Lentoyhtiöarvostelu: Qatar Airways

Qatar Airways aloitti liikennöimään Helsingistä Dohaan, Qatariin vuosi sitten. Olenkin sen jälkeen lentänyt yhtiön siivillä jo kahdeksan lennon verran, joten oli korkea aika kirjoittaa teille Qatar Airwaysistä lisää. Suora lento Helsingistä Dohaan Hamadin kansainväliselle lentokentälle kestää n. 6 tuntia. Vaikka Doha itsessään vaikuttaa mielenkiintoiselta matkakohteelta (en ole vielä käynyt), jatkaa suurin osa suomalaisista matkailijoista Qatarista matkaa suoraan eteenpäin itään.

Qatar Airways kuuluu ehdottomasti omiin suosikki lentoyhtiöihini Finnairin lisäksi ja se onkin moneen kohteeseen matkustaessa aina se ensimmäinen valintani (lue lisää matkakohteista alempaa). Lyhyesti sanottuna, Oneworldiin kuuluva Qatar Airways on turvallinen ja asiakasystävällinen yhtiö erinomaisella lentokalustolla.

IMG_0053.jpg

Parhaat kohteet Suomesta

Qatar Airways on liikennöinyt nyt vuoden Helsingistä Dohaan kerran päivässä, mutta tänään lukemani uutisen mukaan yhtiö lisää aikatauluunsa vielä toisen päivittäisen lennon. Qatar Airwaysin ollessa ainakin toistaiseki ainut lähi-idän johtavista lentoyhtiöistä, joka lentää Helsingistä, on se erinomainen valinta matkustaessa muihin lähi-idän kohteisiin. Tosin lähi-idän kohteissa on tällä hetkellä reittipoikkeuksia, sillä Saudi-Arabia, Egypti, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Bahrain katkaisivat  diplomaattiset kauppasuhteet Qatariin. Näet ajantasaiset tiedot täältä. Diplomaattisten kauppasuhteiden katkaisu ei kuitenkaan vaikuta lentoyhtiön tai Qatarin turvallisuuteen tai lentoreitteihin Dohasta esimerkiksi Aasiaan tai Oseaniaan.

Itse olen käyttänyt Qatar Airwaysiä lentäessäni Vietnamiin ja Thaimaahan. Bangkokiin on toki Helsingistä myös Finnairin suora lento, mutta esimerkeiksi Ho Chi Minh Cityyn ei ole, mikä tekee Qatarista parhaan vaihtoehdon reitille. Qatarin siivet kantavat myös kätevästi esimerkiksi Indonesian kohteisiin (paras reitti Balille), Malediiveille, Seychelleille, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.

IMG_0057.jpg

qatar airways

Qatar Airways lentokalusto

Helsingin ja Dohan väliä liikennöitiin ensimmäinen vuosi A320-koneella, mutta muutama viiko sitten yhtiö otti reitille käyttöönsä Boeingin Dreamlinerin. Dreamliner on uusi keskikokoinen, kaksimoottorinen pitkänmatkan laajarunkokone. Itse olen toistaiseki lentänyt Qatar Airwaysin siivin B777, A320 ja A330-konetyypeillä. Vaikka Qatar Airwaysin A320 kalusto on erittäin moderni ja mukava, on Dreamliner ehdottomasti positiivinen konetyypin vaihto tälle reitille! Toivon joskus pääseväni yhtiön A380-koneen kyytiin Business-luokassa, sillä koneen etuosassa on samppanjabaari...

Qatar Airwaysin koneiden keski-ikä on vain viisi vuotta, joka on ilmailualalla keskivertoa huomattavasti parempi.

