Kaamosta paossa hotellilomalla Turun Seurahuoneella

*Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotels

Viime vuosina tähän aikaan vuodesta olen ollut Hongkongissa, San Franciscossa ja Chiang Maissa, mutta tällä kertaa lähdin sateiseen Suomen Turkuun. Same same but different. Turkuhan on tunnetusti Suomen Amsterdam, Venetsia, Pariisi ja Bangkok – kuusi kohdetta yhden hinnalla? Haha!

Tässä erikoisessa maailmantilanteessa ja synkässä kaamoksessa pitää ryhtyä luovaksi ja löytää tapoja nauttia elämästä. Jos tänä vuonna ei lähdetä kaukomaille lomalle, voi parin päivän staycation ihanassa hotellissa olla se paras tapa rentoutua ja paeta kaamosta.

Turun Seurahuone on yksi suosikkihotellejani Suomessa, kuten olen ennenkin teille hehkuttanut. Olen myös alunperin kotoisin Turusta ja se on aina yksi suosikkikaupunkejani kotimaassa. Tosin näillä marraskuun sateilla nautin enimmäkseen hotellin lämpimistä lakanoista ja herkullisesta ravintolasta koiralenkkien ohessa.

Resepti rentouttavaan Staycation -hotellilomaan:

Varaa kiva huone

Jos aiot viettää hotelliloman enimmäkseen hotellissa, kannattaa huoneeseen panostaa. Vaikka ei olisi varaa siihen hienoimpaan sviittiin, voi pienikin upgrade tuoda hotellilomaan lisää luksusta. Turun Seurahuoneella mielestäni kaikentasoiset huoneet ovat sopivia rentouttavaan hotellilomaan.

Nauti herkullinen illallinen

Nautin ensimmäisenä iltana Turussa asuvan äidin ja mummin kanssa illallisen hotellin upeassa Gunnar -ravintolassa, jonka sisustus hurmaa minut joka kerta! Saimme nauttia viiden ruokalajin Gunnarin Vitonen menun herkullisilla viineillä. Päätimme pitää menun sisällön yllätyksenä ja jokainen annos oli erinomainen – oma suosikkini oli tietysti heti alussa maa-artisokka kolmella tavalla.

Gunnar tarjoilee myös lounasta, jota kävimme nauttimassa tätini kanssa seuraavana päivänä.

Oma staycationini oli kaksi yötä, joten toisen päivän illalla lähdin paikallisten ystävieni kanssa nauttimaan rennommasta illallisesta VENN:iin ja siitä vielä Turun kattojen ylle cocktailille Walo Rooftop Bariin. Walon kattoterassi on juuri se mikä tekee Turusta välillä Bangkokin!

Nautin itse tällä kertaa VENN:issä burgerin, mutta jos et ole ennen käynyt niin suosittelen ehdottomasti maistamaan avokado-kanalevyä. VENN:issä jälkkärit ovat myös sopivan övereitä, jos tekee mieli herkutella.

Walon joulukoristeet ovat näkemisen arvoiset!

Leffailta hotellilakanoissa

Huomasin sattumalta tv:n ollessa päällä, että illalla oli tulossa Eat Pray Love – olinhan nähnyt tuon leffan jo monesti, mutta siitä on tullut itselleni sellainen kerran vuodessa katsottava klassikko. Hipsin minibaariin hakemaan Pringles-purkin, lasin valkoviiniä ja keskustasta pussin irtokarkkeja – hotellin pehmeissä lakanoissa leffan katselua ei voita oikeastaan mikään sateisena marraskuun iltana.

Sauno ja nauti jalkakylvystä

Jos ollaan ihan rehellisiä, en itse oikein nauti saunomisesta. Turun Seurahuoneella on hyvien saunatilojen lisäksi kuitenkin myös jalkakylvyt, joita kannattaa käydä testaamassa!

Nauti suosikki-cocktail aulabaarissa

Turun Seurahuoneen tyylikkäässä aulassa kelpaa nauttia cocktailia kun ikkunan takana sataa räntää. Tilasin tietenkin Old Fashioned -cocktailin, koska ei ole tätä cocktailia voittanutta. Oma cocktail-makuni onkin aina ollut enemmän sellaisen vanhan seilorimiehen maku kuin nuoren naisen – toinen suosikkini on vanha kunnon Martini.

Nauti aamiainen huoneessa

Aina jos vietän hotellissa enemmän kuin yhden yön, tilaan aamiaisen ainakin kerran huoneeseen. Kyselinkin Instagram Stooreissani kuinka monella muulla on tapana tilata aamiainen huoneeseen ja kolmesta tuhannesta vastaajasta 75% ei ollut koskaan nauttinut aamiaista hotellihuoneessa! This has to change, ei ole parempia kuin hotelliaamiaiset huoneessa – suosittelen myös syömään sängyssä.

Koiranpentu kuuluu hotellilomaan

Mikäli mahdollista, suosittelen koiranpennun mukaanottamista kaamospakomatkalle hotelliin. Lainaa vaikka naapurilta, haha. Koiranpennut ovat söpöjä ja parasta mahdollista seuraa. Turun Seurahuone on koiraystävällinen ja Sydneytä odottikin hotellissa oma sänky ja omat herkut!

Varaa joulun staycation Turun Seurahuoneella:

Jos haluat viettää joulun hotellilomalla, on Turun Seurahuoneella tarjous, johon voit tutustua tästä.

Nappaa tästä Sokos Hotelsien matkavinkit myös muualle Suomeen.

Edellinen
Edellinen

Onko norsujen turvakodeissa vierailu & vapaaehtoistyö vastuullista?

Seuraava
Seuraava

Näillä vinkeillä opin paremmaksi valokuvaajaksi