani Switzerland-kohokohtien alta!

genevenjärvi

genevenjärvi kesällä

risteily geneve

vinkit geneve

geneve 2

geneve järvi

Koe Geneven trendikäs Eaux-Vives

Koska haluan jakaa matkailijan kannalta oleellisimmat matkavinkit Geneveen, en voi olla huomioimatta kivenheiton päässä Genevejärvestä sijaitsevaa vanhaakaupunkia ja trendikästä Euax-Vivesin aluetta. Molemmat sijaitsevat kävelymatkan päässä järven rannalta.

Yksi kaupungin ja Eaux-Vivesin trendikkäimmistä kaduista, Rue Henri-Blanvalet baareineen ja ravintoloineen on kaupunkilaisten kokoontumispaikka. Se ei ole kovinkaan kaukana Jet d’eaun -suihkulähteeltä, joten drinksutteluun on helppo yhdistää vaikka pieni kävely järven rannalla iltavalaistuksessa – trust me the sunsets may be magic.

Saimme nauttia Oton kutsun illalliselle tämän kadun varrella sijaitsevassa marokkolaisessa ravintolassa, Kasbarissa. Ravintolailtaa seurasi ruokaöverit, ja herkullisten marokkolaisten ruoka-annosten (ja mahdollisesti muutaman viinilasillisen) jälkeen suuntasimme onnellisina takaisin hotellille.

Muutama ravintolasuositus alueelle:

  • Bottle Brothers
  • L’Atelier Cocktal Club
  • Le Garage

kasbar geneve

geneve ravintola

geneve kasbar

trendikäs ravintola geneve

Genevessä nautit luonnosta ja patikoinnista Mont Salèvella

Sveitsi on saanut minut taas nauttimaan luonnossa liikkumisesta.

Vierailimme Geneven matkan yhteydessä Engelbergissä, jossa jotain muuttui. Pystyin unohtamaan aiemmat liikkumiseen liittyvät vastoinkäymiset ja keskittymään kaikkeen kauniiseen ympärilläni. Jostain se liikkumisen ilo on vielä löydettävä - miksi ei sitten vuoristomaisemista Sveitsissä. Joskus elämä heittää eteen mahdollisuuksia ja asioita, joiden avulla pääsee taas pienin askelin eteenpäin.

Lue lisää: Tänne vielä palaan: Engelberg, Sveitsi

Vaikka Geneve ei ole Engelberg vuorien osalta, ovat vuoret näkyvästi läsnä myös Genevessä. Me nautimme paikallisista vuoristomaisemista Mont Salèvelta käsin, joka sijaitsee itseasiassa Ranskassa.

Geneve sijaitsee Ranskan rajan välittömässä läheisyydessä, ja ihailin Geneven lintuperspektiivistä Mont Salèvelta käsin tuona loppukesän sunnuntai-aamuna. Kaupunki valmistautui viettämään sunnuntaihita, ja me nautimme rauhasta hieman korkeammalla.

Matka huipulle taittuu 1,100 metrin korkeuteen kaapelihissillä muutamassa minuutissa. Vuorella on tarjolla erilaisia patikointi- ja maastopyöräilyreittejä ja aktiiviteetteja liikunnan ystäville. Vaikka kaapelihissi vai korkeuksiin, oli patikoitavaa huipulle vielä tosin edessä tiukan ylämäen verran, huh. Mount Salève on täydellinen escape kaupunkiloman vastapainoksi... ja kukapa olisi uskonut, että sen huipulta löytyisi perinteinen buddhalainen temppeli(?).

sveitsi mount saleve

mount saleve patikointi

mount saleve ranska sveitsi

mount saleve

Geneve on suomalaiselle helppo viikonloppukohde

Geneve sijaitsee kolmen tunnin lentomatkan päässä Helsingistä, ja Finnair lentää kaupunkiin suoraan.

Lentokentältä matkustaa keskustaan kätevästi jopa alle kymmenessä minuutissa, mikä taitaa olla sitä sveitsiläistä tehokkuutta parhaimmillaan. Geneve haluaa matkailijoiden viihtyvän: juna lentoasemalta keskustaan on ilmainen (muista ottaa lippu automaatista lentokentältä), ja hotellissa majoittujille tarjotaan ilmainen liikkumiskortti julkisiin kaupungin alueella.

Kaupunki on juuri sopivan kokoinen pitkän viikonlopun matkakohteeksi - Geneve ei ole liian iso pala haukattavaksi lyhyellekään viikonloppubreikillä, mutta siellä riittää nähtävää. Geneveä voi hyvällä syyllä kutsua Euroopan piilotetuksi helmeksi. Se on hieman virallisesta maineestaan huolimatta leppoisa ja rento. Geneve on Keski-Eurooppalaista charmia rennolla
otteella. Maailman pienin metropoli tarjoaa jokaiselle jotakin.

geneve juna

finnair lennot geneve

Oletteko te jo käyneet Genevessä?

Edellinen
Edellinen

Honey, ain't there no place like Geneva – tips for a perfect getaway!

Seuraava
Seuraava

New York's got soul + vinkit onnistuneisiin matkakuviin