Joogamatka Balille edullisesti: The Yoga Barn

*Kaupallinen yhteistyö: Qatar Airways

Mikä klisee istua tässä palmun alla The Yoga Barnin terassilla kirjoittamassa päiväkirjaan särkyneestä sydämestä. Tarvitsen aikaa istuakseni omien ajatusteni kanssa ja mikä onkaan sille parempi paikka kuin joogamatka Balin Ubudissa. Ehkä tämä on kaikki Elisabeth Gilbertin aloittama perätön trendi, mutta toisaalta tuntuu kuin ympärilläni olisi jotakin tavallista jumalallisempaa. Bali ei ole turhaan 'Island of Gods'. Tai ehkäpä tämä tunne ympärilläni on se vahva energia mikä yhdistyy meistä kaikista täällä – etsimässä jotain, ehkä löytämässä tietämme takaisin kotiin.

**

Joogamatka Ubudissa Balilla oli bucket listallani vuosia ja pääsin sen vihdoin keväällä toteuttamaan. Bali tarjoaa joogaretriittejä jokaiseen makuun ja budjettiin ympäri saarta, mutta Ubud on se tunnetuin keskus kaikelle Balin henkisyydelle ja joogan sekä meditaation harjoittamiselle.

Elisabeth Gilbertin kirja ja myöhemmin elokuva Eat Pray Love on nostanut Ubudin suosiota länsimaisten matkailijoiden keskuudessa viimeisten vuosien aikana. Ubud on kuitenkin ollut Balin henkinen keskipiste jo kauan ennen turismin kasvua ja nimi Ubud tuleekin sanasta Ubad, joka tarkoittaa lääkettä. Arkelogit ovat tehneet Ubudissa hengellisiin rituaaleihin viittaavia löydöksiä jo ennen kristillisen ajanlaskun alkua. Ubud Balin spirituaalisena keskipisteenä sai mahdollisesti alkunsa buddhalaisen papin Rsi Markandeyn visioidessa meditaatiossaan täydellisen vihreän tropiikin temppeleineen. Ubudissa on tämän jälkeen harjoitettu joogaa ja meditaatiota mahdollisesti jo tuhansia vuosia.

the yoga barn

bali yoga barn

the yoga barn päärakennus

the yoga barn dome

The Yoga Barn – edullinen ja helppo vaihtoehto omatoimiselle joogamatkalle Balilla

The Yoga Barn on varmasti Ubudin ja koko Balin suosituin joogan suurkeskus. Harkitsin pitkään useampia eri vaihtoehtoja, mutta Yoga Barnia suositteli niin moni ja se tuntui helpolta paikalta aloittaa oma seikkailuni Balilla. Viikon kestävien joogaretriittien hinnat voivat nousta nopeasti pilviin, sillä niihin usein kuuluu majoitus täydellisessä villassa kaikkine joogatunteineen ja raakaruokineen.

Ubudin keskustassa sijaitseva The Yoga Barn tarjoaa retriittipaketteja, mutta voit myös helposti koota omanlaisesi ja parhaassa tapauksessa säästää rahaa kuten itse tein. Tutustu räätälöitäviin ja valmiisiin retriittipaketteihin täältä.

Näin päädyin kokoamaan ihan oman unelmieni joogamatkan Balille.

Varasin majoituksen suoraan Yoga Barnista, jokaiselle päivälle yhden joogan tai meditaation sekä erilaisia hoitoja paikan päällä. Söin myös muutaman päivän ajan terveellistä raakavegaaniruokaa Yoga Barnin omassa ravintolassa ennen kuin lähdin seikkailemaan muualle Balille.

Kun joogamatkan tekee näin omatoimisesti, ei tietenkään välttämättä tutustu yhtä helposti muihin oman elämänsä jogeihin tai saa mahdollisesti kaipaamaansa tukea. Itse olen kuitenkin harrastanut joogaa ja meditaatiota ennenkin ja ravintolassa sekä joillain tunneilla tutustui uusiin ihmisiin.

