Qatar Airways: Välilasku Dohassa

Stopover eli välilasku Dohassa on Qatar Airwaysin ja Qatarin matkailuviranomaisen Discover Qatarin loistava idea maan matkailun kasvattamiseksi, ja sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää jos satut lentämään Dohan kautta kaukomaille. Qatar Airwaysilla lentävä voi muuttaa odotusaikansa Dohan Hamad International -lentokentällä minilomaksi Qatarissa kunhan lentojen välillä on vähintään viisi tuntia. Paljon matkustavalle tämä on loistava tapa saada vaihtelua lentokenttäelämälle ja kokea yhden reissun aikana useampi kohde.

Voit nauttia erinomaisista Stopover-eduista kunhat välilaskusi kestää vähintään 5 tuntia ja enintään neljä vuorokautta. Ilman viisumia suomalainen voi viipyä maassa kuitenkin jopa 90 päivää kunhan on näyttää paluu- tai jatkolippu ja passi on voimassa 6kk matkan jälkeen. Lyhyen välilaskun voi käyttää maassa retkeilyyn, tai hyödyntää yön yli kestävällä pysähdyksellä Qatar Airwaysin tarjoamaa lähes ilmaista hotelliyötä. Osa retkistä sisältää noudon hotellilta, kun taas muutama on varattavissa vain lentoasemalta. Tarkemmat tiedot kannattaakin tarkistaa huolella varauksen yhteydessä. Hotelliyöstä ja omasta retkivalinnastani lisää myöhemmin tässä postauksessa.

Helsingistä lentäessä Qatar Airways on hyvä vaihtoehto ainakin lennoille Australiaan, Indonesiaan & joihinkin Afrikan ja Aasian kohteisiin. Itse olen matkustanut yhtiön siivin muutaman kerran Thaimaahan, Indonesiaan ja Vietnamiin.

Lue myös: Lentoyhtiöarvostelu: Qatar Airways

Lue myös: Stopover Dohassa: Stopover Dohassa: 12 yleisintä kysymystä ja vastausta – tiedä ainakin nämä

Varaa Qatar Airways -lennot täältä.

välilasku dohassa

välilasku doha qatar

qatar airways välilasku dohassa

Mitä tehdä välilaskulla Dohassa?

Pienestä koostaan huolimatta Qatar on mielenkiintoinen ja kaunis maa, jolla on paljon tarjottavaa. Välilaskua Dohassa varten on räätälöity valikoima erilaisia retkipaketteja, joista jokainen varmasti löytää omansa. Retkistä löytyy niin edullisempiakin paketteja, kuin harvinaisen hurmaavaa luksustakin. Yksin matkustavan kannattaa huomioida, että osa kierroksista on hinnoiteltu vähintään kahdelle.

Mikäli Doha ei ole vielä ennestään tuttu kohde, tutustumisen voi aloittaa perusnähtävyyksistä. Kolme tuntia kestävään Dohan kaupunkikierrokseen kuuluvat pysähdykset kaupungin tunnetuimmilla nähtävyyksillä; The Pearl, Kataran kulttuurikylä, islamilaisen taiteen museo ja Souq Waqifin basaarit. Tehokas ajankäyttäjä ja arabialaisen ruoan ystävä voi valita neljän tunnin kierrospaketin, johon sisältyy myös ruokailu. Persianlahden rannalla sijaitsevaa Dohan kaupunkia pääsee katselemaan myös perinteisen dhow-purjelaivan kannelta, mikäli valitsee hotelliyöpymisensä yhteyteen risteilyretken. Jos lentoaseman runsasta ostostarjonnasta ei löydy sopivaa tuliaista, shoppailusta innostunut pääsee Qatarin valtaviin ostoskeskuksiin, kuten Mall of Qatariin, ’Stop and Shop’ –retkellä, jonne lähdetään suoraan lentoasemalta.

Extreme-matkailija, tai (polttavan kuumaa) ulkoilmaa kaipaava, innostuu valtavalla monster-bussilla tehtävästä aavikkosafarista. Aavikkosafarille pääsee kuitenkin myös halutessaan hieman tavallisemmallakin maasturilla. Ajelu hiekkadyyneillä kestää neljä tuntia, joten se on varattavissa myös ilman hotelliyöpymistä. Vaihtoehtona on kuitenkin myös ruokailun sisältävä kokopäiväretki aavikolle. Mikäli olisin itse yöpynyt Dohassa, olisin ehdottomasti harkinnut retkeä Al Shaqabin historiallisille hevostalleille kurkkimaan upeita arabianhevosia!

Omapäiselle matkailijoille tai ehkä jo kokeneemmille Qatarin kävijöille on tarjolla myös mahdollisuus varata oma autonkuljettaja, kuten itse tein. Näin pääset viettämään päiväsi juuri missä ja millä aikataululla haluat. Ammattitaitoiset kuljettajat puhuvat kaikki jonkin verran englantia ja hieman parempaan kyytiin kaipaava voi valita luksusauton peruspaketin sijaan.

