Pariisin parhaat hotellit

Olit sitten ensikertalainen tai jo kokenut konkari matkailussa, voi matkaa varatessa nousta päällimmäisiksi kysymyksiksi mitkä ovat oikeasti Pariisin parhaat hotellit tai mitkä olisivat juuri sinulle hyviä vaihtoehtoja? Tähän postaukseen on koottu eri hinta- ja laatutason hotelleja, riippuen mitä kukakin tahtoo tai mihin reissullaan tähtää.

Pariisi on ihastuttava miljoonakaupunki ja voit olla varma, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Voit lukea muut vinkkini Pariisista täältä.

Yleisesti ottaen kaupunki on todella moniulotteinen ja tekemistä riittää. Kiireisen ja “turistitäyteisen” päivän päätteeksi haluaa usein nauttia mukavuuksista ja asettua rentoutumaan huoneeseen tai vaikka piipahtaa hotellin ravintolassa. Pariisin parhaat hotellit ovat yhtä monipuolisia kuin itse kaupunkikin - idyllisiä ja useasti täynnä upeaa arkkitehtuuria sekä palveluita räätälöity matkailijan perspektiiviin.

Tärkeää on, että majoitus on juuri sinun tarpeisiisi sopiva ja palvelee sinulle merkittävissä asioissa. Tässäpä siis muutamia vaihtoehtoja päästäksesi alkuun:

Hyvä tietää! Pariisissa on useita eri numeroituja piirejä/kaupunginosia, joita paikallisittain kutsutaan arrondissementeiksi, kuten 6th arrondissement. Tässä tekstissä on kuitenkin selkeyden vuoksi käytetty termiä kaupunginosa.


Pariisin parhaat hotellit: 3-4 tähden hotellivinkit

1. Hôtel Le Walt:

Boutique henkinen hotelli, joka on hyvä valinta matkailijalle kuin matkailijalle. Mahtavalla sijainnilla 7.kaupunginosassa (arrondissement) - vain kävelymatkan päässä Champ de Marsista ja Pariisin suosituimmasta nähtävyydestä Eiffel-tornista.

Huoneissa toinen toistaan upeampia sisustuselementtejä vivahteella Pariisin historiaa ja HOX! eläinten kanssa matkustava - karvakorvat ovat tervetulleita mukaan yöpymään. Hinnat vaihtelevat sesonkiaikana ja sen ulkopuolella noin 200-300€/yö.

Lue lisää ja varaa Hôtel Le Walt täältä.

2. Hotel Opera Frochot:

Tämä hieman modernimman sisustuksen omaava hotelli on oiva valinta hyvää perustasoa kaipaavalle. Se sijaitsee Montmartressa, 9.kaupunginosassa vain puolen kilometrin päässä suositusta kulttuurinähtävyydestä Moulin Rougesta.

Pigalle-metroasema löytyy 100 metrin säteeltä ja shoppailumahdollisuudet isoissa tavarataloissa noin 10 min kävelymatkan päässä. Charles De Gaullen lentoasemalta ajomatka kestää arviolta 40 min (riippuen ruuhkista), jolloin avautuu mahdollisuus ihastella huikeita maisemia :)

Hinnaltaan huoneet kustantavat n. 100-150€/yö.
(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa Hotel Opera Frochot täältä.

Kuvat: Sara Peltonen

3. Hotel Providence:

Tämä boutique tyyppinen hotelli mahtavilla arvosteluilla sijaitsee kaupungin keskustassa, 10.kaupunginosassa. Providence on pieni ja idyllinen “pariisilaistunut” hotelli, josta löytyy 18 arkkitehtuurisesti ja yksilöllisesti sisustettua huonetta. Hotellin ravintolassa pääset nauttimaan heidän erikoisuutenaan tunnetusta paikallisesta keittiöstä.

Lähin Saint-Denisin metroasema sijaitsee vain noin 2 min kävelymatkan päässä. Hinnaksi yhdelle yölle jää arviolta 200-350€.

Lue lisää ja varaa Hotel Providence täältä.

Kuva: Hotel Providence

Kuva: Hotel Providence

4. The Hoxton:

Eloisa hotelli 2.kaupunginosassa lähellä useampaa eri metroasemaa, josta pääsee kätevästi kulkemaan ympäri kaupunkia. Lisäksi alle 2 km säteellä sijaitsee monet suositut nähtävyydet kuten Opéra Garnier-oopperatalo, Louvre, Sacré Couerin basilika sekä Notre Damen katedraali.

Oiva valinta myös bisnesmatkustajille - ‘bisneskeskus’ hotellissa ja ilmainen wifi kaikissa tiloissa. Majoittuminen kustantaa noin 300-400€ yhdeltä yöltä.
(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa The Hoxton täältä.

