Täydellinen päivä Pietarissa

*Yhteistyössä St. Peter Line

St. Peter Linella Helsingistä Pietariin

Hyppäsimme St. Peter Linen Princess Marian kyytiin Helsingistä eräänä lauantai-iltapäivänä kohti Pietaria. Laiva saapui perille Pietariin seuraavana aamuna. Kesäisellä ilmalla matka taittui hyvin nauttiessa Skybarin livemusiikista ja cocktaileista. Päivän taittuessa iltaan, nautimme vielä herkulliset sushiöverit Sushibaari Kampaissa. Myönnetään tosin, että menimme ennen yhdeksää nukkumaan - mikään ei nukuta niin hyvin kuin meren aallot! Aamulla ennen maihinnousua nautimme laivalla DeLuxe-aamiaisen. DeLuxe-aamiainen eroaa tavallisesta aamiaisesta sillä, että toki valikoima on laadukkaampi, mutta myös aamiaistila huomattavasti rauhallisempi. Onhan DeLuxe-aamiaisella tietysti myös skumppaa!

P9130106.jpg

Saapuminen Pietariin

Meille annettiin Helsingin päässä vinkki, että Pietarissa kannattaa valmistautua maihinnousuun varttia ennen laivan saapumista satamaan. Sinänsä ihan hyvä vinkki, jos sitä samaa ei kerrottaisi ihan kaikille (hah). Rynnimme muutaman kymmenen vauhdikkaan kiinalaisen jaloissa ja matkalaukkujen seassa ulos laivasta, kuin se olisi ollut tulessa. Onneksi Kiinassa aiemmin asuneena, kyynerpäätaktiikka oli tuttu jo entuudestaan. Maihinnousun jälkeen aikaa vievin osuus oli kuitenkin passintarkastus, jossa menee helposti pitkän aikaa jonottaessa. Satamasta nopeiten kaupunkiin pääsi St. Peter Linen omalla bussilla, johon voi varata paikan ennen matkaa.

P9130078.jpg

Täydellinen aamu Pietarissa

Pietari yllätti eurooppalaisuudellaan ja rauhallisuudellaan. Jostain stereotyyppisestä syystä odotin, että vastassa on suurkaupungin kaaos. Pietari on kuitenkin todella kaunis ja rauhallinen suurkaupunki, täynnä ihania kahviloita ja päräyttävää arkkitehtuuria. Täydellinen aloitus päivälle Pietarissa on aamiainen tai aamukahvi Coffee 22:ssa tai Bonchissa.

coffee 22 st petersburgcoffee 22 pietaritalvipalatsi pietariverikirkko pietarist petersburg hermitage

Nähtävyydet ja shoppailu

Aamiaisen jälkeen suuntasimmekin ihmettelemään kaupungin nähtävyyksiä, joista tärkeimpinä päiväretkeläiselle on varmasti Talvipalatsi, Iisakinkirkko ja Verikirkko. Pietarin pääkatu Nevski Prospekt on täynnä kauppoja ja ravintoloita ja päiväreissulla tämän kadun tallaaminen onkin hyvä tapa tappaa laatuaikaa. Nevski Prospektin ihmettelemisen jälkeen suuntasimme ostoskeskus Galeriaan, josta löytyy kaltaiselleni länkkäriturrelle kaikki suosikkikaupat Stradivariuksesta Pull & Beariin ja Zara Homeen. Galeriassa kannattaa myös käydä ihmettelemässä paikallista mättömarkettia! Galeriassa kuluisi helposti kokonainen päivä, mutta siitä tulisi luottokortille taas itku.

Kasvisruokaa lounaaksi

Menun perusteella, smetanalla ja juustolla on paikkansa joka ruoassa, mutta täältä löytyi myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja. Ukropista saa myös hyviä itsepuristettuja vihannesmehuja sekä smoothieita! Aamiaislista Ukropissa näytti myös houkuttelevalta!

vegan st petersburgvegetarian st petersburgvegan russia

Edellinen
Edellinen

My favourite restaurants in Shanghai

Seuraava
Seuraava

How to spend a day in St. Petersburg