Mitä maksoi matka Australiaan?

Mitä maksaa matka Australiaan? Tähän voi vastata sen verran monen tuhannen euron heitolla, että ajattelin avata teille viimeisimmän Australian matkani budjettia. Viimeisin Australian matkani oli jo kuudes matkani tuonne maailman toiselle puolelle kenguruiden ihmemaahan. Täällä istun juuri kotosalla ihmettelemässä kuuta, joka tuolla puolen maailmaa näyttää aina siltä kuin se ikäänkuin hymyilisi.

Tuohon hymyilevään kuuhun liittyy itseasiassa hauska tarina. Muistan istuneeni hevoseni selässä Australian eukalyptysmetsässä hieman koti-ikävän sekaisissa fiiliksissä 2006 kun yhtäkkiä huomasin täysikuun – ihan kuin se hymyilisi. Halasin lämpimän hevosen kaulaa ja mietin miten onnekas oikeasti olenkaan. Vuonna 2013 asuessani Hongkongissa huomasin saman kuun ja tatuoin samana iltana hetken mielijohteesta reiteeni sanat "You are not the same having seen the moon shine on the other side of the world." Muutamaa vuotta tästä myöhemmin tämän lauseen takana ollut kirjailija löysi minut Facebookista ja kiitti valinnastani tatuoida juuri hänen sanansa jalkaan.

I am not the same having seen the moon shine on the other side of the world.

Anne Radmacher

Anyway, this was not the point of my story... Mennään asiaan.

matka australiaan hinta

Mitä maksaa matka Australiaan?

Omat matkani Australiaan ovat vuosien aikana maksaneet kaikkea tuhannen euron ja kuuden tuhannen euron välimaastosta. Viimeisimmän Australian matkani kokonaissumma lentoineen, majoituksineen ja kuluineen paikan päälle vajaa kolmen viikon ajan oli 2950 euroa. Avaan tässä postauksessa hieman mihin tuo raha kului ja myös tarkemmin mihin hintaan Australian matkan voi halvimmillaan toteuttaa.

Viimeisimmällä matkallani Australiaan eniten rahaa meni lentoihin sekä vajaa kahden viikon majoituksiin. Hieman tavallisesta poiketen myös shoppailin reissussa jonkin verran, mutta en mitään erityisen kallista.

Kuuntele uusin Jetlagissa podcast -jaksomme, jossa puhumme tämän matkan budjetista sekä muutenkin siitä miten käytämme rahaa matkustamiseen:

australian matkan budjetti

Australian lentojen hinnat

Good news, Australiaan lentäminen on nykyään halvempaa kuin kymmenen vuotta sitten! Ensimmäiset kolme reissua Australiaan sain maksaa lennoista 1,400-1,600 euroa economy-luokassa. Reitiksi valikoitui useimmiten Finnairilla Bangkokiin, Singaporeen tai Hongkongiin ja sieltä Qantasilla tai Cathay Pacificilla Sydneyyn.

Aiemmin olen myös lentänyt Australiaan Berliinin ja Abu Dhabin kautta Air Berlinillä (ei enää toiminnassa) ja Etihadilla. Olenhan kerran myös löytänyt virhehinnoitellun meno-paluumatkan Tukholmasta Sydneyyn 450 eurolla – tällä matkalla tosin pysähdyin ensin Tukholmassa, Sitten Lontoossa, Singaporessa ja lopuksi Sydneyssä. Lue täältä vinkit edullisten ja etenkin virhehinnoiteltujen lentolippujen löytämiseen.

Viimeisin Australian matkani taittui Qatar Airwaysin siivin Dohan kautta suoraan Sydneyyn. Bongasin Qatar Airwaysin uutiskirjeestä tarjouksen Sydneyyn, jossa meno-paluulipun hinta Helsinki-Sydney-Helsinki oli alkaen vain 800 euroa. Tarjouksen ollessa hyvä, nappasin menosuunnan economyssa ja paluun businessluokassa. Lentojen kokonaishinta oli 1600 euroa.

