Luksuksen toisella puolella – 7 x autenttisempaa kokemusta Dubaissa

*Kaupallinen yhteistyö: Visit Dubai

Dubai on niin paljon muutakin kuin toinen toistaan korkeampia pilvenpiirtäjiä ja luksusostoskeskuksia kulta-automaatteineen. Ehdinkin viime vuonna muutamaan otteeseen jopa kieltäytymään työmatkoista Dubaihin, sillä koin näiden samojen glamourien puolien mainostamisen tarpeettomaksi. Kun meiliin tipahti taas kutsu Dubaihin, mutta teemalla 'the other side of Dubai' – innostuin välittömästi!

Dubaihin lentää kuudessa tunnissa suoraan Helsingistä niin Finnairilla* kuin FlyDubaillakin.

*Helmikuu 2020: Finnair välttelee tällä hetkellä turvallisuussyistä Iranin ilmatilaa, joten aikatauluissa voi olla merkittäviä muutoksia. Tarkistathan ajantasalla olevan päivityksen Finnairin nettisivuilta.

Matkani Dubaihin oli toinen kertani kaupungissa ja kirjoitinkin jo vinkkejä ensikertalaiselle kaupunkiin:

20 x vinkkiä ensikertalaiselle Dubaihin

Kävin ensimmäisen kerran Dubaissa yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa pari vuotta sitten, jolloin vietin puolet matkasta aavikolla ja puolet kaupungissa. Aavikko tekikin minuun vaikutuksen ja jos kaipaat erityisen upeaa kokemuksesta esimerkiksi häämatkalle, niin voin suositella tätä paikkaa koko sydämestäni:

Al Maha Desert Resort & Spa

Kuten alussa jo mainitsin, tällä matkalla tutustuimme vähemmän tunnettuun puoleen Dubaita ja pääsimmekin tutustumaan arabialaiseen kulttuuriin hieman vielä paremmin niin paikallisten ihmisten kuin ruokakulttuurinkin kautta. Moni kokemuksista on kaikille varattavissa ja halusinkin listata teille vielä suosikkini, jos haluat nähdä Dubaista hieman erilaisen puolen seuraavalla matkallasi!

autenttinen dubai

1. Frying Pan Tours – arabialainen ruokaretki paikalliseen naapurustoon

Ruoka on aina paras tapa tutustua kulttuuriin ja Dubai onkin siihen varsin mielenkiintoinen arabikulttuurien sulatusuuni. Frying Pan Tours järjestää food toureja Dubaissa ja me vietimme yhden illan mielenkiintoisessa paikallisessa naapurustossa kaukana muista turisteista tutustumalla ruokakulttuuriin. Nautimme pieniä makupaloja useammassa ravintolassa aina iraqilaisesta kalasta maailman herkullisimpiin falafeleihin.

Kyseessä on ihan tavallinen keskiluokkaisen tai sitä hieman matalampi tuloisen naapuruston ravintolatarjonta, joka vie unohtumattomalle makumatkalle.

Oppaanamme toimi nuori intialainen nainen, joka oli muuttanut perheensä kanssa Dubaihin juuri tälle alueelle jo vuosia sitten.

Frying Pan Tours ei halua ravintoloiden nimiä julkaistavaksi, joten sitä suuremmalla syyllä suosittelen viettämään yhden illan Dubaissa kunnon ruokasukelluksella arabialaiseen kulttuuriin.

Varaa Frying Pan Toursin food tour tästä.

frying pan tours

ruokaretki dubai

2. Auringonlasku Abra -puuneveen kannella

Abra on vanha puuvenetaksi, jota käytetään edelleen Dubai Creekin ylittämiseen puolelta toiselle. Creekillä järjestetään turisteille erilaisia auringonlaskuristeilyjä, mutta autenttisempaa kokemusta kaipaavan kannattaakin varata puoleksi tunniksi tai tunniksi Abra-puuvene omaan käyttöön ja napata vaikka omat eväät mukaan.

Abraa käytetään kuten mitä tahansa vesibussia ja se maksetaan kyytiin hypätessä. Kyydissä istuu normaalisti 10-20 tyyppiä, mutta sen voi myös varata omaan käyttöön. Puolen tunnin abra maksaa 60 dirhamia ja tunnin 120!

abra dubai

abran hinta dubai

3. Tutustu emiraattikulttuuriin Emirati Kashtasin puolen päivän retkillä

Täytyy sanoa, että harvemmin suosittelen erilaisia matkaoppaita ja ryhmille tarkoitettuja toureja näin paljoa, mutta Dubaissa niin Frying Pan Tour kuin Emirati Kashtasin cultural tour oli molemmat aivan loistavia kokemuksia.