Katso tarkemmat tiedot transit tour -vaihtoehdoista täältä.

Voit varata erilaisia transit toureja Dohaan edullisesti suoraan täältä.

qatar airways doha

qatar doha

välilasku doha

Viiden tähden hotelliyö 20 eurolla

Mikäli välipysähdys Dohassa kestää yön yli, tai jo lentoja varatessa on suunnitellut tekevänsä miniloman Qatariin, voit yhdistää pakettiin lähes ilmaisen hotelliyön. Varatessasi välilaskun, saat tarjouksena ehdotuksen 4-5 tähden hotelleista joille voit nauttia n. 20-30 euron yöhinnan 1-4 yöksi.

Hotellivalikoima koostuu Qatar Airwaysin yhteistyökumppaneista ja tarjolla onkin tunnettuja, kansainvälisiä 4-5 tähden hotelleja.

Lue lisää täältä.

Oma välilasku: neljän tunnin retki autokuljettajan kanssa

Itselläni oli välilasku Dohassa matkallani Helsingistä Thaimaahan. Varasin tarkoituksella lennot niin, että ehtisin olla kokonaisen päivän Dohassa ja testata kaupungin stopover-mahdollisuuksia. Itse en ollut tehnyt mitään varauksia etukäteen vaan kävelin lentokentällä palvelutiskille, josta sai varata erilaisia muutaman tunnin retkiä.

Qatar Airways on tunnettu erinomaisesta palvelustaan ja sainkin koneessa stuertilta listan hänen suosikkinähtävyyksistä ja ravintoloista Dohassa – ja koska en itse ehtinyt suunnitella edessä olevaa päivää, päätin noudattaa stuertin listaa kirjaimellisesti ja ojensin sen autokuljettajalleni Mohamedille terminaalin ulkopuolella.

Aloitimme päivän islamilaisen taiteen museosta (MIA), joka taiteensa ja kulttuurinsa lisäksi tarjoaa myös upeita maisemia terassilta kaupunkiin. Islamilaisen taiteen museolta ajoimme West-Mound Skyline -näköalapaikalle joka on vain 10 minuutin kävelymatkan päästä MIA:lta. Omalle kohdalleni sattui hyvin sumuinen päivä, joten skyline ei ollut ehkä tapansa mukaan niin vaikuttava mitä se kirkkalla säällä olisi voinut olla.

Seuraavaksi pysähdyimme Katara Cultural Villagessa, joka tuntuu olevan monen dohalaisen ylpeyden aihe. Täältä jatkoimme matkaa The Pearliin, joka on keinotekoinen pieni saari täynnä designerputiikkeja ja kahviloita.

Lopuksi vietin melkein puolet ajasta The Souq Waqifissa eksyen pienille sivukujille seuraten paikallista elämää. Jos päivän aikana meinaa ruokailla Dohassa, kannattaa se tehdä mielestäni ehdottomasti juuri täällä. Itse nautin hävyttömän herkullisen arabialaisen aamiaisen ihan satunnaisen ravintolan terassilla kaikenmaailman mattokauppiaiden keskellä.  Soukista matka jatkuikin takaisin lentokentälle ja kohti Thaimaata. Oma autokuljettaja neljäksi tunneksi oli suhteellisen edullista ja halusin ehtiä rauhassa nauttia ja ottaa kuvia, joten valitsin tämän siksi tavallisen kaupunkikierroksen sijaan.

Varaa tästä private city tour Dohaan ja aavikolle.

doha ruoka

doha the pearl

doha souq

qatar

Kuinka välilasku Dohaan varataan?

Voit varata kierrokset Dohaan suoraan täältä. Välilaskun saa varattua lentovarauksen yhteydessä. Edellytyksenä varaukselle on 5-96 tunnin lennon vaihto Dohan Hamad International –lentoasemalla kahden Qatar Airwaysin lennon välillä.

Osassa välilaskullisissa lennoissa on automaattisesti pitkä vaihtoaika, jolloin voit nauttia stopoverista Dohassa. Voit myös lentoja varatessasi valita meno-paluun sijaan 'multi-city', jolloin voit valita Dohan mukaan jo lentoa hakiessasi.

Varaa Qatar Airwaysin lennot täältä.

Koe ainakin nämä välilaskun aikana Dohassa;

  • The Museum of Islamic Arts
  • Souq Waqif
  • Katara Cultural Village
  • Aavikko (jos pidempi välilasku)
  • The Pearl (jos kaipaat luxuselämyksiä ja shoppailua)

qatar airways välilasku

*postaus sisältää affiliate-linkkejä*

Oletteko te jo käyneet Dohassa välilaskulla tai pidemmällä matkalla?

Edellinen
Edellinen

Ravintolaopas Chiang Maihin – trendikkäistä brunsseista paikallisiin erikoisuuksiin

Seuraava
Seuraava

Lauren + Josh