Lue arvostelu Qatar Airwaysistä täältä.

Lue arvostelu Qatar Airwaysin Qsuite Business -luokasta täältä.

Lentojen hintaan vaikuttaa toki myös matkan ajankohta. Australiassa vuodenajat menevät juuri toisinpäin ja jos lennätkin Sydneyyn Suomen kesällä, on lentojen hinnat yleensä halvemmat.

australian lentojen hinnat

Majoituksen hinta: viikko Sydneyssä

Majoitusten hinnat vaihtelevat ympäri Australiaa, mutta keskitytään tässä nyt Sydneyyn jossa itse vietän usein Goulburnin (tänne et todennäköisesti ole menossa, haha) lisäksi suurimman osan ajasta. Sydney on erittäin kallis paikka majoittua ja majoitukseen saakin varmasti kulutettua helposti eniten rahaa.

Sydneyssäkin majoituksen hinta riippuu pitkälti kaupunginosasta, mutta itselläni sijainti menee kaiken edelle. Lopulta päädyinkin varaamaan Sydneyn Bondi Beachiltä oman huoneen Wake up -hostellista viikoksi. Kokonaishinta viikon majoitukselle oli vajaat 500 euroa. Hotellimajoituksen hinnaksi samalla alueella olisi tullut helposti lähemmäs 250 euroa per yö.

Matkan lopussa majoituin vielä Manly Beachillä kaksi yötä Manly Designer Studiossa, jolla on melko ristiriitaisia arvosteluja hotellivaraussivustoilla. Itse nautin majoituksesta ja kirjoitankin siitä lähiaikoina oman jutun. Kahden yön hinnaksi Manly Designer Studiossa tuli 189 euroa.

Kolmesta viikosta vietin yhden viikon vaihtarivuoden hostperheeni luona Goulburnissa, jolloin majoitukseen ei kulunut rahaa. Kokonaisbudjetti majoitukselle tällä matkalla oli siis tuo 689 euroa. Lue lisää elämästäni Goulburnissa täältä.

australian hintataso

Australian hintataso ja muut kulut

Olen huomannut, että en ole paras kirjoittamaan hintatasoista sillä unohdan arkisissa asioissa katsella hintoja vaikka ehdottomasti pitäisi. Kuten uusimmassa podcast -jaksossamme käy ilmi, en ole mitenkään erityisen hyvä rahan käyttäjä. Australiassa elämä on kuitenkin huomattavasti esimerkiksi Aasiaa kalliimpi ja siksi vähän huolissani pohdinkin haaveita diginomadikuukaudesta Bondi Beachillä Chiang Main sijaan.

Käyttääkseni tässä kohtaa itseäni viisaampaa lähdettä, on Sydneyn hintataso Lomalinjan mukaan maailmanlaajuisesti vertaillessa keskihintainen kohde. Suomeen verrattuna yleinen hintataso on 12,42% korkeampi ja vuokrien hinnat taas rajut 57,68% korkeampi. Halvimmillaan päiväbudjetti voi Sydneyssä oli 50 euron tienoilla ja keskitasoisesti majoittuessa päälle 200 euroa.

Lue myös: Etätöihin Aasiaan: Chiang Mai vs. Bali

Itselläni meni elämiseen tällä matkalla n. 800 euroa kolmen viikon aikana, joista viikon aikana maatilalla en käyttänyt juuri ollenkaan rahaa. Sydneyssä raha kului kahviloihin, aamiaisiin ja lounaisiin sekä muutaman hatun shoppailuun ja pariin junalippuun.

Minkälaisella budjetilla sinä olet käynyt Australiassa?

Edellinen
Edellinen

Elämäntapamuutos lähtee oman kehon ja sen tarinan hyväksymisestä

Seuraava
Seuraava

Qatar Airways Qsuite – elämäni mukavin 15 -tunnin lento Australiaan