Nautin kokemuksestani The Yoga Barnissa, mutta kaikessa rehellisyydessään välillä vähän huvitti kymmenet täysin identtisesti Lulu Lemonin leggingseihin ja Mandaloihinsa sonnustautuneet länsimaiset jogituristit, joista suurin osa oli valaistunut aikanaan Intiassa ja meditoi nyt päivät pitkät kristallit rivissä. Ymmärrän itse johonkin asti spirituaalisen elämänkatsomuksen päälle, mutta nauttiakseni kokemuksesta aidosti oli välillä paras ottaa etäisyyttä muista ja skipata pari omaan makuuni jo liian erikoista meditaatiotuntia. Jos et siis ole ennestään vannoutunut jogi, voi ympäristö tuntua ajoittain jopa epäaidolta – if you can live with that, oman elämän joogamatka Balin Yoga Barnissa could be just the thing for you.

Tutustu Yoga Barniin ja sen tarjotaan täältä.

P3190292.jpg

the yoga barn yoda

yoga barn mehu

Joogamatkan päivittäiset jooga- ja meditaatiotunnit

The Yoga Barn tarjoaa päivittäin useamman jooga- sekä meditaatiotunnin. Tunneille ei voi ilmoittautua etukäteen, vaan sinne on ilmoittauduttava paikanpäällä noin puolta tuntia ennen tunnin alkua. Etenkin suosituimmille tunneille kannattaa tulla ajoissa, koska ne menevät ajoittain täyteen. Tunteja on tarjolla päivittäin jopa yli 15.

Osallistuin itse muutamalle meditaatiotunnille ja yin-joogaan. Joogatunteja järjestetään kahdessa eri salissa, joista toinen on katoksen alla kokonaan ulkona viidakon puiden lomassa ja toinen sisällä, mutta isot ikkunat ovat usein auki ja maisemana täälläkin saa nauttia vihreästä luonnosta.

The Yoga Barnin joogasalit ovat suuret ja yleensä tunneilla voi olla jopa 60 ihmistä, joten kovin yksityistä opetusta ei kannata odottaa. Jos jooga on jossain määrin kuitenkin ennestään tuttua, ei ihmismäärä välttämättä haittaa.

Olen viime vuosina oppinut meditaation saloja ja huomannut muutaman minuutin aamumeditaation auttavan. Yoga Barnilla osallistuinkin kahteen yli tunnin mittaiseen ohjattuun meditaatioon, mutta on pakko myöntää että en päässyt kummassakaan yhtään niin diippehin tiloihin mitä moni muu jogi tunnin aikana. Itse hihittelin söpölle pienelle liskolle salin katossa ja katselin kelloa, kun osa meditoijista itki, nauroi ja tärisi jossain omissa meditaation syvissä maailmoissaan.

Yksi joogatunti maksaa 130 000 Indonesian rupiaa, eli noin kahdeksan euroa. Säästät hieman rahaa ostamalla muutaman kerran kortin kuten itse tein.

Jooga- ja meditaatiotuntien lisäksi The Yoga Barn tarjoaa erilaisia kursseja ja tapahtumia aina shamaanien täysikuumeditaatioista oman Mandala-korun valmistamiseen. Workshopeihin ja tapahtumiin voi ilmoittautua etukäteen.

yoga barn studio surya

Millaista oli käydä Yoga Barnin henkisen parantajan vastaanotolla?

Halusin lisätä yhden 'healing session' -kokemuksen omaan joogmatkaani, jotta saisin siitä vielä vähän enemmän irti. The Yoga Barn tarjoaa useita erilaisia spirituaalisia parantajia erikoisuuksineen. En oikein tiennyt mitä odottaa henkisen parantajan vastaanotolta, mutta varasin itselleni tunnin session australialaisen Kerry Clanceyn kanssa.

