Unohdetut Islannin helmet: Paikat, joista et ole kuullutkaan

Islanti on tunnettu upeasta luonnostaan ja ainutlaatuisista maisemistaan, mutta monet matkailijat suuntaavat samoihin suosittuihin kohteisiin. Saarelta löytyy kuitenkin myös lukuisia piilotettuja helmiä, jotka tarjoavat vaikuttavia elämyksiä ilman turistimassoja, kuten esimerkiksi vähemmän tunnetut vesiputoukset ja syrjäiset kuumat lähteet, joissa voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Näitä upeita kohteita voit tutkia ainutlaatuisin tavoin, kuten hevosen selässä ratsastusretken yhteydessä. Jatka lukemista ja selivtä kuinka kokea Islanti omaperäisellä tavalla.

*artikkeli sisältää mainoslinkin

islanninhevonen

Piilotetut luonnonihmeet

Islannissa on useita tuntemattomia vesiputouksia, jotka ovat yhtä kauniita kuin kuuluisammat kohteet. Nämä syrjäiset vesiputoukset, kuten Gljúfrabúi, tarjoavat upeat näkymät ilman suurta ihmisjoukkoa. Toinen loistava kohde Skátalaugin kuuma lähde, joka piileskelee nurmen ja kukkien takana, eikä moni tiedä sen olemassa olosto, jolloin voit nauttia ilman muiden häiärintää, jopa kiireisinä turistikausina. Hiljaiset rannat puolestaan tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden merenrantaelämään ilman hälinää.

Islannin luonto kätkee sisäänsä myös monia muita yllätyksiä. Maasta löytyy esimerkiksi luolia, joiden sisällä avautuu kokonainen toisenlainen maailma. Nämä luolat ovat muodostuneet tuhansia vuosia sitten tulivuorten purkausten seurauksena, ja niiden seinämiltä voi nähdä hämmästyttäviä muodostelmia. Luolissa on usein myös kirkkaita allasmaisia lähteitä, joissa vesi on niin puhdasta, että pohjalle asti näkee vaivatta.

Paikallisten suosimat kohteet

Monet Islannin pikkukylät ovat jääneet suurelta yleisöltä huomaamatta, mutta ne tarjoavat aitoja kokemuksia ja mielenkiintoisia tarinoita. Paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa voit maistaa herkullisia islantilaisia ruokia ja juomia. Näissä pienemmissä kylissä on usein viehättäviä kävelyreittejä ja vaelluspolkuja, jotka vievät sinut suoraan koskemattoman luonnon sydämeen. Kyläläiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, joten älä epäröi kysyä vinkkejä tai suosituksia heiltä.

Paikallisten keskuudessa suosittuja ovat myös monet pienet saaristokohteet Islannin rannikolla. Nämä saaret tarjoavat mahdollisuuden päästä hetkeksi pakoon arjen kiireitä ja nauttia luonnon rauhasta. Saarilla voi patikoida, tarkkailla lintuja tai vain istuskella kallioilla merta katsellen. Osa saarista on asumatonta, joten niissä korostuu erityisesti koskemattoman luonnon tuntu. Saaristokohteet ovat loistava valinta rentouttavaan päiväretkeen paikalliseen tapaan.

Historialliset aarteet

Islanti on täynnä historiallisia aarteita, joista monet jäävät turisteilta huomaamatta. Muinaiset rauniot kertovat tarinoita menneistä ajoista ja niiden merkitys avautuu paremmin, kun otat aikaa tutustua niihin kunnolla. Historialliset kirkot ja rakennukset ovat myös vierailun arvoisia; ne eivät ehkä ole yhtä mahtipontisia kuin tunnetuimmat nähtävyydet, mutta ne tarjoavat ainutlaatuisen näkymän Islannin menneisyyteen.

Vierailemisen arvoisia ovat myös monet vanhat maatilat ja kartanot eri puolilla Islantia. Osa näistä tiloista on edelleen toiminnassa,ja vierailijat pääsevät näkemään perinteistä islantilaista maalaiselämää. Tiloilla voi tutustua lampaiden ja hevosten hoitoon sekä kuppi kuumaa kaffea. Joillakin tiloilla toimii myös pieniä museoita, jotka esittelevät entisaikojen maatalousperinteitä. Nämä kohteet tarjoavat kiinnostavan kurkistuksen Islannin historiaan hieman erilaisesta näkökulmasta.

Seikkailu syrjäisemmillä seuduilla palkitsee uteliaan matkailijan monin tavoin. Islanti on paljon enemmän kuin sen kuuluisimmat nähtävyydet – lähde rohkeasti tutkimaan ja löydä omat piilotetut aarteesi!

Edellinen
Edellinen

Tashkent – mitä kokea Uzbekistanin pääkaupungissa?

Seuraava
Seuraava

Irlannin ihmeellinen Kerry