IMG_0056.jpg

Maailman paras Businessluokka

Olen lentänyt Qatar Airwaysillä enimmäkseen Businessluokassa, mutta myös kaksi lentoa Economy-luokassa. Tämän syksyn Vietnamin matkalla lentoyhtiö tarjosi minulle korotuksen businessluokkaan blogiyhteistyönä, mutta aiemmin olen ostanut businessluokan lennot Bangkokiin itse. Toki businessluokassa matkustaminen voi tulla kalliiksi, mutta Qatar Airwaysillä on usein erinomaisia tarjouksia myös businessluokkaan – yhtiön uutiskirje kannattaa siis oikeasti tilata sähköpostiin. Maksoin yhdensuuntaisista businessluokan lennoista Helsingistä Bangkokiin n. 800 euroa. Yhtiö tarjoaa businessluokan korotuksia usein myös check-inissä tai Hamadin lentoaseman palvelutiskeillä. Toistaiseksi hinta yhdelle pitkälle lennolle (esim. Ho Chi Minh City-Doha) on ollut ainakin omalla kohdalla n. 400 euroa.

IMG_0079.jpg

IMG_0068.jpg

IMG_0060.jpg

IMG_0089.jpg

IMG_0104.jpg

IMG_0118.jpg

Economyluokka

Qatar Airwaysin economyluokassa palvelu on yleensä myös ensiluokkaista verrattaessa moneen muuhun, mutta toki maailman parhaan businessluokan jälkeen tämä voi olla vaikea todeta. Lentohenkilökunta on kotoisin ympäri maailmaa, joten palvelun taso voi economyluokassa olla toisinaan myös hyvin vaihtelevaa kulttuurieroistakin johtuen.Economyluokassa ainakin A320-konetyypissä on mielestäni tavallista mukavemmat penkit ja ne ainakin tuntui hieman normaalia tilavimmilta takarivissä. Muutenkin yhtiön kalusto (kuten mainittu ylempänä) on suurimmaksi osaksi uusinta uutta USB-piuhoineen ja laajoine elokuvavaihtoehtoineen. Lisäksi toistaiseksi kaikki economyluokassa nauttimani ateriat ovat olleet hyviä ja usein hieman tavallista monipuolisempia.

IMG_0160.jpg

Hamadin kansainvälinen lentokenttä ja stopover Dohassa

Hamadin kansainvälinen lentokenttä Dohassa avattiin keväällä 2014, joten lentokenttä on edelleen maailman uusimpia suuria lentokenttiä. Doha on erinomainen vaihtokenttä ja muutama viikko sitten vietinkin siellä melkein 9 tuntia odottaen jatkolentoani Ho Chi Minh Citystä Dohan kautta takaisin Helsinkiin. Matkustin kuitenkin tuon pätkän economyluokassa, joten minulla ei ollut loungeoikeutta. Kun kentällä viettää lähes päivän, kannattaa loungeen sijoittaa muutama kymppi. Tällä kertaa vietin vaihtoajan 55 USD:lla Oryx-loungessa, joka ei nyt ole loungeista mahtavin, mutta tarjosi sopivasti syötävää ja juotavaa jotta jaksoin tehdä töitä koneella koko päivän. Muut loungevaihtoehdot näet täältä.  Jos vaihto on yöaikaan, löytyy lentokentän sisältä myös mukava hotelli jota kävin testaamassa viime jouluna matkalla Bangkokista kotiin.Doha on kuitenkin myös itsessään mielenkiintoinen nouseva matkakohde ja kaupungista voi saada hyvän käsityksen jopa lyhyen stopoverin aikana. Jos vaihtosi Dohassa on päiväsaikaa ja kestää useamman tunnin, voit osallistua Qatar Airwaysin tarjoamalle Stopover-kierrokselle kaupungissa.  Dohassa voi pysähtyä Stopoverille toki myös useammaksi päiväksi, sillä Suomen kansalainen ei tällä hetkellä tarvitse lyhyelle lomamatkalle viisumia.So all in all, Qatar Airways on erinomainen lentoyhtiö – turvallinen ja laadukas vaihtoehto kaukolennolle. Oletteko te lentäneet Qatar Airwaysillä? Let me know!*Huom! Kuvat Dohan kaupungista ja A320 economyluokasta saatu Qatar Airwaysiltä. Qatar Airways tarjosi korotuksen businessluokkaan Vietnamin matkalla.

Edellinen
Edellinen

Näin ansaitsen rahaa Instagramista

Seuraava
Seuraava

9 x unforgettable moments in Kassandra, Greece