Tunti muistutti hieman tavallista terapiaa ja jouduinkin heti alussa myöntämään että en ollut ihan varma miksi olin tullut tapaamaan häntä. Kerry teki minulle hypnoottisen harjoitteen jossa palasin mielessäni lapsuuteen ja yllätyin miten tunteellisesti voimakas kokemus tämä tunti kokonaisuudessaan lopulta oli.

Tunnin päätteeksi Kerry puhdisti vielä sakrani kristalleilla, mutta tämä tuntui itselleni 'liian hömpältä', jonka myös myönsin tälle parantajalla ja hän onneksi ymmärsi minua ja antoi muita ohjeita oman henkisen hyvinvoinnin edistämiseen session päätteeksi.

Suosittelen kokeilemaan healing sessiota oman joogaretriitin aikana ainakin kertaalleen. Voit tutustua opettajiin etukäteen täältä.

joogatunnit ubud bali

Ayurvedinen kylpylä KUSH ja päivittäiset hoidot

KUSH on ayurvedinen hoitola keskellä Yoga Barnia, jossa on tarjolla hierontoja ja erilaisia hoitoja aina peräsuolihuuhtelusta kasvohoitoon. Varasin itse jo etukäteen kaksi rentouttavaa kokovartalohierontaa ja yhden jalkahoidon, joista sain pienen pakettialennuksen. Tunnin hierontojen hinnat vaihtelevat  12 eurosta 25 euroon.

Suunnittelin majoituksen aluksi varaavani muutaman päivän mehupaaston, mutta valmiiseen pakettiin kuului automaattisesti suolihuuhtelu ja sellaiseen en nyt ollut tällä kertaa henkisesti valmis.

Kaikki hieronnat olivat erinomaiseen rentouttavia ja mielestäni hierojat tarpeeksi ammattitaitoisia. Kokovartalohieronnassa ollaan kertakäyttöisissä alushousuissa.

Hierontaan saavutaan 15 minuuttia ennen ja se alkaa rentouttavalla teehetkellä.

Katso hieronta- ja hoitovaihtoehdot täältä.

yoga barn kush

the yoga barn kush

kush

The Nest ja muut Yoga Barnin majoitusvaihtoehdot

Moni käy The Yoga Barnissa joogaamassa ja syömässä vaikka asuisi muualla Ubudissa, mutta itse halusin majoittua täällä useammastakin syystä – sijainti on Ubudin ns. keskustassa ja sopii sellaiselle matkailijalle joka ei voi ajaa skootterilla, majoitus on sopivan tasokas hintaansa nähden sekä joogamatka on aina rentouttavampi jos sinne ei tarvitse päivittäin matkustaa muualta.

Yoga Barnin vanhempi majoituspuoli The Guest House tarjoaa mukavia kahden hengen huoneita ja dormimajoitusta. Yhdeksälle kahden hengen huoneelle ja yhdelle neljän hengen dormille on yhteiskäytössä pieni uima-allas. Näitä en ole itse päässyt näkemään, mutta ne ovat arvostelujen perusteella ihan hyviä.

Majoituin itse The Yoga Barnin uudessa The Nest -osiossa, joka on erillinen muutaman huoneen rakennus (kuvassa alempana) rauhallisella alueella Yoga Barnin laidalla (tosin päiväsaikaan vieressä on koulu, josta kuulee lasten melua). The Nest tarjoaa hieman vielä laadukkaampaa majoitusta kahden hengen huoneissa ja myös dormissa. Dormien hinnat ovat suunnilleen 20 euroa yö ja kahden hengen huoneen hinnat ovat siinä 80 euron paikkeilla per yö.

The Nestistä toki puuttuu uima-allas, mutta itse olin todella tyytyväinen majoitusvalintaani. Huone oli erittäin tyylikäs ja öisin rauhallinen. Tämä oli myös pakopaikka silloin kun kaipasi enemmän omaa rauhaa jogien keskeltä.