Kuva: The Hoxton

5. voco Paris Montparnasse:

Tämä monen eri metro- ja juna-aseman läheisyydessä, 14.kaupunginosassa sijaitseva hotelli on erinomainen valinta neljän tähden majoitusvaihtoehdoista.

Aamiainen on saanut huippuarvostelut ja hotellin läheisyydessä on useita peruspalveluita - kuin myös teattereita, bistroja ja paikallisia putiikkeja.

Hinta-laatusuhteeltaan hotelli on edukseen - majoitus yhdeltä yöltä on arviolta noin 100-150€.

Lue lisää ja varaa voco Paris Montparnasse täältä.

voco Paris Montparnasse
Kuva: voco Paris Montparnasse

voco Paris Montparnasse
Kuva: voco Paris Montparnasse

5 tähden hotellivinkit Pariisiin:

1. Hôtel Ritz:

Tämä legendaarinen luksushotelli ei varmaan pahemmin esittelyjä kaipaa. Historiallisesti merkittävä ja hulppea Ritz sijaitsee aivan kaupungin ytimessä 1.kaupunginosassa, lähellä muun muassa Louvren taidemuoseota ja Seine-jokea.

Ritz on aikoinaan ollut koti ikoniselle Coco Chanelille ja hotellin palveluihin kuuluu myös esimerkiksi Michelin-tähden ravintola, spa- ja wellnesskeskus sekä erilliset tilat bisnesmatkustajille.

Hotelli on niin valtava, että sieltä löytyy lisäksi omia pikkukauppoja - ja mikäli tahdot lähteä kävelylle hotellin läheisyyteen, törmäät takuuvarmasti laajaan valikoimaan paikallisia palveluita.

Hotelli totisesti on täynnä luksusta, sillä yhden yön kustantaminen saattaa nousta jopa 3000-4000€. Tosin vaikka hotellissa ei yöpyisikään - on se silti näkemisen arvoinen ja monille jopa kulttuurinen nähtävyys!

Lue lisää ja varaa Hôtel Ritz täältä.

2. Le Roch Hotel & Spa:

Tämä kylpylähotelli sijaitsee arvostetulla alueella (samassa kaupunginosassa kuin Ritz) lähellä Tuileries-puutarhaa.

Voit nauttia kylpylähoidoista täydellä sydämellä ja käydä sen jälkeen vaikkapa drinkillä hotellin baarissa tai aurinkoterassilla. Jos kuitenkin haluaa muualle syömään/juomaan, on hotellin läheisyydessä myös useita muita baareja, kahviloita ja ravintoloita.

Erityisesti pariskunnat ovat kehuneet tämän hotellin palveluja ja sijaintia.

Hotellihuoneista avautuu upea näkymä kaupunkiin ja yksi yö kustantaa noin 700€ - siitä ylöspäin.

Lue lisää ja varaa Le Roch Hotel & Spa täältä.

Le Roch Hotel & Spa

3. Hôtel Plaza Athénée:

Tämä kaupungin sydämessä, 5 min päässä Champs Elysées-kadusta sijaitseva hotelli tarjoaa täysin mitoin hienostuneisuutta. Nauti makeista yöunista, rentoutuksesta hyvinvointikeskuksessa ja nappaa mukaan koirakaveri, sillä eläimet ovat täällä tervetulleita. Metroasema (Alma Marceau) ja muut keskeiset palvelut sijaitsevat kivenheiton päässä.

Tässä hotellissa yöpyminen kustantaa noin 1100-1700€ yhdeltä yöltä (pois lukien sviitit, joiden hinnat nousevat noin 2000€ >), joten hotellista ei tosin välttämättä edes halua poistua.

Lue lisää ja varaa Hôtel Plaza Athénée täältä.

Pariisi keskihintaiset hotellit

Hotel Plaza Athenee Paris

4. Shangri-La Paris:

Palatsimainen hotelli todellista ylellisyyttä kaipaaville. Shangri-La hotellissa yhdistyy niin ranskalainen kuin aasialainen kulttuuri, joka näkyy sisustuksessa, vieraanvaraisuudessa ja tarjoiluissa.

Tämä rakennus on nimetty historialliseksi monumentiksi, jonka lähistöllä on Seine-joki, useita museoita ja lähin metroasema (Iénan metroasema) noin 100 m säteellä.

Hotellista löytyy muun muassa Michelin-tähden ravintola, wellness-tilat ja henkeäsalpaavat näkymät kohti Eiffel-tornia. Yhdelle yölle hintaa jää noin 900-1200€.

Lue lisää ja varaa Shangri-La Paris täältä.

Kuva: Shangri-La Paris

5. Four Seasons Hotel George V Paris:

Olisiko Pariisin parhaat hotellit- lista mitään ilman tätä hotellia, sillä tästä unelmoivat varmasti kaikki kohteeseen matkustavat. Sijainniltaan hotelli kuuluu ‘kultaisen kolmion’ -alueeseen 8.kaupunginosassa, josta löytyy ympäriltä liuta trendikkäitä liikkeitä ja suosittuja nähtävyyksiä.

