Vaihto-opiskelemassa: honey, I'm home!

Ensimmäisen viikon turisteilun jälkeen olen siirtynyt tänne opiskelija-asuntolaan maanantaina. Hieman minua varoiteltiin paikasta, mutta so far so good. Onhan täällä ahdasta asua tuntemattoman ihmisen kanssa pienessä huoneessa, mutta kaikkeen tottuu. Oma kämppikseni on Pariisista, mutta muuttaa tänne vasta sunnuntaina.

Päivät ovat sujuneet lähinnä ihmetellessä ja maistellessa hassuja ruokia. Suurimmaksi osaksi olen vain ihastellut kaupunkia ja kokenut sen aivan loistavaksi! Täällä on jotain kaikille. Suurkaupungin vilinää, kaunista luontoa, kulttuuria, ruokaa, mitä vaan...En usko, että kukaan voi olla pitämättä Hongkongista täysin, sillä vaihtoehtoja on niin paljon! Eihän tämä tietenkään ole tai tule olemaan pelkkää ruusuilla tanssimista, sillä ainakin tähän asti ärsyttää paikallisten hidas kävelytyyli ja asiakaspalvelun heikko laatu silloin kun sitä oikeasti tarvitsee (esim. kun eräässä puhelinliikkeessä hajottivat melkein mun puhelimen, niin tilanne oli ihan hälläväliä). Yleisesti paikalliset vaikuttavat todella ystävällisiltä ja englannilla pärjää, vaikka olisi monesti auttanut jos puhuisi kantoonia.

Toinen asia mikä aavistuksen huolestuttaa on se, että eikö vaihto-opiskelijat halua tehdä muuta kuin vetää överiperseitä joka ilta? :D Omasta mielestäni välillä on kivaa juhlia, mutta there is a lot more to life. Keskiviikkona oltiin muutamien vaihtarien kanssa ulkona ja oli ehdottomasti hauskaa! Ehkä olen tulossa vanhaksi, kun itse mielummin kuitenkin nautin näistä tuoreista hedelmistä, ihan siitä opiskelusta itse ja retkeilemisestä ympäriinsä. Lauantaina ajattelinkin mennä luontopolkuilemaan Lamman saarelle taas.Olen kyllä tavannut loistavia ihmisiä täällä ollessa aivan ehdottomasti. Meidän suomi-gang on ihan loistava ja samoin kaikki tähän asti vastaan tulleet vaihtarit ja paikalliset vaikuttavat mukavilta! :)Ohessa vähän kuvia Campukselta ja yliopistolta mitä nyt tuli ohimennen eilen napattua kun mentiin lounaalle. Koulussa on aika jees se, että meillä on yhden Amican sijaan varmaan 10 erilaista ravintolaa. Eilen kokeilinkin Taiwanilaista, joka oli hieman hämmentävää, mutta ihan maukasta niinkuin suurin osa ruoasta täällä ;)

Ai niin! Me matkailun opiskelijat emme opiskele kovin montaa kurssia tossa ihan virallisella  campus-alueella, vaan vieressä olevassa viiden tähden hotellissa, joka näkyy ylläolevassa kuvassa vasemmalla. Ilmeisesti siellä on myös pukukoodi, onneksi mulla on aina pari jakkua mukana ;) 

Edellinen
Edellinen

Hung Hom Halls - vaihtarin kotona Hongkongissa

Seuraava
Seuraava

Hong Kong state of mind