Lue lisää majoitusvaihtoehdoista täältä.

the nest

yogabarn nest

the nest huone

the nest sänky

double the nest

Garden Kafe: raakaa vegaanista ruokaa ja tuorepuristettuja mehuja

The Yoga Barnin yhteydessä sijaitseva Garden Kafe tarjoilee aamusta iltaan terveellistä ruokaa vegaanisesta raakaruoasta ja smoothieista ayurvedisiin erikoisuuksiin. Suurin osa tuotteista on vegaanisia, mutta esimerkiksi aamiaisella on tarjolla myös munakasta.

The Yoga Barn myy myös eri mittaisia mehukuureja, mutta ruoka täällä on niin hyvää ja terveellistä että itse keskittyisin siihen. En ole mikään raakaruokafanaatikko, mutta viikko Garden Kafen antimia teki hyvää ja melkein kaikki ruoista oli yllättävän herkullisia – isoin peukku raa'alle vegaaniselle lasagnelle, trust me on this one!

Toki The Yoga Barn on niin keskeisellä paikkaa Ubudissa, että kannattaa käydä myös kaupungin muissa ravintoloissa matkan aikana.

Garden Kafen lisäksi 'katutasossa' on mehubaari, joka myy aamusta iltaan smoothieita, mehuja, kombuchaa ja tuoreita kookoksia.

gardenkafe

yoga barn garden kafe

yoga barn smoothie

yoga barn ayuerveda garden kafe

mehupaasto yoga barn

Lennot Balille: Qatar Airwaysillä retriitin voi aloittaa jo lennolla

Omasta mielestäni Helsingistä paras reitti Balille on Qatar Airwaysin siivin, sillä suoria lentoja ei ole. Matka Dohan kautta kestää yhteensä n. 17 tuntia tietenkin välilaskusta riippuen. Itse valitsen Dohan kautta lentäessä aina tarkoituksella pidemmän pysähdyksen, jotta voin viettää päivän kaupungissa ennen jatkolentoa. Tälläkin reissulla vietin menomatkalla päivän Dohassa.

Lue täältä vinkkini välilaskulle Dohaan.

Oman terveellisen joogamatkani päätin aloittaa tällä kertaa jo lentokoneessa, sillä Qatar Airways tarjoaa lennoillaan myös terveellisiä ateriavaihtoehtoja kaikissa matkustusluokissa. Itse suosittelen aina kaikille maistamaan alkupalaksi arabialaisen mezen. Itse lensin business-luokassa, jossa vaihtoehdoista löytyy aina myös jotain terveellistä helposti. Lennolle on kaikissa matkustusluokissa mahdollisuus tilata vähintään 72 tuntia ennen lähtöä itselleen tavallista terveellisemmät ateriat, vaihtoehtoina mm. gluteeniton, vähäsuolainen, vähäkalorinen tai vähärasvainen. Katso kaikki Qatar Airwaysin terveelliset erikseen tilattavat ruokavaihtoehdot täältä.

Mitä juomapuoleen tulee, on tarjolla mm. laadukkaita teemakuja ja esimerkiksi chailattea sahramilla. Jos oman elämäsi joogaretriitti sallii ja lennät businessluokassa, älä jätä maistamatta listan kalifornialaista Charonnaysta – trust me on this one.

Olin huomaamattani varannut kaikki lentoni keskelle yötä, joten en saanut napattua hyviä kuvia ruoista!

Lue täältä Qatar Airways -lentoyhtiöarvosteluni.

qatar airways

qatar airways bali

Varaa lennot Helsingistä Balille täältä.

Edellinen
Edellinen

Staycation Helsingissä: Lapland Hotels Bulevardi

Seuraava
Seuraava

Lentomatkailun tulevaisuus – miksi minä en usko lentolakkoon?