Mikäli rakastat upeaa arkkitehtuuria, kauniita sisustuselementtejä, Michelin-tason ruokaa ja ylellisiä palveluita - on tämä hotelli oikea valinta! Hinnat lähtevät liikkeelle arviolta 1400€/yö ja siitä ylöspäin.

Monet ovat arvosteluissa sanoneet, että tämä on upein hotelli mihin he ovat ikinä törmänneet - taso on siis korkealla!

Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille ja erityisruokavalion omaaville.

Lue lisää ja varaa Four Seasons Hotel George V Paris täältä.

Pariisi hotellit Four Seasons

Four seasons Hotel George V Paris

Millä alueilla Pariisissa kannattaa majoittua?

Pariisissa on kaiken kaikkiaan 20 eri kaupunginosaa, joista jokaisessa on puolensa. Notre Damen katedraalia 4.kaupunginosassa pidetään yleisesti ottaen Pariisin ‘keskuksena’, josta kävelymatkan (tai metrokyydin) päässä on monia suosittuja nähtävyyksiä.

Kaupungin sydämessä sijaitsevat 1. ja 8.kaupunginosa kuuluvat Pariisin kalleimpiin alueisiin, joista löydät lähinnä viiden tähden luksushotelleja. Vastapainona tälle, The Latin Quarter (5.kaupunginosa) on taas enemmän budjetille sopiva, mutta turistin makuun ehkä liian vilkas - täältä löytyy yliopistoja sekä opiskelijoiden majoituksia.

Mikäli kaipaat autenttista “pariisilaistunutta” majoitusta ilman turistirysää, kannattaa valita joko Bastillen/Bellevillen alue (11.kaupunginosa) tai Montmartre (9. ja 18.kaupunginosa). Näissä voit majoituksen yhteydessä vierailla idyllisissä bistroissa ja pienissä putiikeissa.

3. ja 4.kaupunginosa, kokonaisuutena The Marais, tarjoaa majoitusmahdollisuuksia hyvällä sijainnilla niin budjettimatkailijoille kuin hieman ylellisyyttäkin etsiville. Samoin esimerkiksi Saint Germain-des-Prés (6.kaupunginosa) on hyvä valinta ‘klassista’ Pariisi-kokemusta etsiville - täältä löydät ihastuttavia paikallisia leipomoita ja taidegallerioita.

Alueet kuten 12,16,19 ja 20 ovat melko pitkälti paikallisten asukkaiden asuttamia, joissa ei yleisesti ottaen turistirysään törmää. Nämä alueet ovat rauhallisia, monikulttuurisia ja muutamat myös hyvin varakkaita. Joitakin löytöjä sieltä kuitenkin löytyy - esim. Shangri-La hotelli ylempänä näkyvästä ‘Pariisin parhaat hotellit’ -listasta sijaitsee 16.kaupunginosassa!

Hyvä tietää! Kaikista Pariisin alueista on hyvät metro- ja junayhteydet ympäri kaupungin. Voit siis huoletta valita hieman “kaukaisemmankin” majoituksen ja liikkua julkisilla liikennevälineillä.

Millä alueella majoittua Pariisissa?

Pariisin hotellien yleinen hintataso

Hotellit Pariisissa eivät lähtökohtaisesti ole kovin edullisia, vaikkakin vaihtoehtoja löytyy rajattomasti. Kuten ylempänä olevista hinnoista saattaa huomata, lähtevät ne noin 100€ ylöspäin kolmen tähden luokassa ja monta sataa, ellei jopa tuhat euroa korkeammalta viidessä tähdessä.

Useammassa yllä mainitussa hotellissa, aamiainen kuuluu huoneen hintaan, mutta näin ei kuitenkaan ole jokaisessa hotellissa. Maksut saattavat siis nousta vielä oletettua enemmän, mikäli aamiainen tulee nauttia muualla.

Lähtökohtaisesti budjettimatkailijoille Pariisissa suositeltavampi vaihtoehto olisi ennemmin hostelli kuin hotelli, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi sesonkiajan ulkopuolella matkustaminen ja majoituksen valitseminen hieman keskustaa etäämmältä vaikuttaa jo hurjasti hintoihin - jokin huippu hotellilöytö saattaa hyvinkin osua juuri sinun kohdallesi.

Suositeltavaa on tutkia myös muiden hyviksi todettuja kokemuksia - blogit, instagram ja erilaiset arvostelusivustot kuten TripAdvisor ovat pullollaan ihmisten arvosteluja kera monipuolisten kokemusten.

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä*

Edellinen
Edellinen

Matkabloggaajien konferenssissa Itävallassa

Seuraava
Seuraava

Sustainable Aviation Business Haaga-Heliassa