Emirati Kashtas tarjosi meille taas syvemmän katsauksen kulttuuriin nimenomaan emiraattien elämästä. Dubaissahan ihan paikallisia emiraatteja on asukkaista vaan alle 15% ja heistä pidetäänkin varsin hyvää huolta oli kyse sitten koulutuksesta tai avioerosta. Opimme oppaiden kautta hurjan määrän mielenkiintoista nippelitietoa elämästä emiraattina. Istuskelimmekin naisporukalla kahvilla ja uskaltauduimme kysymään oppailtamme hyvinkin henkilökohtaisia kysymyksiä suhteista, uskonnosta ja taloudesta.

Tutustuimme parin päivän aikana Emirati Kashtasin kahden naisoppaan kanssa vanhaan Dubaihin ja sen moniin kulttuureihin. Oma kierroksemme taisi olla virallisesti 'Authentic Walking Tour in Old Dubai'.

Katso kaikki Emirati Kashtasin tourit täältä.

DSC_6153.jpg

4. Sheik Mohammed Centre of Cultural Understanding – aamiainen tai lounas täynnä kulttuuria

Kävimme viimeksi matkan ensimmäisen päivänä aamuna aamiaisella Sheikh Mohammed Centre of Cultural Understandingissä, jossa saimme oppia paljon lisää paikallisesta kulttuurista, ruoasta ja vaatetuksesta. Tunnelma oli rento ja osallistujat sai rohkeasti kysyä heitä askarruttavia kysymyksiä elämästä Dubaissa! Tätä kokemusta suosittelen avaamaan silmiä!

Kaikki tavalliset matkailijat voivatkin varata itselleen täältä paikan lounaalla ja oppia paljon lisää elämästä Dubaissa. Meitä kehotettiin jatkuvasti kysymään rohkeasti ihan mitä vaan mikä kohteessa tai kulttuurissa mietitytti ja ilmapiiri oli hyvin avoin.

Varaa lounas etukäteen tästä.

Sheik Mohammed Centre of Cultural Understanding

5. Päiväretki Hattan vuorille

Hattan vuoristo Omanin rajalla tarjoaa hyvin erilaisen päiväretken Dubain matkailijalle. Hatta on vuoristoalue Dubain ja Omanin rajalla, joka on monelle vielä hyvin tuntematon kohde. Hattaan ajaa Dubaista 1,5-2 tuntia ruuhkista riippuen. Hatta tarjoaa rauhallisia patikointireittejä vuorilla, pienen seikkailupuiston perheen pienemmille sekä paljon muuta seikkailua ja adrenaliinia kaipaavalle.

Hattan vuoristosta löytyy myös mahdollisuus majoittua asuntovaunuissa.

hatta

hatta majoitus

6. Al Serkal Avenuel – taidegallerioita ja kahviloita

Vierailin viimeisimmällä matkallani ensimmäisen kerran Alserkal Avenuella, joka antoi Dubaille taas ihan uudet kasvot. Alue sijaitsee Al Quozin teollisuusaluetta ja siitä onkin kasvamassa Dubain uusi taidegallerioiden keskittymä. Alueelta löytyy myös useita trendikkäitä kahviloita ja lounaspaikkoja. Suurin osa taidegallerioista on ilmaisia.

Suosittelen ainakin poikkeamaan Cinema Akilin aulassa Project Chaiwalan chai-kupillisella ja maistamassa intialaista katuruokaa. Cinema Akil on elokuvateatteri, joka näyttää ainoastaan arabialaisia paikallisesti tuotettuja elokuvia.

al serkal avenue dubai

jp_kuvat1219-21

7. Majoitu Al Seef Heritage Hotel Dubaissa

Al Seef on uusi kulttuurialue, jonka tarkoitus on muistuttaa vanhaa Dubaita. Al Seef on aivan kivenheiton päässä vanhasta Dubaista ja on itsessäänkin viihtyisä alue kauempana perinteisestä modernista luksuksesta. Al Seefistä löytyy herkullisia ravintoloita ja muutamia matkamuistomyymälöitä.

Me majoituimme upeassa ja hieman erikoisessa Al Seef Heritage Hotel Dubaissa. Hotelli on tasokas, mutta ei perinteisellä tavalla luksus. Hotellihuoneet ovat useissa eri rakennuksissa pitkin Al Seefin aluetta. Hotelli tuntui autenttisen arabialaiselta ja aamulla lintujen laulaessa koin olevani osa tuhannen ja yhden yön satuja.

Lue kaikki vinkkini Dubaihin täältä.

Edellinen
Edellinen

Qatar Airways Qsuite – elämäni mukavin 15 -tunnin lento Australiaan

Seuraava
Seuraava

100 treeniä ja 20 kiloa myöhemmin – ajatuksia elämäntapamuutoksesta